gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > İnovasyon, Patent
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Eski köye yeni âdet getirin

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Eski köye yeni âdet getirin
    Gönderim Zamanı: 01-Aralık-2013 Saat 23:10
Eski köye yeni âdet getirin

İkincisi düzenlenen ve yarın sona erecek İnovasyon Haftası’nda lise ve üniversite öğrencileri, projelerini iş dünyasının patronlarına anlatıyor. 500’ün üzerinde fikrin sergilendiği etkinliğe üç günde 20 bin katılım bekleniyor.

Türkiye’de büyüklerimizin, belki de etrafa rahatsızlık vermememiz için söylediği ‘Eski köye yeni âdet getirmeyin!’, ‘Başımıza icat çıkarmayın!’ cümleleri Türkiye İnovasyon Haftası’na damgasını vurdu. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin iş dünyasının önde gelen isimleri ve Google X’in kurucusu Sebastian Thrun, tıpta devrim oluşturan Antony Atala, gençliğe eski köye yeni âdet çıkarmaları çağrısında bulundu. Mevlana’nın ‘Dün dünde kaldı cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım.’ sözüne atıfta bulunan iş dünyası, “Başımıza icat çıkarın. Biz de onları geliştirip, Türkiye’yi büyütelim.” dedi. Bu yıl ikincisi düzenlenen Inovasyon Haftası’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin bir ihraç ürününü kilogramı 1 dolar 59 centten ihraç ettiğini, bu rakamın Almanya’da 4 doların üzerinde olduğunu hatırlatarak, “Artık hamallık yapmayacağız, yükte hafif pahada ağır ürünler üreteceğiz.” dedi. Çağlayan, inovasyonun ne demek olduğunu “iPad’in kilogram fiyatı yaklaşık bin 500 dolar.” diyerek açıkladı. TİM Başkanı Büyükekşi ise Marmaray’ın da bir inovasyon ürünü olduğunu belirterek , gençlerin yaratıcılığını geliştirmek için İnova TİM yarışmasını başlatacaklarını açıkladı. Burada dereceye giren öğrencilerin TİM temsilcisi olarak üniversitelerde çalışacağını kaydeden TİM Başkanı, “Her yıl bin 200 inovatif lider yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi. TİM Başkanı ayrıca, 2014’te ilk kez inovasyon endeksi açıklayacaklarını da bildirdi. Büyükekşi, konferansa katılanlar arasından 20 kişiyi de Avrupa’da inovasyonun kalbi olan CERN’e götüreceklerini söyledi. Konferansın düzenlendiği İstanbul Kongre Merkezi’nde ödüllü 273 Ar-Ge, 243 tasarım projesi katılımcıların beğenisine sunuldu. 168 üniversiteden seçilen projeler ise karma bir sergi olarak etkinlikte yer aldı. 53 Ar-Ge Merkezi, 16 teknopark, 8 bilim merkezi ile 53 üniversite kongre merkezinde stant açtı.

GOOGLE GLASS’I ANLATTI

İnovasyon Haftası’nda sunum yapan en dikkat çekici misafir ise Google X’in kurucusu Sebastian Thrun oldu. Google Glass’ı geliştirerek dikkatleri çeken Google X’in kurucusu Thrun, “Google Glass’ı ilk olarak tasarladığımızda oldukça büyük, ağır ve görüşü engelleyen bir yapısı vardı. Ancak arkadaşlarımla beraber bir Android akıllı telefonu parçalayarak bir gözlük üzerine yerleştirme kararı aldık. Bu süreçte 6 farklı prototip geliştirdik. Daha sonra ise hafifleterek bugünkü tasarımına kavuşturduk.” dedi. Google Glass, akıllı telefon, navigasyon, fotoğraf çekimi, görüntülü konuşma özelliklerini gözlükte topluyor ve gözlük kullanıcısının komutu ile çalışıyor.

Apple, Türkiye’deki ilk 100 şirketten üç kat değerli

Bakan Çağlayan, inovasyonun şirketlerin marka değerini uçurduğunu söyledi. Bu sebeple akıllı telefon sektöründe yenilikleri ile dikkat çeken Apple’ın marka değerinin 89 milyar dolara ulaştığını açıklayan Bakan Çağlayan, “Samsung’un marka değeri ise 50 milyar dolar. Coca-Cola’nın değeri 60 milyar dolar. Türkiye’de ise 100 büyük firmanın marka değeri 31 milyar dolar.” dedi. Yaratıcı olmanın sadece şirkete değil, ülkeye de katma değer sağladığını vurguladı. Zaman

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz