gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öğretmenlere Rotasyon!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öğretmenlere Rotasyon!
    Gönderim Zamanı: 04-Haziran-2017 Saat 03:59
Öğretmenlere Rotasyon!

Rotasyon, öğretmenin gündeminden bir türlü düşmüyor, düşeceğe de benzemiyor. Bazıları rotasyonu sihirli değnek zannediyor. Sanki rotasyon yapılırsa eğitimin bütün sorunları çözülecek...

Her şey güllük gülistanlık olacak, eğitime kalite gelecek. Rotasyon, tümüyle faydadan ari değil elbet. Artıları, eskileri var. En büyük artısı metal / mental yorgunluğa, işletme körlüğüne iyi gelmesidir. Tebdil-i mekânda ferahlık var diye boşuna denilmiyor. Öğretmenler rotasyon konusunda ikiye bölünmüş durumda. Rotasyon isteyen öğretmenlerimiz rotasyonu merkeze geçebilmek için fırsat olarak görüyor. Rotasyon istemeyenlerse millî eğitimin vaktiyle çok kahrını çektim, biraz da keyfini süreyim diyor.

Rotasyonda hizmet puanı esas alınacağına göre dezavantajlı bölgelerde görev yapanların merkeze gelmesi zor görünüyor. Merkezde görev alanların çoğunluğu merkezdeki okullar arasında yer değiştirecektir. Dolayısıyla rotasyondan istenilen murad hasıl olmayacaktır. Rotasyon ayrıca çok teknik bir konu. Rotasyona tabi olan öğretmenlerin rotasyonla sorunsuz bir şekilde yerleştirilmesi o kadar da kolay değil.

Öğretmenlerin en azından bir kısmının hayatını alt üst etmeden neticelendirilmesi mümkün görünmüyor. Birileri il çapında rotasyon düşünüyorsa millî eğitim uzun yıllar huzur bulamaz. Öğretmenleri bir uçtan bir uca fırlatıp atmak telafisi imkansız zararlara yol açacaktır. İlçe çapında yapılacak rotasyon daha az hasarla atlatılır.

Rotasyondan amaç, yeni ve genç öğretmen istihdamı ise bunun yolu rotasyon değildir. Emekliliği cazip hale getirerek amaca ulaşılabilir. Erol ERMİŞ EğitimBirSen 3 Nolu Şube Başkanı
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz