gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Teknoloji ve Tasarım Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Veliye Mektup

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sakız Açılır Kutu Gör
Vip Üye
Vip Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
  Alıntı sakız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Veliye Mektup
    Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2012 Saat 17:49
VELİYE MEKTUP
BIRAKIN ÇOCUKLARINIZ KENDİ KANATLARIYLA UÇSUNLAR

          Teknoloji ve Tasarım Dersi, Okul programlarına yeni giren bir derstir. Bundan dolayı dersin içeriğini bilmiyor olabilirsiniz. Bu dersi zaman zaman daha önceki “İş Eğitimi dersi” ile karıştırıyor olabilirsiniz. Dersin kitabi olmadığı için sizler bu dersi öğrencilerin anlattığı kadar biliyorsunuz. Dersin programı ve öğrencilerin sorumluluklarını yerine getirip getirmediklerini derse ait tasarım günlüklerini inceleyerek öğrenebilirsiniz.

           Sınav gerçeğini hepimiz biliyoruz. Öğrencilerin akademik başarıları için sınav başarısı çok önemlidir. Ancak sınavdaki başarı kadar Teknoloji ve Tasarım dersinde de başarılı olmaları, gelecekteki iş ve yaşamları açısından çok önemlidir.

           Bir iş yaparken sorumluluk duygusuyla yapmak, araştırmak, sorup sorgulamak ve kendine ait düşünceleri birleştirerek yapmak başarı demektir. Nevar ki siz veliler Teknoloji ve Tasarım Dersinde; Ne yapıyorsun? Sınavda bu dersten sorumu çıkacak? Bir fazla test soru çözsen sana daha faydalı olur..! Bırak bu boş işleri…denildiğini öğrencilerimden üzülerek duyuyoruz. Bu konuda siz velilerin yardımına ihtiyacımız var. Desteklerinizle daha iyi sonuçlara ulaşacağımızı düşünüyorum.

          Çocuğunuzun çok başarılı olduğunu ama bir işe başladığı zaman diğer insanlardan hiç farkı olmadığını düşünün. Alışıla gelen iş anlayışı ile çalışmalarını sürdürüyorsa diğer insanların içinde fark edilemeyebilir. Tam tersine farklı çözüm yollarından faydalanılabiliyorsa, problemin en iyi çözümünü bulup karar verebiliyorsa, başladığı işte kendine özgün düşüncelerini yansıtabiliyorsa, sorun çözmeye yönelik kendi fikirlerini kullanmaya başlıyorsa çok daha başarılı olacaktır. Bunu sağlayacak olanda Teknoloji ve Tasarım Dersinde aldığı eğitimdir.

           Başarı, sadece sınav başarısı mıdır ? Yoksa yaşamdaki başarısı mı? Her ikisi de gereklidir. Bunlar birbirlerini tamamlayan şeylerdir. Çocuklarımız ikisini de başarabilecek güçtedir. Yeter ki engel olmayalım.

        Teknoloji ve Tasarım dersinde; öğrencilerimizden düşünce üretmelerini, kendine ait düşünceleri ortaya çıkarmalarını istiyoruz. Bu konuda siz değerli velilerimizden yardım ve destek bekliyoruz. Çocuğunuzu yüreklendirin. Yaptığı çalışmaya ürettiği düşünceye saygı göstermeniz çocuğunuzun istek ve başarısını arttıracaktır.

        Dersimizin yazılı değerlendirmesi yoktur, süreç değerlendiriliyor.

        Bilim insanlarından bazıları, okulda başarılıyken bazıları da başarılı değildiler. Okul başarısı buluş yapmaya engel değildir. Bu dersteki çalışmalarla çocuklarınızın içindeki buluş yapma gücünü ortaya çıkarıyoruz. Herkesin buluş yapma potansiyeli vardır. Bütün öğrencilerimiz çok değerli ve onların gelecekte çok büyük başarılara imza atacaklarını şimdiden görebiliyorum.

        İkinci dönemi kapsayan yapım kuşağında yapılacak çalışmalarda siz velilerimizden destek bekliyoruz. Dönem boyunca amaç: ürettikleri düşünceleri somut bir şekilde ortaya koymaktır. Yapım kuşağında ki belirledikleri düşüncelerin pek çoğunu atölye ortamında gerçekleştiremiyoruz. Bunun içinde sanayide bu işlerden daha fazla bilgiye sahip insanlardan yararlanmak gerekiyor. Ortaya çıkarttıkları çalışmalar, ne kadar çok yapmak istediklerini yansıtırsa öğrenci yaptığı işten o kadar haz alır. Bir sonraki çalışmalarda ve yapmak istediklerinde daha istekli olacaktır. Bu konuda siz velilerden öğrencilerin isteğini kırmadan gereken desteği vereceğinize inanıyorum.

       Onların kendi dünyalarında rahat uçmalarını sağlayacak, kanatlarını kıracak davranışlardan kaçınalım. Bırakalım onları kendi düşünce ve hayal dünyalarında huzurla, sevgiyle, heyecanla uçsunlar… Biz dersimizde onların daha uzaklara uçmaları için kanatlarını uzatmaya devam edeceğiz. Sizlerde onlara sevginizi verin. İnanın güveniniz boşa çıkmayacaktır.

TEŞEKKÜR EDERİZ
TEKNOLOJİ ve TASARIM DERS    ÖĞRETMENİ
MUSTAFA MERT
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2013 Saat 17:23
Teşekkürler Mustafa hocam...

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz