gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Önceliği bisikletlilere vereceksiniz, yoksa…

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Önceliği bisikletlilere vereceksiniz, yoksa…
    Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2014 Saat 12:51
Önceliği bisikletlilere vereceksiniz, yoksa…
İngiltere’de Ulaştırma Bakanlığı ilginç bir tasarı üzerinde çalışmaya başlamış. Buna göre yollarda bisikletliler varsa, otomobilliler yavaşlayacaklar, 25 km/saatlik hızı geçmeyecekler ve bisikletleri sollamayacaklar. Yoksa 125 avro ceza ödeyecekler ve 3 ceza puanı alacaklar. Ancak bu uygulama yalnızca bazı kentlerde ve bunların bazı sokak ve caddelerinde geçerli olacak. Kentler ve sokaklar özel araştırmaların yürütülmesi sonunda saptanacak.

Bu girişim bakanlığın sokakları daha güvenilir kılma hedefinin bir sonucu. Bu bakımdan, yürütülen çalışma başka önlemleri ve trafik kuralı değişikliklerini de içeriyor. Bu çerçeve içinde istenen, bisiklet kullanımının belli bir yoğunluk kazandığı yol ve sokaklarda bisikletlilere öncelik tanımak. Hatta belli kesimlerde bisiklet kullanımını cesaretlendirmek. Ancak, bu girişimdeki en önemli nokta böylesi bir düzenlemeyi yerel yönetimlerin sınırlı olabilecek idari uygulamasına bırakmaktan çıkarıp onlara yasal bir çerçeve sunmak. Yoksa kentlerdeki çoğu yolda otomobil akışı eskisi gibi devam edecek.

Öyle anlaşılıyor ki, bu yasal alet Londra, Manchester, Birmingham, Newcastle ve Oxford gibi bisiklet kullanımını teşvik etmeye başlamış olan kentlerin politikasını destekleme amacı güdüyor.

Üzerinde dikkatle durulması gereken bir nokta daha var. Yeni trafik uygulamaları hakkındaki çalışma birkaç yıl önce başlamış. Çok değişik kesimlerin görüşlerine başvurulmuş. Konular çeşitli boyutlarıyla toplantılarda tartışılmış. Sonunda ortaya yasallaşıp resmileşmeyi bekleyen bir belge taslağı çıkmış. Bakanlık bunu 1 Mayıs tarihinde internete koymuş, isteyen kişilerin taslağı kesinleşmeden önce inceleyip görüş ve tepkilerini ifade etmelerini bekliyor. Bu danışma süreci 12 Haziran’da sona erecek.

Başka bir deyişle, demokrat bir yaklaşımla ve sokaktaki insanın görüşüne saygı duyan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bazı ülkelerde yaşanan “Benden başkası bilmez. Ben bildiğimi okurum!” tavrının ilkelliğinin ötesindeki bir uygulama.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz