gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Bilim Adamları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

En iyi 10 Türk Mucit

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: En iyi 10 Türk Mucit
    Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2014 Saat 13:24
En iyi 10 Türk Mucit

EN İYİ 10 PRATİK ZEKÂLI TÜRK MUCİT

Türk insanı gerçekten de diğer milletlerden farklı özelliklere sahiptir. Pratik bir zekaya sahiptir. Derin bir mizah anlayışı vardır. Çok geniş bir hayal gücü vardır. Umudunu hiçbir zaman yitirmez. Son nefesine, son gücüne kadar aklına koyduğu şeyi başarmaya çalışır. Aynı zamanda da girişimci bir ruha sahip olmuştur her zaman. Dağlar denizler dar gelmiş, hiçbir zaman kabına sığamamış ve diyar diyar gezmiştir. Bu esnada büyük buluşlara da imza atmıştır. Ancak yine de kabiliyetlerinin farkına tam olarak vakıf olamamış, zaman zaman sahip olduğu özelliklerini iyi bir şekilde kullanamamıştır. Ama bu yeteneklerinin farkına varıp, tarihe iz düşen çok büyük ilim, fikir ve bilim adamlarımız vardır. Bu pratik zekalar zaman zaman astronomiden tıbba, tıptan teknolojiye kadar büyük buluşlara imza atmışlardır. Bu büyük mucitlerimizden bazıları şunlardır.

En iyi 10 Türk Müslüman Mucitler

Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethetmiş ve Havan topunu icat etmiş. Fatihin bizzat kendi icadı olan ve “şahi” adı verdiği topların ağırlığı 17 tondur. Bu topları ancak 100 öküz ve 700 asker çekiyordu. Aslı bakır olan bu toplar 1.5 ton ağırlığındaki mermileri 1 km ileriye fırlatabiliyordu.


Hazerfan Ahmed Çelebi, bu dahi insan Havada uçmayı başaran ilk Türk’tür. Bu uçuşuyla günümüzde planörcülük olarak bilinen uçuş sisteminin öncüsü olmuştur.

Piri Reis, bugünkü dünya haritasına çok yakın bir harita çizmeyi başarmıştır. Ayrıca Kristof Kolomb ‘dancönce Amerika kıtasının varlığını bilen bir denizcidir.

Mimar Sinan : Hala çözülemeyen mimari sırların sahibi olan müthiş insan. Mimarların şahı, babası olarak bilinir. En büyük kubbeleri 4 sütun üzerine oturmayı başaran pratik zekasıyla güzel yurdumuzun her yerinde birbirinde güzel eserler bırakmıştır. Bu insan için adeta mimariyi icat eden kişidir diyebiliriz.

Kadızade Rumi, Çağının sınırlarını aşmayı başaran büyük matematikçi ve astronomi bilginidir. Onun için Osmanlının ve Türklerin ilk astronomudur diyebiliriz.

Ali Kuşçu, Ünlü Bir Türk astronomi bilgini ve aynı zamanda büyük bir matematikçidir. Gezegenlerin hareketinden haberdar olan, yedi iklimden ve yer’in şekillerine dair bilgi sahibi olan bir kişidir.

Vecihi Hürkuş, deyince aklımıza ilk gelen üç şey disiplin, sabır ve başarıdır. Çünkü o disiplin ve sabırla başarıya ulaşmıştır. Bu yılmak ve yorulmayan bilmeyen bu dahi insan Vecihi Hürkuş, yokluklar içerisinde 1925 yılında ilk Türk uçağını imal etti. Uçağını uçurmayı başardı ama hakettiği değeri hiçbir zaman bulamadı.

Akşemsettin’in, Fatih’in hocasıdır. Onu yetiştirip fetihler yaptıran kişidir. Tasavvufa olan ilgisinin haricinde mikroskobun icadından yıllar önce mikrobu bulmuştur. Hastalıklar insana gözlerimizle göremediğimiz küçük canlılar sebebiyle geçer demiştir. Böylece mikrobun tarifini yapmıştır.

Cahit Arf, çok ünlü bir matematikçimizdir. Kendi adını taşıyan matematik kuramları vardır. Bu kuramları sayesinde dünya çapında tanınır. Cahit Arf, matematiği hiçbir zaman meslek olarak görmemiştir. Onu bir yaşam tarzı haline dönüştürmüştür. Öğrencilerine sürekli: “Matematiği ezberlemeyin, kendiniz yapın ve anlayın.” demiştir.

Gazi Yaşargil, dünyaca ünlü Türk bilim adamıdır. Bu pratik zekalı insan Beyin tümörünün tedavisinde yeni yöntemler bulmayı başarmıştır. Aynı zamanda, Cerrahi mikroskop kullanmış ve ilk beyin bypass ameliyatını yapan dahi insandır.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz