gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Eğitim Öğretim
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öğretmene yıpranma payı ve ek ücret müjdesi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öğretmene yıpranma payı ve ek ücret müjdesi
    Gönderim Zamanı: 06-Aralık-2014 Saat 00:45
Öğretmene yıpranma payı ve ek ücret müjdesi
Antalya'daki 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda 'Öğretmen Niteliğinin Artırılması' konu başlığı altındaki grup çalışmaları tamamlandı.
Komisyon görüşmelerinde rotasyonun kaldırılması, öğretmenlere yıpranma payı getirilmesi, yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerin ek ders ücretinin artırılması, nöbetin ücretlendirilmesi ve mülakat uygulamasının kaldırılması gibi kararlara imza atıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde dört ana başlık altında gerçekleştirilen 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda, 'Öğretmen Niteliğinin Artırılması' konu başlığı altındaki grup çalışmaları tamamlandı.
Bu grupta Eğitim İş Sendikası adına görev alan Genel Başkan Veli Demir, üç gün boyunca gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde alınan kararlara ilişkin bilgi verdi. Şurada alınan kararların illaki uygulanacağına dair bir koşul olmadığına dikkat çeken Veli Demir, Alınan kararlar tavsiye niteliğinde. Umarım burada öğretmenlere, eğitim çalışanlarına, eğitimin niteliğini artırıcı bu önerilere uyulur. Eğitimimize katkı sunar. Temennimiz, önerimiz siyasal iktidardan, Milli Eğitim Bakanı'ndan 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda başta Eğitim İş olmak üzere sendikaların önerisiyle geçen bu maddelere sahip çıkılması ve yaşama geçirilmesi dedi.
ROTASYON KALDIRILSIN
Kamuoyunda çok tartışılan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan rotasyon kavramının ele alındığını belirten Veli Demir, rotasyonun öğretmenlere, eğitim çalışanlarına, eğitim sistemine bir katkısı olmayacağının düşünüldüğü ve uygulanmaması kararı alındığını söyledi.
EK GÖSTERGE SORUNU
Çalışan öğretmenle, emekli öğretmen arasında ciddi ücret farklılıkları olduğuna değinen Veli Demir, Ek gösterge sorunu vardı. Ek göstergenin 3 bin 600 TL'ye çıkartılması önerildi. Buna MEB ve Maliye Bakanlığı'nın kulak vereceğini, vermesi gerektiği, dolayısıyla gereğini yapması gerektiğini düşünüyoruz dedi.
4 YILA 1 YIL YIPRANMA PAYI
Daha önce bazı iş kollarında basın da dahil 4 yıla 1 yıl yıpranma payı verildiğini hatırlatan Veli Demir, Bu öğretmenlere de uygulansın denildi. Dolayısıyla 4 yıl çalışan öğretmen 5 yıl çalışmış kabul edilecek. 4 yıla 1 yıl yıpranma payı verilecek dedi.
YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA YAPANLARA ÜCRET ARTIŞI
Siyasal iktidarın yüksek lisans, doktoradan ve teşvik edilmesinden bahsederken, geldiği gün yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerin ek ders ücretlerini kırptığını kaydeden Veli Demir, AKP gelmeden önce yüksek lisans yapan öğretmenlerin ek dersi yüzde 25, doktora yapan öğretmenlerin ek dersi de yüzde 40 daha fazlaydı. Bu kaldırılmıştı. 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda bizler, yani sendikalar başka olmak üzere eğitim bilimcilerinin katkısıyla tekrar eskiye dönüldü. Yüksek lisans yapan öğretmenler ek derslerini yüzde 25, doktora yapan öğretmenler de yüzde 40 daha fazla alacak dedi.
NÖBETE ÜCRET GELİYOR
Nöbete ilişkin gelişmeyi de paylaşan Demir, Nöbetin angarya olduğunu düşünüyorduk. Evet nöbet eğitseldir, gereklidir, öğretmenlerin çocukları tanımak, gözlemlemek bakımından nöbet görevini yapsınlar ama nöbet norm kadroyla ilişkilendirilsin ve ücrete sayılsın demiştik. Ücretlendirilmesi kararı çıktı ve yani bundan sonra öğretmen nöbet tutacak ama nöbet ücreti alacak, eğer bu öneri MEB tarafından da kabul edilirse dedi.
MÜLAKAT KALDIRILDI
Ülkemizde mülakatın torpil, yandaş ve kıyım anlamını taşıdığını aktaran Veli Demir, Neden bunu söylüyoruz. En son müdür atamalarında bunu yaşadık. Müdür yardımcıları, hakim, savcı atamalarında bunları yaşadık. Türkiye'de mülakat objektif kriterleri olmayan, yandaş seçimi demektir. Dolayısıyla 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nın ikinci komisyonu olan öğretmen niteliğinin artırılması komisyonunda mülakatların da kaldırılması önerisi oybirliğiyle kabul edildi dedi.
Kaynak : DHA

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz