gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

4+4+4 Sistemi Kaldırılıyor!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 4+4+4 Sistemi Kaldırılıyor!
    Gönderim Zamanı: 16-Kasım-2017 Saat 11:07
4+4+4 Sistemi Kaldırılıyor! İşte Yerine Gelecek Sistem…

Konuşulan şu; bakanlık eski sisteme dönmek için hazırlıklara başlamış.. Ortaokulla lise eskisi gibi birleştirilecekmiş..

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP’li milletvekilleriyle yaptığı sohbette değişikliğin sinyalini vermiş.. Bu ne demek oluyor? 4+4+4 sistemi yürümedi demek.. 4+4+4 sistemi iflas etti demek..

*** Eskiden ilkokul beş yıldı.. Öğrenci hangi ortaokula girmişse (meslek lisesi gibi bir tercihi yoksa) liseyi de aynı okulda bitirir, diplomasını alırdı.. Yabancı okullara, Galatasaray gibi İstanbul Erkek Lisesi gibi bazı nitelikli okullara sınavla girilirdi.. 5+3+3 sistemiydi.. Liseler dört yıla çıkarılınca (ki çok doğru karardı) 5+3+4 sistemi oldu.. Toplam 12 yıl..

***

28 Şubat döneminde imam hatip liselerinin önünü kesmek için ortaokul düzenine son verildi.. İlkokul 8 yıla çıkarıldı.. Üniversite öncesi 8+4 yıllık düzene geçildi.. İmam hatibe ilkokuldan sonra gidiliyordu.. Tıpkı Galatasaray Lisesi gibi.. Tıpkı Robert Koleji gibi.. Tıpkı Haydarpaşa Lisesi gibi.. Tıpkı Kabataş Lisesi gibi.. 28 Şubat’ta sekiz yıllık eğitime geçilince bu okullar orta kısımlarını kapattılar.. İşin gerçeği şu; eğitimin kalitesi düştü.. Yabancı okuldan örnek vereyim.. Mesela Alman Lisesi’nde hazırlık dahil ilkokuldan sonra 8 yıl okuyup mezun olan gencin eğitim süresi 4 yıla düştü..

***

İktidar 2012 yılında imam hatipleri canlandırmak için 4+4+4 sistemini getirdi.. İlkokulu 4 yıla indirdi, 4 yıldan sonra imam hatibe gitmenin yolunu açtı.. Peki, bu kararla imam hatipler ihya oldu mu? Hayır.. 4+4+4 sistemi kimseye yaramadı.. Eğitimin kalitesini artırmadı, düşürdü.. Zaten amaç bu değildi. Amaç, imam hatiplere erken yaşta öğrenci alımını sağlamaktı..

***

Cumhurbaşkanı değişim sinyali vermiş.. Bürokratlar çalışmaya başlamış.. Eski sisteme geri dönülecekmiş.. Doğru karar.. 5 artı 7 iyi bir sistem.. Bakanın nitelikli dediği okulların, yabancı okulların, kendini kanıtlamış özel okulların beşinci sınıftan sonra öğrenci almaya başladığını düşünün.. Eğitimde çıta yükselir.. Başbakan’ın sözünü dinlemiyorlar! Bir yıl oluyor.. Dolar yine hareketliydi.. Yerinde duramıyordu.. Her gün oynuyordu.. 2001/2002 krizinin yaşandığı günler gibiydi.. Herkesin gözü ekrandaydı.. Herkes doları takip ediyordu.. Başbakan gazetelerin, televizyonların ekonomi şefleriyle yaptığı toplantıda bu hal sorulunca, ‘Size ne dolardan, iner de çıkar da size ne’ dedi..

***

Başbakan’ın bu sözleri şöyle yorumlandı.. Dolar inse de çıksa da dolara bağlı ürünler etkilenmeyecek.. Mesela, benzine motorine zam yapılmayacak.. Ama böyle olmadı.. Dolar kımıldıyor; benzine motorine zam yağıyor.. 40 gün önce 4.76 olan motorin 5.05 oldu.. Benzini hiç sorma; 5.63’ü gördü.. Yakında 6 lirayı bulur..

*** Başbakan size ne dolardan diyor ama teknokratları dolar arttıkça faturayı bize kesiyor.

Başbakan’ın sözünü dinlemiyorlar.. Dinleseler, dolar inse de çıksa da vatandaşa yansıtmazlar.. Kısa bir izin.. Birkaç gün nefes almak için, biraz dinlenmek için, yazın son günlerini kaçırmamak için müdürümden izin aldım.. Siz de izin verirseniz, dükkân birkaç gün kapalı.. Pazartesi kısmetse kepengi açar, klavyenin tuşlarına basarız.. kaynak: Mehmet Tezkan/Milliyet
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz