gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Okul müdürleri veli ve öğrencinin onayına çıkıyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Okul müdürleri veli ve öğrencinin onayına çıkıyor
    Gönderim Zamanı: 09-Temmuz-2014 Saat 22:42
Okul müdürleri veli ve öğrencinin onayına çıkıyor
Okul yöneticileriyle ilgili yeni yönetmelikle birlikte aynı okulda 4 yılını dolduran müdürlerin görev süreleri de okulların kapandığı gün son buldu.Okullarında “vekil” durumuna düşen 39 bin 870 okul müdürü görücüye çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okullar açılmadan en geç 15 Ağustos’a kadar tamamlayacağı müdür değişikliklikleri için yeni yönetmeliğe göre bugünden itibaren öğretmenler, okul aile birliği başkanı, başkan yardımcısı ve öğrenci meclis başkanına, “Müdürünüzü nasıl buluyorsunuz, görevine devam etsin mi?” diye sorulacak.

Müdür atamaların ilk kez görüşleri sorulacak olan öğrenci ve veliler Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri’ne (MEBSİS) tek kullanımlık özel şifreyle girecek ve müdürlerinin görev sürelerinin devamı ya da sonlanması konusunda oy kullanacak. Öğretmenler ise daha önce kendilerine verilen şifrelerle müdürlerine not verecek. Müdürlerle ilgili değerlendirme ekranı sistemde 30 gün boyunca açık kalacak. İsteyenler son güne kadar fikrinden vazgeçip yeni değerlendirme yapabilecek. Puan verenlerin isimleri açık olacak. En son kaydedilen değerlendirme üzerinden müdürlerin kalıp kalmayacaklarına dair puanlama yapılacak. Bu puanlama müdür atamalarında kanaat oluşturacak ancak tek başına yeterli olmayacak.

MÜDÜRE KARNE NOTU

Okullar A,B,C ve D Grubu diye 4 ayrı tipe ayrıldı. Tüm okul türlerinin değerlendirilmesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü, İnsan kaynaklarından sorumlu ilçe şube müdürü, kurumdaki en kıdemli öğretmen, kurumdaki en kıdemsiz öğretmen ile öğretmenler kurulunca seçilecek 2 öğretmen ileokul aile birliği başkanı ve yardımcısının oy hakkı olacak. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla 81 ilde okul müdürleriyle ilgili değerlendirmeler başladı. Bakanlık ayrıca mahkeme kararıyla görevine iade edilen yöneticilerin süre hesaplamasında mahkemenin göreve iade ettiği gün değil ilk kez okullarına atandıkları tarihin dikkate alınmasını da istedi.

MÜFETTİŞLER TEPKİLİ

Yurt genelindeki 70 bin okulu her 3 yılda bir kez denetleyen bir düzenli olarak denetleyen 3 bin maarif müfettişi ise müdürlerin atanmasını belirleyecek bu sistemde kendilerine söz hakkı tanınmamasına tepkili. müfettişler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ceylan, “Okulundurumunu en objektif kriterlere göre saptayan müfettişlere fikri sorulmaması okullardaki denetimi kağıt üzerinde bırakacak” dedi. Habertürk

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz