gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İlköğretimde seçmeli ders tartışması

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
By_Beyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
  Alıntı By_Beyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İlköğretimde seçmeli ders tartışması
    Gönderim Zamanı: 05-Mart-2012 Saat 15:05
İlköğretimde seçmeli ders tartışması

AK Parti’nin 12 yıllık kesintili zorunlu eğitime geçişi öngören yasa teklifini görüşen TBMM Milli Eğitim Alt Komisyonu’nun, “İlköğretim 2’nci kademe okullarında, seçimlik ders oluşturulsun” düzenlemesi, “Din eğitimine yol açılıyor” tartışması başlattı.

Eğitim- Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, değişikliğin bütün okulların İHL’leştirilmesi çabası olduğunu savunarak, şunları söyledi:

‘Mahalle baskısı’
“Teklifin İmam Hatip Liseleri’nin (İHL) orta kısmının tekrar açılması için verildiğinden ibaret olduğunu sanırken, aslında bütün okulların İHL’leştirilmesi için bir süreç yaratılıyormuş. Ayrıca mahalle baskısı yapılarak, bütün ilköğretim 2’nci kademede seçmeli ders konulması, dinselleştirme anlamına geliyor.
Din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması bir tarafa, 2’nci kademede isteyen daha çok din eğitim alabilecek.”Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir de, ilköğretim 2’nci kademede dinle ilgili derslerin seçilmeye başlanacağını ve okulların İHL’leşeceğini iddia ederek, şöyle konuştu: “Bu teklifin zaten hiçbir bilimsel ve pedagojik tarafı yok.
Israrlı karşı çıkışlarımıza rağmen hiçbir şey değişmiyor. İktidar ölümü gösterip zatürreye razı ediyor. Başbakan ‘Dindar gençlik yetiştireceğiz’ dedikten sonra, zaten artık 2’nci kademede seçmeli ders olarak din bilgisiyle ilgili dersler seçilir. Kimse kültür sanat dersi seçmez.”

MEB belirleyecek
Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 2’nci kademedeki temel derslerin yanında alınacak seçmeli derslerin içeriklerini yönetmelikle belirleyecek.
Öğrenciler 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfta, seçmeli derslerde sosyal, sayısal ya da dini ağırlıklı eğitim alabilecek. Seçmeli ders saati, ilerleyen sınıflarda artacak. Seçmeli dersler, seçecekleri lise türlerini etkileyecek.

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz