gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Düşünme Zamanı > Kişisel Gelişim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öğretmenler İçin Yoganın Faydaları

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öğretmenler İçin Yoganın Faydaları
    Gönderim Zamanı: 28-Kasım-2012 Saat 11:40
Öğretmenler İçin Yoganın Faydaları    

Her çocuk kendi potansiyeli ve doğruları ile gelişir. Eğer biz onun büyümesine yardımcı olmak istiyorsak, ona kendi doğrularımızı empoze etmeye çalışmak yerine, onun potansiyelini ve doğrularını takip etmeliyiz.

                                                                                              Maria Montessori

Bir önceki yazımda, yaşadığımız yüzyılın son derece hızlı ve uyaranların çok fazla olduğu bir dönem olduğundan bahsetmiştim. Bu hız ve hareketlilik ,çocukların sürekli olarak bir aktiviteden diğerine koşuşturması aynı zamanda çocuk üzerinde bir stres de oluşturmaktadır.



Son yıllarda okullarda, sınıflarda hiperaktivite ve davranış problemleri tanısı konulan çocukların sayısı gittikçe artmaktadır. İnsanoğlu kendi doğasından uzaklaşmaya başladıkça, içinde var olduğu dünya ile ilgili sıkıntılar yaşamaya başlamaktadır.

Bu yüzyılın başına kadar insanoğlu fiziksel olarak son derece aktifti. Bütün işlerini kendisi yapmak durumundaydı. Ağacını kendisi keser, suyunu kendisi taşır , çamaşırını ,bulaşığını elle kendisi yıkardı. İnsanlar o dönemlerle kıyaslandığında, şu anda çok daha az fiziksel çalışma yapmalarına rağmen, kendilerini daha yorgun hissediyorlar.

Buradan öğretmenlik mesleğine ve öğretmenlerimize gelmek istiyorum. Öğretmenlik mesleği dışarıdan bakıldığında , hiç fiziksel aktivitenin olmadığı, içinde pek çok tatil barındıran bir meslek gibi algılanmaktadır. Fakat öğretmenlerimize baktığımızda, onların ne kadar yorgun olduğunu görürüz. Tatil zamanı geldiğinde, öğretmen artık tükenmiş haldedir.

Bu yorgunluğun sadece uyku ile giderilebilecek bir yorgunluk olmadığını pek çok öğretmen fark etmiştir. Bu yüzden, öğretim etkinliği süresince kaybedilen bu enerjinin yerine konulabilmesi için başka yöntemler kullanılmalıdır.

Öğretmen, bu öğretim sürecinde bütün enerjisini tüketir. Kaybedilen bu enerjinin yerine konulmasında, zihnin dinlendirilmesi ve sükûnete kavuşturulmasında yoga egzersizlerinin çok faydası olduğu bugün pek çok ülkede kanıtlanmıştır ve pek çok öğretmen yoga egzersizlerini hem kendi enerjisini dengeleyebilmek hem de bu egzersizleri sınıf ortamında, sınıf yönetimi kalitesini yükseltebilmek amacı ile kullanmaktadır.   

Yazarın Diğer Yazıları

Zeynep Çilek Kuş

İngilizce Öğretmeni - Yoga Eğitmeni



www.egitimedair.net / Eğitime dair ne varsa....

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz