gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Nöbet Eylemi'nde Sendikaların Sesi Yükseliyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Nöbet Eylemi'nde Sendikaların Sesi Yükseliyor
    Gönderim Zamanı: 16-Mart-2014 Saat 23:04
Nöbet Eylemi'nde Sendikaların Sesi Yükseliyor

Eğitimiş: Ücret Yoksa Nöbet Yok Eğitimiş Sendikası'nın geçen sene başlattığı bu sene de Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının ilk pazartesilerini içine alan haftalarda dilekçe vererek nöbet tutmayacaklarını belirtmelerinin ardından, nöbet görevinin 'Angarya' olup olmadığı tartışılmaya başlanmıştı.
Eğitimiş: Ücret Yoksa Nöbet Yok

Eğitimiş Sendikası'nın geçen sene başlattığı bu sene de Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının ilk pazartesilerini içine alan haftalarda dilekçe vererek nöbet tutmayacaklarını belirtmelerinin ardından, nöbet görevinin 'Angarya' olup olmadığı tartışılmaya başlanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Kanun ile getirilmeyen nöbet uygulamasını normlar hiyerarşisinde kanunların altında olan, sadece kanunları açıklamak ve detaylandırmak için çıkardığı Yönetmelikler, Kılavuzlar, Genelgeler, Resmi Yazılar ve Talimatlar ile uygulamaya koymakta olduğunun bir çok forumda tartışılmasıyla hukuki olarak oluşan boşluklar daha fazla dile getirilmeye başlanmıştı.

Eğitimiş Sendikası'nın nöbetlerin normdan sayılması ve ücretli olmasına yönelik ses getirme amaçlı birer haftalık nöbet tutmama eylemine diğer sendikalardan da destek gelmeye başladı.

Eğitim-Bir-Sen: Beleş Nöbete HAYIR!

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, Eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerce fiilen yerine getirilen nöbet görevi karşılığında, nöbet tutulan her gün için 4 saat ek ders ücreti ödenmesi için mücadele edeceklerini belirtti. Yalçın “Çoğu kurumda nöbetin bir karşılığı varken, eğitim hizmet kolunda bunun bir karşılığının olmaması adil değil. ‘Beleş nöbete hayır’ diyoruz” dedi.

Türk Eğitim Sen: Nöbet Ücreti için Dilekçe Eylemi

Öğretmenlerin, asli bir nitelik taşımayan ve sorumluluğu son derece geniş olan nöbet hizmetinin karşılığı olarak ek ücret alamama durumu, iç hukuka ve uluslararası mevzuata aykırı nitelik taşıdığı gibi hakkaniyet anlayışına da bütünüyle aykırı olduğu ve bu durumun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından göz ardı edildiği ve öğretmenlerimizin mağdur edilmekte olduğunu belirten Türk Eğitim Sen, öğretmenlerimizin okulda yürüttükleri nöbet hizmetleri karşılığında 6 saat ek ders talebimizle ilgili dilekçe hazırladıklarını, Bakanlıkça dikkate alınması için dilekçe eylemi başlattıklarını belirtti. Kaynak: Eğitim Haberci

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz