gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Teknoloji ve Tasarım Öğretmenlerinin Çaresizliği

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Teknoloji ve Tasarım Öğretmenlerinin Çaresizliği
    Gönderim Zamanı: 03-Temmuz-2012 Saat 11:03
Teknoloji ve Tasarım Öğretmenlerinin Çaresizliği
Teknoloji ve Tasarım öğretmenlerinin isyanı;



"Teknololoji ve Tasarım Dersi: Geleceğin Düşünsel Dersi

Dersimiz müfredata konulurken de ders saati düşürülürken de bir kere olsun bizlere soru sorulmadı. yalnız bırakıldık, demek ki öğretmenine sahip çıkma böyle oluyor. Soruyorum kendime(!) biz teknoloji ve tasarım dersi öğretmenleri ne kadar daha elimiz yüreğimizde ders anlatacağız. Her müfredat değişikliğinde derin bir sessizlik alıyor bizi acaba ders kalktı mı, ders saatini düşürecekler mi? Bunun gibi bir sürü soru daha.

Suçumuz; gelecek nesilleri düşünen, sorgulayan onları yarış atı olmaktan kurtaran, güven duygusu veren, yaparak yaşayarak öğrenmenin tadına vardırdığımız için mi suçluyuz. Dersime sahip çıkmak dersi anlamak için almadığımız seminer, gitmediğimiz toplantı kalmadı. herkes okulda "Şimdi ne öğretmeni oldun. NE? TEKNOLOJİ VE TASARIM MI? Herkese cevap vermeye çalıştım, çalıştık. ama güçlüydüm bu lafları kulak arkası yaptım, yılmadım dersimi anlamak, öğrencilerime iyi şeyler vermek için günlerim gecelerime karıştı. bakanlığımız dersin içeriği hakkında bilgi verdikçe işte geleceğin 2023 vizyonuna ulaştıracak dersi bu dedim. daha sıkı sarıldım dersime. öğrencilerim hayaller kuruyor, icatlar, tasarımlar düşünüyor. araştırmalar yapıyor. raporlar yazıyor. sunumlar hazırlıyor. bilim adamlarını inceliyoruz, yeni teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz. ve sonra dersim kafamda, beynimde, ruhumda öyle bir oturdu ki yarışmalara hazırlanmaya başladık öğrencilerimizle, fen ve teknoloji , matematik derselerinin katılabildiği bu benim eserim yarışmalarında ilk 50 proje arasına girdi, finale kaldı. ulasal ve uluslar arası bir çok yarışmalarda ödüllere doymadı dersimiz.

Hatta bakanlarımızın düş çizgisi, septo, öğrenmek elimde, engelsiz fikirler gibi yarışmalarda hayranlık duydukları konuşmalara şahit olduk. Öyleki bu konuşmalar bizi daha da motive etti bir sonraki yıl yapacaklarımızı bile planlamaya başladık. Ödül alan öğrencilerimizin fotoğraf karelerindeki o gülen yüzlerini hiç bir şeye değişemem.

Geldik 2012 ne değişti? Yine Teknoloji ve Tasarım öğretmenlerinin saygınlığı yerler altında. "Sizin ders kaldırılıyormuş, şimdi ne öğretmeni olacaksınız acaba soruları beynimi kemiriyor" bu kadar mı değersiziz. Bizim çocuklarımız için koyduğumuz başka hiçbir derste koyamayacağız bu değerli taşları nasıl bu kadar kolay yıkmak istiyorsunuz. Nasıl bu güzel ve değerli başarıları görmezden geliyorsunuz, Bu dersin konulduğundan beri yaptığımız bunca emeğe nasıl gözlerinizi kapatabiliyorsunuz. Lütfen bir günde teknoloji ve tasarım öğretmeni olup derslerimizi siz yürütün tahtada binlerce matematik sorusu çözersiniz, çözümlü bir sürü kitap var, ama öğrencinin "Neden ders saatimizi düşürdünüz" veya 5. Sınıf öğrencileri “biz de bu dersi almak için çok beklemiştik, aklımızda bir çok proje vardı neden bizde Teknoloji ve Tasarım dersi almıyoruz” derlerse verilecek cevapları ve tabiki GEREKÇELERİNİZİ çok merak ediyorum."
www.abbasguclu.com.tr

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz