gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Türkiye'nin ilk interaktif kitabı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Türkiye'nin ilk interaktif kitabı
    Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2011 Saat 22:22
Okuyanus Yayınları, Düzüstü Edebiyat serisinin yeni kitabı '1 Kadın 2 Salak' ile Türkiye'nin ilk mobil etkileşimli kitabına imza atıyor.



Güzel ve akıllı 1 Kadın’ın ve tehlikeli 2 Salak’ın başrollerinde olduğu romantik bir gerilim. Aynı anda, aynı kadına aşık olan iki arkadaşın, aşkla, rekabetle, ihanetle, gururla imtihanı. Kaliteli mizah anlayışıyla süslenmiş mükemmel bir kurgu.

Kitabın iki kahramanı Massimo ve Mesut, yaşananları kendi gözlerinden anlatıyorlar, aynı sahneye doğrultulmuş iki kamera gibi ayrıntıları takip ettiriyorlar. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor, bir yanda gülerken diğer yanda meraktan çatlıyoruz. Massimo her bölüme bir günahla başlıyor, 7 günahı işlenebilecek en absürd haliyle karşısımıza koyuyor, Mesut ise her bölüme bir “90’lar Türkçe Pop” klasiğiyle başlıyor. Birbirinden farklı iki karakter, aynı kadına, Eylül’e aşık oluyor… Peki Eylül kimi seçecek? Bu masadan kim mutlu ayrılacak?

Okuyan Us Yayınları, Düzüstü Edebiyat serisinin yeni kitabı “1 Kadın 2 Salak”ta farklı bir uygulamayı okurlarıyla buluşturuyor.

Fatih Aker, twitter’da @mesutbahtiyar olarak biliniyor aynı zamanda internetin en meşhur sitelerinden alkislarlayasiyorum.com’un sahibi, Livio Jr. Angelisanti ise @varmicaycen olarak biliniyor. İkisi de her gün binlerce kişi tarafından takip ediliyor. Kitap iki yazarın bu karşılıklı kurgusundan oluşuyor.

Okur, Fatih ve Livio’nun macerasına tat katan ayrıntılara müzik, fotoğraf, video ve konum bilgisi olarak ulaşabilecek. Bigumigu (bigumigu.com) desteği ile gerçekleştirilen bu uygulama ileride “film gibi kitaplar”a dönüştürülecek. Kısaca özetlemek gerekirse, okur, kitabın sayfaları arasına yerleştirilen barkodları, cep telefonlarınızın kamerasıyla okutarak, internet üzerinden sürpriz içeriklere ulaşabilecek.

Kahramanların o an dinlediği şarkıyı youtube üzerinden dinleyebilir, bulundukları mekanları foursquare üzerinden görebilir, bahsettikleri filmlere, sahnelere, reklamlara kısacası internet üzerinden her türlü eğlenceye bu linkler aracılığıyla ulaşabilir.

Kitabı okumak için bu barkodlara ihtiyacınız yok aslında, uygulama sadece eğlenceyi arttırmak amaçlı yapıldı. Bu kodları okutacak teknolojiye sahip telefonları olmayan okuyucular için de kitabın arkasında linkler açık bir şekilde yer alıyor.

Kitabın fragmanı: bit.ly/1kadin2salak

Mobil etkileşimle ilgili ayrıntılı bilgi: bit.ly/1kadin2salak_uygulama

Yazarlarla iletişime geçebilmek için:
twitter.com/1kadin2salak
formspring.me/1kadin2salak
facebook.com/1kadin2salak

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz