gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Mevlana ve Mevlevilik' bilim dalı oldu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Mevlana ve Mevlevilik' bilim dalı oldu
    Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2012 Saat 17:48
Mevlana ve Mevlevilik' bilim dalı oldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde, Mevlana ve Mevlevilik Araştırmaları Anabilim Dalı'nın kurulması kararını onayladı.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün onayıyla, Mevlana ve Mevlevilik Araştırmaları Anabilim Dalı'nın kurulduğunu açıkladı.

Aynı kararla, Mevlana ve Mevlevilik Araştırmaları Yüksek Lisans Programı'nın da başlamış olduğunu ifade eden Gökbel, yüksek lisans programıyla birlikte Mevlana ve Mevlevilik hakkında daha periyodik ve sistemli araştırmaların yapılabileceğini ifade etti.

Mevlana hakkında daha doğru bilgiye ulaşılacak

Bu alanı bir meslek olarak seçmek isteyen yeni araştırmacılara olanak sağladıklarını belirten Gökbel, şunları kaydetti:

''Mevlana Araştırmaları Enstitümüzün kuruluşu gibi, araştırmalarımızın bilim dalı haline gelmesi de dünyada bir ilk oldu. Selçuk Üniversitesi olarak bunun gururunu yaşıyoruz. Gerek üniversitemiz ve gerekse ülkemizin farklı üniversitelerinden sahanın uzmanı bilim adamlarının vereceği ders ve seminerlerle, Mevlana hakkında yeni ve daha doğru bilgilerin üretilmesi için araştırmacıların yetiştirilmesine gayret sarf edilecektir.''

Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nuri Şimşekler ise enstitünün kurulduğu günden bu yana yüksek lisans programına başlamak isteyen birçok öğrenciye bünyelerinde yüksek lisans programı olmadığı için cevap veremediklerini dile getirdi.

Öğrenci alımı 2013 Şubat'ında başlıyor

Artık yurt dışı ve yurt içinden gelen yüksek lisans taleplerini kabul edebileceklerini aktaran Şimşekler, 2013 yılının Şubat ayında öğrenci alımına başlayacaklarını bildirdi.

İlk etapta farklı bölümlerden sayısı 25 ile 30 arasında değişen öğrenci alımı yapmayı planladıklarını söyleyen Şimşekler, ''Kontenjanın yüzde 20'lik kısmını 4 yıllık herhangi bir lisans programından mezun olanlara ve aynı şartları taşıyan yabancı öğrencilere ayırmayı planlıyoruz. İhtiyaç halinde Farsça ve Osmanlıca hazırlık sınıfı da ekleyebiliriz'' diye konuştu.

Kaynak: AA

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz