gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İmza Kampanyasına Destek Ol!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İmza Kampanyasına Destek Ol!
    Gönderim Zamanı: 06-Kasım-2015 Saat 10:52
Çoğu öğretmen maaş karşılığı olan ders saatlerini doldurmakta güçlük çekmekte ve tayin sorunu yaşamaktadır. Bu sıkıntıların son bulması ve pek çok öğretmenin mesleğine mutlu bir şekilde devam edebilmesi için Teknoloji ve Tasarım dersinin ortaokul tüm sınıflarında okutulması gerekmektedir. Teknoloji ve Tasarım dersinin yararları ve gerekliliği tam olarak anlaşılmamaktadır.

Teknoloji ve Tasarım dersi merak eden, soru sormaktan çekinmeyen, gözlem ve araştırma yapmaya hevesli bir kişiliğe sahip olmayı sağlar. Teknoloji ve tasarım dersi gözlem ve araştırmaya dayanır. Bu nedenle öğrenci yeni bir şeyler öğrenme hevesi ile soru sorar ve araştırma yapar. Teknoloji ve tasarım kişinin kendi bakış açısıyla olayları gözlemlemesini ve yorumlamasını sağlar bu sayede çevresindeki olayları ve mekânları ilişkilendirir. Öz güvenini, hayal gücünü ve estetik duygularını geliştirmelerini sağlar.

Teknoloji ve tasarım dersi ile olayları ve mekânı hayalinde canlandırır ve tasarlayarak estetik duygularını geliştirme imkânını bulur. Teknoloji ve tasarım dersinde yaptığı tasarımla özgüveni artar yeni tasarımlar yapma ihtiyacı duyar. Kendisi ve çevresi ile barışık, rekabete ve yeni yaşantılar edinmeye açık olmalarını sağlar. Teknoloji ve tasarım dersinde daha iyi şeyler ortaya koymak için rekabete girer, daha önce yapılmayan tasarımlar yapmak için yeni yaşantılar edinir. Bağımsız olarak düşünebilme alışkanlığı edinmelerini sağlar. Teknoloji ve tasarım dersi bağımsız, araştırmaya yönelik, yenilikçi düşünmeye zorlar. Özgün tasarımlar ortaya çıkarmalarını sağlar.

Teknoloji ve tasarım dersi çevresinde olmayan, sıra dışı, yeni projelere açıktır. Aldığı kararları değerlendirmeleri ve sorumluluklarını taşımalarını sağlar. Teknoloji ve tasarım ile yeni, geleceğe yönelik kurgu ve projeler yapar. Teknolojik gelişmeler karşısında kendilerini yenilemelerini sağlar. Duygu ve düşüncelerini farklı yollarla ifade etmelerini sağlar. Araştıran, sorunlara çözüm üreten, yenilikçi, projeler üreten bir nesil yaratmak için Teknoloji ve Tasarım dersi eğitimin alt kademelerinden itibaren tüm sınıflarda mecburi ders olarak konulmalıdır.

Teknoloji ve Tasarım dersi ortaokullarda tüm sınıflarda okutulsun.
Destek ol...

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz