gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bir Derece Var mısın? Yok musun?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bir Derece Var mısın? Yok musun?
    Gönderim Zamanı: 27-Nisan-2015 Saat 22:42
BİR DERECE VAR MI-SIN? YOK MU-SUN?

16/04/2015 tarihinde Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl de görev yapan Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi (ESEF) mezun Öğretmenlere BİR DERECE verilip verilmeyeceğine dair (Yoğun dilekçelerden dolayı ve Devlet personel başkanlığının Bakanlığa bildirdiği görüş yazısından olsa gerek !) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne görüş sormuş. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü de 21/04/2015 tarihinde Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne cevap vermiş. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü de daha önceden Devlet Personel Başkanlığından 16/01/2015 tarihinde bazı fakülte ve bölüm mezunları için görüş yazısı istemiş. Devlet Personel Başkanlığı da kendi görüşünü bildirirken küçük bir paragraf ekleyerek açıklama yaptığı hususların birde Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığınca değerlendirilmesi gerektiğini söylemiş. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü de YÖK e de bir görüş sormuş.

Tüm bu yazışmaların ardından ESEF mezunlarını ilgilendiren bölüm ise 27/02/2013 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında; 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kararı ile değişik 43/b maddesi uyarınca Üniversiteler arası Kurul Başkanlığı ‘nın görüşü de dikkate alınarak “Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi ile Teknik Eğitim Fakültesinin eşdeğer olduğuna karar verilmiştir.” İş burada da bitmiyor tabi EŞDEĞER = DENK mi sorusu soruluyor !! (Bakanlığı arayan bir kaç öğretmene Eşdeğerle Denk aynı şey değildir bu yüzden size bir derece verilemez denmiş)
Şimdi bu kadar yazışma görüşme sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 657 sayılı Kanunun 36. Maddesinin A bendinin 2 inci fıkrasınca işlem yapın demiş. Batman İl MEM de internet sayfasında ilgililere duyurulmak üzere bu yazıyı yayınladı
http://batman.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_04/22112848_endstryelsanatlaretmfakltesmezunlari.pdf

Genel müdürlük bu kadar yazışmanın akabinde bu konuda kendisine gelen/gelecek olan (Binlerce öğretmenin dilekçe verdiğini biliyorum. Tabi bazı il MEM ler bakanlığa görüş sormadan direk RED cevabını vermişler) görüş isteklerini bir kalemde 36 Madde A/2 bendine göre VERİN yada VERMEYİN Deseydi daha açıklayıcı olmazmıydı?
Şimdi Esef Mezunu Öğretmenlere bir derce VAR MI? YOK MU?
Eyyyyy Bir Derece VARMISIN? YOKMUSUN?
NOT: Esef mezunu liselerde görev yapan işletme öğretmenleri bir dereceyi aldılar.
Memiş KILIÇ/ Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz