gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İnternet'in En Önemli 20 Adamı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İnternet'in En Önemli 20 Adamı
    Gönderim Zamanı: 25-Mart-2007 Saat 13:20
Onlar fikirleriyle, yetenekleriyle internette yeniliklere öncü oldular. Şimdi emeklerinin karşılığını almanın tadını çıkarıyorlar. İnternetin kaderini belirleyen 20 önemli insan.

Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen internetin ne kadar öneme sahip olduğunu YouTube yasağı ile daha iyi anlıyoruz. Bazı alışkanlıklarımızı değiştiren YouTube gibi başarılı sitelerin kurucuları, hem başarılarının tadını çıkarıyorlar hem de isimleri dillerden asla düşmüyor. Bu yazıda, internetin en önemli 20 ismini okurlarımızla paylaşıyoruz. İçlerinde Türk bulunmuyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların çiçek olmasının dışında söyleyebileceğimiz bir diğer güzel şey de; listede 2 koltuğa sahip olmaları.

1. Eric Schmidt, Larry Page ve Sergey Brin (Google, Yönetici)


33 milyar dolarlık bir şirketin kurucu ve yöneticileri olarak, listenin tartışmasız birincileri bu 3 insan. İnternetin en çok kullanılan arama motorunun sahibi olmak onlara inanılmaz bir güç kazandırdı.

Google, fiil olarak İngilizce sözlüklerde yerini aldı. Eric Schmidt, 2001 yılınca Google yönetimine katılmak için Novell'deki işinden vazgeçti ve şu an CEO konumunda.

İnternette reklam sektörünü de fetheden Google, yeni çıkarmayı düşündüğü oyuncaklarıyla daha da büyümeyi hedefliyor. YouTube'u satın alması bu hedeflerinin açık bir göstergesi.

2. Steve Jobs (Apple, CEO)


İnternetten müzik indirmeyi yasal yollardan mümkün kılan Apple CEO'sunun gücünü küçük görmemek gerek. Dünyanın en ünlü mp3 çaları iPod, kuşkusuz Steve Jobs'u bu listenin iki numarasına taşıyan en büyük etken.

Büyük teknoloji fuarlarında tanıtılan iPhone ile Apple'ın popülaritesi iyice artacak gibi görünüyor.


3. Bram Cohen (BitTorrent, Kurucu)


Kazaa ve eDonkey gibi paylaşım sistemlerinin telif hakları savunucularına kurban gitmesiyle oluşan boşluğu BitTorrent doldurdu. BitTorrent'in arkasındaki dahi Bram Cohen.

2001'de geliştirilen BitTorrent, kısa sürede paylaşımcıların gözdesi oldu. Özellikle film gibi büyük boyutlu dosyaları indirmedeki başarısı, doğal olarak film yapımcısı şirketleri rahatsız etti.

Telif hakları ile korunan içeriğin BitTorrent ağından çıkarılması istenmesinin ardından BitTorrent, eğlence sektörüyle güçlerini birleştirerek yasal olarak film, müzik, oyun ve dizileri sunmaya başladı.

Tüm internet trafiğinin yaklaşık üçte birini BitTorrent kullanımının oluşturduğu tahmin ediliyor. Bu oran Bram Cohen'in neden üçüncü sırada olduğunu anlatmaya yeter sanıyoruz.


4. Mike Morhaime (Blizzard, Genel Müdür)


Bilenler bilir, internet üstünden oynanan oyunlar World of Warcraft ve diğerleri olmak üzere ikiye ayrılır. Tüm dünyada 8 milyon oyuncusu olan WoW, Blizzard'a her sene 1,5 milyar $ kazanç sağlıyor.

Oyun içindeki sanal araç-gereçlerin gerçek hayatta satıldıklarını duymuş olmalısınız. Blizzard WoW'dan önce de Starcraft, Diablo, Warcraft gibi oyunlarıyla oyuncuların gözdesiydi.


5. Jimmy Wales (Wikipedia, Kurucu)


Pek çok internet kullanıcısı Wikipedia'yı araştırma yaparken ilk, bazen de tek kaynak olarak kullanıyor. Sizin bizim gibi insanların katkılarıyla bugünlerine gelen Wikipedia, bazı çevrelere göre o kadar güvenilir ki, Britannica ile yarışabileceği iddia ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 2004'ten beri 100'den fazla mahkemede bilgi kaynağı olarak Wikipedia'ya başvurulduğunu eminiz duymamışsınızdır. Ancak bu popülaritesi ve herkes tarafından değiştirilebilir olması kötü niyetli kişilere Wikipedia'yı hedef haline getirdi.

Hatta Wikipedia, içeriğini bozmak isteyenlere karşı önlem olarak bir ara tüm Katar'dan bilgi girişini yasakladı. Geçtiğimiz günlerde de Wikipedia makalelerinde arama yapan WikiSeek kullanıma sunuldu.

6. John Doerr
Kleiner, Perkins, Caufield & Byers, Yatırımcı

7. Craig Newmark
Craiglist, Kurucu

8. Peter Levinsohn
Fox Interactive Media, Genel Müdür

9. Marissa Mayer
Google, Arama Ürünleri & Kullanıcı Deneyimleri Başkan Yardımcısı

10. Chad Hurley ve Steve Chen
YouTube, Kurucu

11. Kevin J. Martin
FCC, Başkan

12. Brad Templeton
EFF, Başkan

13. Henry Chon
Cyworld, CEO

14. Shana Fisher
IAC/InterActiveCorp, Başkan Yardımcısı

15. Niklas Zennstrom ve Janus Friis
Skype ve KaZaA, Kurucu

16. Matt Mullenweg
WordPress, Geliştirici

17. Philip Rosedale
Linden Lab, CEO

18. Jon Lech Johansen
DeCSS kod çözme programı, Kurucu

19. Jerry Yang, David Filo ve Terry Semel
Yahoo, Yönetici

20. Jack Ma
Alibaba.com, COO

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz