gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

20 öğrenci üniversite bursu kazandı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 20 öğrenci üniversite bursu kazandı
    Gönderim Zamanı: 27-Mayıs-2015 Saat 11:43
Küçük Hayaller Büyük Projeler'e dönüştü, 20 öğrenci üniversite bursu kazandı.
'Küçük Hayaller Büyük Projeler' kapsamında hayallerini projelendiren 20 ortaokul öğrencisi düzenlenen törenle dizüstü bilgisayar ve üniversite hayatları boyunca yüzde 100 burs desteği kazandı.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kağıthane Kaymakamlığı, Kağıthane Belediyesi, Nişantaşı Üniversitesi ve Bilgi Eğitim Sosyal Araştırmalar Merkezi (BESAM) işbirliği ile bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘Küçük Hayaller Büyük Projeler’ isimli projede dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Ürettikleri projelerinin sonunda dereceye giren İstanbul genelindeki 20 ortaokul öğrencisi dizüstü bilgisayar ve Nişantaşı Üniversitesi tarafından üniversite hayatları boyunca yüzde 100 burs desteği kazandı. Nişantaşı Üniversitesi’nin Sadabad Kampüsü’nde düzenlenen ödül töreni, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, Nişantaşı Üniversite İcra Kurulu Üyesi Burak Kılanç, TTMKD İstanbul Temsilcisi ve BESAM Başkanı Mehmet Nuri Kaynar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Timur Tuğral ve İl Milli Eğitim Ar-Ge Koordinatörü Derviş Çelik’in katılımıyla gerçekleşti. Törende Nişantaşı Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim desteği işbirliği protokolü de imzalandı.
“EĞİTİM SİSTEMİMİZDEKİ TAŞLAR YERİNE OTURACAK”
Bu projeyle beraber çocuklara imkan sunulduğunda neleri ortaya koyabileceklerini gördüklerini belirten Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, “Bu projede çocuklarımız öğrendiklerini sergileme ve bir esere dönüştürme fırsatı buldu. Çocuklarımızın duydukları heyecanı ve aldıkları keyfi görünce bu projenin amacına ulaştığını da anladık. Bundan sonra da çocuklarımızın, bilgiyi bir ürüne dönüştürme hedefinde daha başarılı olmaları adına adımlar atmamız gerekiyor. Bilimin bir insana kazandırdığı en temel özellik kendini ifade edebilme ve özgüven sahibi olmaktır. Çocuklarımızın yüzündeki o heyecanı önümüzdeki dönemlerde de devam ettirmek istiyoruz. Çocuklara imkan sunulduğunda neleri ortaya koyabileceklerini bir kez daha fark ettik. Böylelikle teknolojiyi sadece tüketici gözüyle görmek hastalığından da kurtulabiliriz. Bu özgüvenle çocuklarımız ‘Bir şey icat edebilirim, farklı bir eser ortaya koyabilirim’ gibi bir düşüncesine sahip olacaklar ve eğitim sistemimizdeki taşlar da yerine oturacak” dedi.
“YAŞ KÜÇÜLDÜKÇE HAYAL DÜNYASI BÜYÜYOR”
Çocukların küçük yaşlarda daha yaratıcı olduklarına vurgu yapan TTMKD İstanbul Temsilcisi ve BESAM Başkanı Mehmet Nuri Kaynar, “Ortaokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerimiz, Teknoloji ve Tasarım derslerinde yaşamları boyunca çevrelerinde karşılaştıkları zorlukları kolaylaştırmaya yönelik bakış açısı kazanıyorlar. Biz bu dersimizin daha küçük sınıflara da verilmesi gerektiğini öneriyoruz. Çünkü çocuklarımız küçük yaşlarda daha yaratıcı oluyorlar. Yaş küçüldükçe çocuklarımızın hayal dünyaları büyüyor. Bugün 20 öğrenciyi bilgisayarla ödüllendirdik ve Nişantaşı Üniversitesi bir protokolle çocuklarımıza önemli bir sürpriz yaptı. Üniversite çağına geldiklerinde bu 20 öğrencimizin 4 yıllık üniversite eğitim hayatları Nişantaşı Üniversitesi tarafından yüzde yüz burslu olarak desteklenecek. Umut ediyorum ki önümüzdeki yıllarda projenin devamı gelir” ifadelerini kullandı.
Hareketsizlik ve obezite sorununa karşı hazırladığı projeyle dereceye giren ortaokul öğrencisi Beyzanur Sinekli, “Projemde hareketsizlik ve obezite sorununu ele aldım. Aynı zamanda çamaşırlarımızı kendi ürettiğimiz enerjiyle kurutabileceğimizi düşündüm. Çevremin etkisinde kaldım ve bunu nasıl yapabileceğimi araştırdım. Kurutma makinelerinin çalışma prensiplerini araştırdım” diye konuştu.

PROJEDE BİRİNCİ OLAN ÖĞRENCİLER
Küçük Hayaller Büyük Projeler kapsamında birincilik ödülüne sahip olan öğrenciler şöyle; Ataşehir ilçesi Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu’ndan Betül Kazancıçok, Bağcılar ilçesi Peyami Safa Ortaokulu’ndan Hüseyin Can Kutan, Bayrampaşa ilçesi Atatürk Ortaokulu’ndan Adem Atalay Hüryaşa, Beylikdüzü ilçesi Koç Ortaokulu Mert Yusuf Akın, Beylikdüzü ilçesi Beylikdüzü İMKB Ortaokulu’ndan Derya Çelik, Büyükçekmece ilçesi Tepecik Ortaokulu’ndan Şerife Betül Kol, Esenler ilçesi Yunus Emre Ortaokulu’ndan Mert Özan, Kadıköy ilçesi Nurettin Teksan Ortaokulu’ndan Ali Yüce Oral, Kağıthane ilçesi Hacı Ethem Ükten Ortaokulu’ndan Merve Ermiş, Kağıthane ilçesi Hasbahçe Ortaokulu’ndan Betül Kevser Arslan, Küçükçekmece ilçesi 700. Yıl Osmangazi Ortaokulu’ndan Mertcan Erdemir, Maltepe ilçesi Yılmaz Mızrak Ortaokulu’ndan Enes Taşkıran, Pendik ilçesi Orhan Sinan Hamzaoğlu Ortaokulu’ndan Barış Berke Yılmaz, Pendik ilçesi Şeyhli Ortaokulu’ndan Emine Yiğit, Sancaktepe ilçesi Osman Gazi Ortaokulu’ndan Buse Canan Çağla, Silivri ilçesi Kavaklı Ortaokulu’ndan Vehbi Atakan Acar, Ümraniye ilçesi Ahmet Kılıçarslan Ortaokulu’ndan Eren Çelikbaş, Ümraniye ilçesi Arif Nihat Asya Ortaokulu’ndan Salim Göktuğ Akşahin, Üsküdar ilçesi Altunizade Hafize Özal Ortaokulu’ndan Mert Polat, Tuzla ilçesi Tezer Taşkıran Ortaokulu’ndan Beyzanur Sinekli. İHA

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz