gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Teknoloji ve Tasarım Projeleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Küçük Hayaller Büyük Projeler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Küçük Hayaller Büyük Projeler
    Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2014 Saat 21:02
İSTANBUL’UN ÇOCUKLARI
DÜŞÜNÜYOR, TASARLIYOR, ÜRETİYOR..
KÜÇÜK HAYALLER BÜYÜK PROJELER - HAYALDEN PATENTE TEKNOLOJİ YOLCULUĞU PROTOKOLÜ İMZALANDI.

     Proje İstanbul genelindeki bütün ortaokul öğrencilerinin Teknoloji ve Tasarım dersinde Tasarlayıp, ürettikleri projeleri kapsıyor. Proje şartnamesine uygun olarak hazırlanan eserler yarışmaya katılabiliyorlar. Eserler mayıs ayında yapılacak sergiyle gezilip, görülebilecek. Yarışma sonucunda öğrencilere sürpriz ödüller, hediyeler verilecek.

     Projenin imza töreni İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer YILDIZ’ ın makamında 28.03.2014 tarihinde gerçekleşti. Protokol imza töreninde Darüşşafaka Eğitim Kurumları Müdiresi Ayşe GÖREY, Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Meslek Kuruluşu Derneği İstanbul Temsilcisi ve BESAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri KAYNAR,Proje Koordinatörü Derviş ÇELİK, AR-GE Üyesi Murat KARASOY, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Tolga DİKMENLİhazır bulundular.
   
    Projeyi çok önemsediğini ifade ederek söze başlayan Dr. Muammer YILDIZ, “Veriler incelendiğinde görüyoruz ki son yıllarda patent sayısında çok önemli oranda artış görülmektedir. Ülkelerin gelişmişlik düzeylerindeki en önemli kriterlerden biride patentli ürün sayısıdır. Bu da bir kültürdür. Bu kültürü ne kadar küçük yaşlarda bir bilince dönüştürebilirsek, gelecekte inanıyorum ki gelişmiş ülkeler arasında önemli bir yeri temsil edeceğiz. Teknoloji ve Tasarım dersimiz bu kültürün oluşmasına çok büyük katkı sağlamaktadır. Bakanlığımızın Patent Enstitüsü ile birlikte yürüttüğü Şimdi Düşünme Zamanı Projesi’nin İstanbul ayağını oluşturacak bu proje bu yönüyle de önemlidir. İstanbul geneli Ortaokullarımızın katılacağı ve yarışma heyecanıyla sürdürülecek olan süreç dönem sonu yine öğrencilerimizin projelerini tanıtacakları bir sergi ile sonuçlandırılmış olacak. Projede gerek burada bulunan paydaşlarımıza ve gerekse proje destekçisi olarak katkı sağlayanlara teşekkür ederim.” Diyerek sözlerini tamamladı.

    Darüşşafaka Eğitim Kurumları Müdiresi Ayşe GÖREY, “Kurum olarak Teknoloji ve Tasarım eğitimini çok önemsiyoruz. Gerek derslerimizde ve gerekse de atölye çalışmaları ile öğrencilerimizin hayal güçlerini artırmaya yönelik etkinliklere yer veriyoruz. Bu projenin paydaşlarından biri olmaktan çok mutluyuz. düşünen, üreten bir neslin yetişmesine destek olmaktan gurur duyarız. Proje’nin başarılı bir şekilde uygulanacağına inanıyorum. Çocuklarımızın üretecekleri eserleri şimdiden merak ediyorum.” Şeklinde konuştu.

   Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Meslek Kuruluşu Derneği İstanbul Temsilcisi ve BESAM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri KAYNAR,“ Dünyada yenilikçi düşünmenin temeli olan tasarım sanayileşmenin de anahtarıdır. Milli Eğitim Bakanlığının güzel uygulamalarından biri olan ve geleceğimiz için üretken beyinler yetiştirmeyi amaçlayan bir ders olan Teknoloji ve Tasarım dersini çok önemsiyoruz. Bu dersin etkin ve etkili bir şekilde uygulanabilmesi için öğretmenlerimize yönelik eğiticinin eğitimi faaliyetleri, çocuklarımızın ve ailelerinin bu dersin içeriğine yönelik bilgilenmesi içinde bilgilendirme çalışmaları yürütmekteyiz. Eğitim öğretim sürecinin en önemli yanlarından biride yaparak, yaşayarak öğrenmektir. Bu derste öğrenciler yeteneklerinin farkına varmakta, kapasitelerini geliştirmektedirler. Öğrenciler bu derste diğer derslerdeki bilgilerini kullanabilmektedir. Böylesine önemli bir ders malumlarınız olduğu üzere ortaokul 7.ve 8.sınıflarda haftada 2 ders saati olarak uygulanmaktadır. Bu dersin 5 ve 6.sınıflarda da zorunlu olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu proje’nin eğitimin bütün paydaşları açısından çok ciddi kazanımlara sebep olacağına inanıyorum.”Şeklinde sözlerini tamamladı.

    Proje 02.04.2014 tarihinde Darüşşafaka Eğitim Kurumları Maslak yerleşkesinde İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer YILDIZ’ın da katılacağı, Projelerden sorumlu İlçe Şube Müdürleri ve Teknoloji-Tasarım Dersi İlçe zümre başkanlarına proje hakkında bilgilendirmenin yapılacağı toplantı ile başlamış olacak. İstanbul’da ki bütün ortaokul öğrencilerinin kapsıyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre yarışma katılan öğrenciler sürpriz hediyelerle ödüllendirilecek. Proje ile ilgili dokümanlara www.istanbul.meb.gov.tr, www.besam.org.trve www.ttmk.org.tradreslerinden ulaşabilmektedir.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14-Nisan-2014 Saat 18:27
Teknoloji-tasarım ve inovasyon eğitiminin yaygınlaştırılması için ortaokul 7. ve 8. sınıflarda işlenen Teknoloji ve Tasarım dersinde her yıl öğrenciler, projeler geliştirmekte ve proje maketleri gerçeğe en yakın şekilde oluşturulmaktadır. Bu eğitim çerçevesinde İstanbul il genelinde düzenlenecek olan “Küçük Hayaller Büyük Projeler” yarışması, bu sene Darüşşafaka’da sergilenecek.

Bu yarışma ve sergi öncesi “Küçük Hayaller Büyük Projeler” İstanbul projesi tanıtım toplantısı ve teknoloji tasarım dersi içeriği anlatımı, 2 Nisan 2014 tarihinde Darüşşafaka’da gerçekleştirildi.
Toplantıya Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, İstanbul ilçeleri milli eğitim müdürleri ile şube müdürleri, İlçe teknoloji-tasarım zümre başkanları, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş ve Darüşşafaka Ortaokulu
Müdürü Ayşe Görey katıldı.

Darüşşafaka Ortaokulu Müdürü Ayşe Görey konuşma yaparken
Toplantı içeriğinde teknoloji-tasarım dersinin önemi, yeni gelişmeler doğrultusunda yenilenmesi, dünyada ve ülkemizde dersin işleniş şekilleri, 2023 vizyonu, proje yapım şartları ve patent süreci hakkında konuşmalar yapıldı.
Yarışma sergisi, 26-27-28 Mayıs 2014 tarihlerinde Darüşşafaka Maslak Kampüsü’nde sergilenecek.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz