gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Okul alışverişi yaparken dikkat

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Okul alışverişi yaparken dikkat
    Gönderim Zamanı: 03-Eylül-2014 Saat 16:28
Okul alışverişi yaparken dikkat
Okullar açılıyor. Okul alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var!
Okul çantası, ayakkabısı ve kırtasiye malzemeleri alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Liv Hospital Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Eda Balanlı okul alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı…
Yanlış ayakkabı ayak problemine davetiye çıkarır
Okul çağı çocuklarına seçilecek ayakkabılar rahat, yumuşak ve esnek olmalıdır. Esnek olmayan ayakkabılar ayak hareketlerini ve kas gücü gelişimini kısıtlar. Ayakkabı ayağı sıkmamalı, çocuğun ayağına uygun olmalıdır. İki ayak arasında boyut farkı varsa büyük olan ayağa göre seçim yapılmalıdır.
Terletmemeli, sıcak havalarda havayı geçirmeli ve soğuktan da korumalıdır. Tabanı kaygan olmamalı, şoku emebilmeli ve ayak kavsini destekleyebilmelidir. Topuklu veya burnu dar modeller tercih edilmemeli, ayakkabının ön kısmı geniş ve yuvarlak olmalıdır. Arka kısmı ise topuğu sağlam şekilde tespit edebilmelidir.

Okul kıyafetleri pamuklu ve yünlü olmalı
Okul kıyafetlerini seçerken kaliteye önem verilmeli, ağırlıklı olarak pamuklu ve yünlü kumaşlardan dikilen giysiler tercih edilmelidir. Polyester, naylon, akrilik gibi sentetik ipliklerden dokunan kumaşlar vücudun ısı dengesini bozarak aşırı terlemeye neden olabilir. Bunun için aileler kıyafetlerin iç yüzüne yerleştirilen etiketleri mutlaka okumalı ve uygun olmayan malzemeden yapılmış giysilerden kaçınmalıdır. Çocukların içinde rahatça hareket edebildiği ölçüleri uygun kıyafetler alınmalıdır.
ÇANTA ALIRKEN DİKKAT
İdeal bir okul çantasında destekli ve birbirine eşit iki omuz askısı olmalıdır. Böylece çantanın ağırlığı vücuda eşit olarak dağılır. Tek askılı çantalardan kaçınılmalıdır veya bu şekilde kullanımına izin verilmemelidir.
Omuz askıları çantanın ağırlığını geniş bir yüzeye yayacak kadar kalın olmalıdır. Askı boyu çocuğa uygun hale getirilmelidir.
Çantanın arka kısmı, omuz askıları ve bel kemerinin yumuşak desteği bulunmalıdır.
Çantanın büyüklüğü çocuğa uygun olmalıdır, genişliği iki omuz arası kadar olmalı, boyu bel hizasını geçmemelidir.
Çantanın ağırlık merkezi bel hizasında olmalıdır. Bele takılan kemer çocuk hareket halindeyken çantanın yerinde kalmasını ve ağırlığın eşit dağılmasını sağlar.
Çanta sırta değdiği noktadan desteklenmelidir, böylece hem çocuk çantanın içindeki sivri objelerden korunur hem de daha rahat olması sağlanır.
Çantanın ağırlığı çocuğun vücut ağırlığının yüzde 10’unu geçmemelidir. Örneğin 10 yaşında ortalama 30 kilo olan bir çocuğun çantası 3 kiloyu geçmemelidir. Bunun için gereksiz eşyalar çantadan çıkarılmalıdır.
Çanta içindeki bölmeler kullanılarak ağırlık çanta içinde eşit dağıtılmalıdır. Daha ağır eşyalar sırta ve bele yakın bölmelere konmalıdır.
Çok ağır çanta taşımak zorunda olan çocuklar için tekerlekli çantalar tercih edilebilir. Ancak bu çantaların da merdivenden taşınması veya kaygan zeminde kullanımı zor olacaktır.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz