gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Teknoloji ve Tasarım Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Teknoloji ve Tasarım Soru Önergesi Oldu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Teknoloji ve Tasarım Soru Önergesi Oldu
    Gönderim Zamanı: 03-Kasım-2013 Saat 14:59
Teknoloji ve Tasarım Soru Önergesi Oldu

Samsun Milletvekili sayın Prof. Dr. Haluk Koç’a sorunlarını anlatan ve bu sorunlara bir an önce çözüm bulunması için yardım isteyen Teknoloji ve Tasarım Öğretmenlerinin sorunlarını bir soru önergesi ile meclise taşıdı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 7.07.2009 Tarih ve 80 Sayılı Kararı gereği MEB'e bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olanlar ile mezun oldukları yüksek Öğretim Programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin çizelgede belirtilmektedir.

Öğretmenlerin atamasına esas olan ve mezun olduğu Yüksek Öğretim Programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere uygun olmayan derslere atamalarının yapıldığı uygulamada görülmüştür.

Buna göre;

1- Kendi branşlarında eş durumundan atamaları yapılamayan bazı öğretmenler, zorunlu olarak branş değiştirmek sureti ile eşlerinin yanlarına atandılar. Bu öğretmenler norm kadrosu fazlası olduğundan dolayı atamaları yapılamazken aynı dönemde eş durumu nedeni ile atamaları yapılamayan kendi branşlarına MEB tarafından neden başka atamalar yapılmıştır?

2- YÖK bünyesince bu derslere yönelik öğretmen ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde öğretmen yetiştirecek bölüm açmayı düşünüyor musunuz?

3- Teknoloji ve Tasarım derslerine giren öğretmenler, kendi branşlarında çalıştırılmadıkları için psikolojik çöküntü içindedirler, bu durumda olan öğretmenlerden nasıl bir verim almayı düşünüyorsunuz? Bu konuda nasıl bir tedbir almayı düşünüyorsunuz?

4- Bu sıkıntıları yaşayan öğretmenlerden nasıl bir talep alıp, mağduriyetlerini gidermeyi düşünüyorsunuz?

5- Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretim Programı için hedeflenen amaçlara ulaşılabilmesi için sınıftaki öğrenci sayılarının çok fazla olduğu gözlenmiştir. Kalabalık sınıflarda nasıl verim almayı hedefliyorsunuz?

6- Eş durumu nedeni ile atamaları yapılamayan bu durumdaki öğretmenlerin sayısı kaç kişidir?



Sorularını yönelterek Alan değişikliği, özür grubu atamaları, Teknoloji ve Tasarım dersine öğretmen yetiştirecek bölümler, eski alanlarına dönmek isteyen öğretmenler ve sınıf mevcutlarının Talim Terbiye Kurulunun belirttiği 25 geçen sınıfların ikiye bölünmesi gerektiği ama bölünmediği gibi konularda Milli Eğitim Bakanının yanıtlaması isteği ile soru önergesi vermiştir.

Memiş Kılıç
Eğitimci - Yazar

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz