23 Nisan Nedir? 23 Nisan Kısaca Nedir? 23 Nisan Kısaca

Bugün; egemenliğin meclisin açılmasıyla tek kişiden halk iradesine geçtiği gündür. Bugün Atatürk’ün çocuklara bayram olarak hediye ettiği özel bir bayram günüdür.
23 Nisan 1920′de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu.Türkiye Büyük Millet Meclisi okul sıralarından sandalyeler ve marangozların imal ettiği bir kürsüyle çalışmalarına başladı.
O sırada ülkemizi işgalden kurtarmak ve bağımsızlığımızı kazanmak için mücadele ediyorduk. Bu mücadelenin önderliğini yapan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, halkın desteği olmadan başarıya ulaşılamayacağını biliyorlardı.
Halkın seçtiği temsilcileri aracılığıyla kendi kendini yönetmesi çok önemliydi. Yeni Türkiye bu temel üzerinde yükselecekti. Bu yüzden Anadolu’nun her tarafından seçilen temsilciler Ankara’ya gelerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni oluşturdular.


 

 

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk kez kapılarını açtığı gün olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etti. Çünkü bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu biliyordu. 23 Nisan’ı törenlerle, şenliklerle, oyunlarla, coşkuyla kutluyoruz.
23 Nisan, dünyada çocukların sahip olduğu tek bayramdır. UNESCO, 1979 yılını
‘Çocuk Yılı’ ilan edince, ülkemiz 23 Nisan bayramını dünya çocuklarıyla kutlamaya karar verdi. O yıl kutlamaya 6 ülke katıldı, ama 23 Nisan yıllar geçtikçe bütün dünya çocuklarının kutladığı uluslararası bir bayram haline geldi.
 

Belirli Günler / 23 Nisan Tarihi / 23 Nisan Nedir? / 23 Nisan Şiir / 23 Nisan Neden Kutlanır? / 23 Nisan Önemi / 23 Nisan Resimleri / 23 Nisan Panoları

Benzer Konular

Atatürk'ün Hayatı

1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi,  Devamı için tıklayınız...

Atatürk'ün Anıları

Makbule Hanım Ağabeyi Atatürk’ün bir insan olarak çeşitli yönlerini de içtenlikle anlatır. Ağabeyinin çocukluk  Devamı için tıklayınız...

Atatürk'ün Kişisel Özellikleri

Atatürk, doğruyu söylemekten asla çekinmezdi. "Ben, düşündüklerimi daima halkın huzurunda söylemeliyim. Devamı için tıklayınız...