Bir Günün Diğer Bir Güne Eşit Olması

Bazı zamanlar vardır ki insanın durağanlaştığı ve için de hiç bir şey yapma isteği gelmemesi durumudur.  Bu durumu zaman zaman yaşarız.  Geçici bir durum olsa da insanın böyle zamanları kısa sürede atlatması ve zihinsel boşluğu doldurması gerekir.  

Hayat normal sürecinde devam ederken insanoğlu bu kısa süreli boşluğu doldurmalı ve yeniden bir başlangıç vesilesine dönüştürmesi gerekir.

Başlangıçta önemli olan ilk adımı atmaktır. Her şey ilk adımla başlar. O yüzden dikkatli olmak gerekir. Akışına bırakmak yerine planlı olmayı seçmeliyiz. 

Yaşadığınız anın farkına varmak çok önemlidir. Biliyoruz ki yaşadığınız an bir daha tekrar etmeyecek, farkına vardığınız anda bile yeni bir an geldi bile. Zaman avuçlarımızdaki dökülen sular gibi sürekli ömrümüzden akıyor. Akan zamanın farkına varmalı, dikkatli davranmalıyız.  Hayat, hiçbir zaman geriye adım atmaz. Hayatımızı her daim, iyiye, güzele doğru yürütmek gerekir.

Zaman akıp gidiyor ve geçen her an, her saat, insan için büyük bir fırsattır.  Bize Allah tarafından verilen bu yaşamda alınacak her nefesin hakkını iyi vermek için düzenli olmak gerekir. Düşünsenize bir günün diğer bir güne eşit olması ne kadar ürkütücü…  Düşünüldüğünde gerçekten boşa geçen her zaman gelecekte büyük pişmanlıkları sebep olabilir.  Peygamberimiz ne güzel söylemiş; "İki Günü Birbirine Eşit Olan Zarardadır." ‘İki günü eşit olan aldanmıştır. Günü geceden (dününden) kötü olan lanetlenmiştir. (Gününe) ilavede bulunmayan ziyandadır. Ölüm onun için daha iyidir. Cennete istek duyan hayra koşar.’”

Hazret-i Ali, “Çocuklarınızı kendinizden sonrası için, gelecek zamana göre yetiştirin” der. Bu sözden anlayacağımız, geleceğe dair sürekli bir araştırma, inceleme ve şartları zorlayarak üretmeye yönelik etkinliklere daha çok ağırlık vermeliyiz.

Ömür belki bir deniz kıyısında, belki bir ağaç gölgesinde, bir savaşın ortasında kim bilir daha nerelerde tüketilmektedir.  Bilinçli olmak, farkında olmak gerekir.  Zaman bütün güzellikleri bünyesinde barındırır. Kıymetini bilmek ve yaşamak…  Geçmişe dair kim bilir neler yaşandı. Yaşananlar neler aldı götürdü. Yürek bazen suskun bazen bir kelime olur dillerde ya da bir şiirde, yazıda hayat bulur.  Ah bir bilebilsek, durdurabilsek zamanı.  Dolu dolu ve anlamlı yaşamak.

Zamanın değerini bilebilmek…
Bir senenin değerini anlamak için sınıfta kalmış bir öğrenciye sor.
Bir ayın değerini anlamak için, 8 aylık bir bebek doğuran anneye sor.
Bir haftanın değerini anlamak için, haftalık dergi çıkaran bir çilekeşe,
Bir dakikanın değerini anlamak için, trenin kaçıran yolcuya sor.
Bir saniyenin değerini anlamak için, bir kazayı önleyemeyen sürücüye sor.
Bir saniyenin yüzde birinin değerini anlamak için olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan koşucuya sor.
Unutma! Zaman hiç kimse için durmaz. Geçmiş zaman tarihtir. Gelecek zaman sırlar, meçhullerle dolu. Sadece şu an sana verilen gerçek bir armağandır.

Yıllar ne çabuk geçiyor. Anın farkın varmak ve yaşamak. Gönüllere, zamana ve tarihe dair güzellikleri yaratana ne mutlu… Geçen günler hep geride kalmış anlardır. Anılarda güzel duyguların kalması, geçmişe yolculuğa çıkabilmek ne güzel. Yarına güzel bakmak ve anın tadını çıkarmak için bugünü dolu dolu yaşamak gerekir. Farkı fark etmek gerek...

Tekrarı yok bazı şeylerin, hayat, ömür, sevgi gibi. Bugünün tekrarı yok farkında mısınız?

Yahya KARAKURT- Eğitimci- Yazar / Yazarın Diğer Yazıları  / Çocukları Yenilikçi Büyümeye Teşvik Etmenin 5 Yolu

Paylaş  Sponsor Bağlantılar

 

Üretken Olmak 

Tasarlamak

Olumlu Düşünme

Okuma Nedir?

Kitap Okumanın Faydaları

Yavaş Okuma Nedenleri

Nedir Bu Hedefsizlik?

Düşünmeyi Bilmiyoruz!

Problem Çözme

Yaratıcılık

Farkındalık

Başarılı Olmak 

Başarısızlığın Nedenleri!

Okulda Başarı Taktikleri

Başarıyla İlgili Sözler

Modelleme (Örnek Alma)

Haydi İnovasyon Yapalım!

Kişisel Başarının Anahtarı

Nasıl Bilim Adamı Olunur?

Bilim İnsanı Olabilmek...

Beyin Geliştirmek İçin Öneriler

Sınav Kaygısı

Etkili ve Verimli Ders Çalışma 

Verimli Ders Çalışma İçin 10 Kural

Ders Çalışma Ortamı Nasıl olmalı?

Yanlış Çalışma Davranışları

Sınıfta Etkili Ders Dinleme

Not Tutmanın Faydaları

Etkinlik Örneklerinin Önemi

Albert Einstein’dan Sözler ve Öneriler

Edison Gibi Nasıl Not Tutulur?

18 Adımda Test Çözme Becerisi

Her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Design, By Karakurt