gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

BESAM Beş Yaşında

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: BESAM Beş Yaşında
    Gönderim Zamanı: 14-Haziran-2015 Saat 23:31
Bilgi, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi; Kuruluşunun beşinci yılını kutladı. Kutlama programı dernek merkez binasında coşkulu bir etkinlikle gerçekleşti.

Bilgi, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi; Kuruluşunun beşinci yılını kutladı. Kutlama programı 03.Haziran 2015 Çarşamba Günü derneğin merkez binasında coşkulu bir etkinlikle gerçekleşti. Kutlamaya Besam üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yoğun katılımı gözlendi. 03 Haziran 2010 tarihinde kurulan BESAM ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Nuri KAYNAR, merkezin kuruluşunun beşinci yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Kaynar, açıklamasında, “Kuruluşumuz kuruluş tarihi olan 2010 yılından bugünlere kadar başta “Gelecekle Randevu Toplantıları” , “İlham Veren Öğretmen Toplantıları” olmak üzere BESAM‘ın merkez binasında ve dış mekânlarda her biri birbirinden kıymetli konferanslar, eğitimler, projeler, komisyon toplantıları, panel ve çalıştaylar gerçekleştirdi. Bu yıl ikincisini İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte organize ettiğimiz “Küçük Hayaller, Büyük Projeler İstanbul ” etkinliğimiz BESAM olarak artık kitle organizasyonlarını başarıyla yönetebilen bir yapıya ulaştığımızın açık göstergesidir.

Kuruluşundan bugünlere her gününde emek, inanç olan, yılmadan, heyecanla bugünlere getirdiğimiz kuruluşumuzu inşallah elbirliği ile bu uyumlu takım çalışmamızı devam ettirerek, oluşan bu dostluk atmosferini genişleterek milletimizin refah ve mutluluğu, ülkemizin kalkınması ve güçlenmesi yolunda üzerimize düşen hayırlı hizmetlerimizi devam ettirme gayret ve azminde olacağız.” Besam Başkanı, Eğitimci-Yazar Mehmet Nuri Kaynar sözlerini anlamlı bir hikâyeyle sürdürdü “Sizlere bambu ağacının hikâyesini anlatmak istiyorum. Bu hikâyeyi ilk olarak Yönetim Kurulu üyemiz Alperen Öztürk kardeşimiz ‘Hocam bu hikâye Besam’ın hikâyesine çok uyuyor’ diyerek Yönetim kurulu toplantımızda anlatmıştı. Bende sizlerle paylaşmak istiyorum. ‘Bambu ağacı, Çinliler bu ağacı şöyle yetiştirir: Önce ağacın tohumu ekilir, sulanır ve gübrelenir. Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz. Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu ağacı ikinci yılda da toprağın dışına filiz vermez. Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir. Fakat inatçı tohum bu yılda da filiz vermez. Çinliler büyük bir sabırla beşinci yılda da bambuya su ve gübre vermeye devam ederler. Ve nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar ve altı hafta gibi kısa bir sürede yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır. Akla gelen ilk soru şudur: Çin bambu ağacı 27 metre boyuna altı hafta da mı yoksa bey yılda mı ulaşmıştır? Bu sorunun cevabı tabii ki beş yıldır. Büyük bir sabırla ve ısrarla tohum beş yıl süresince sulanıp gübrelenmeseydi ağacın büyümesinden hatta var olmasından söz edebilir miydik? Başarının şartları her zaman çok basittir.

Bir süre için çalışın, bir süre tahammül edin. Her zaman inanın ve hiçbir zaman geri dönmeyin.’ BESAM ın bugünlere gelmesinde, emeği geçen bütün gönül dostlarımıza teşekkür ediyor, desteklerinin artarak devam etmesini umut ediyorum. Yapacak daha çok işimiz var. Şimdiden önümüzdeki faaliyet dönemimizin planlamalarına başladık. Tüzüğümüzde ifade ettiğimiz amaçlar doğrultusunda kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimiz var. İnşallah hep birlikte bir bir bu hedeflere ulaşacağız. Bugünleri bize bahşeden Allaha sonsuz şükürler olsun ki böylesi güzel işlere bizleri vesile kıldı. Bunun için sizlerde hamd edin. Allahtan dileğim hayırlı hizmetlerimizin artarak devam etmesidir. Yeryüzünde ve gökyüzünde bozgunculuk çıkaran, ekin ve nesli tahrip etmek için şeytani planlar yapanların karşısında sizler ıslah etmek için, ilim ve irfan hizmetine öncülük ediyorsunuz. Ne mutlu sizlere… Bugün davetimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. ” dedi. Etkinliğe katılan Dünya Basın Mensupları Derneği Genel Başkanı Muzaffer Tunç söz alarak “ BESAM, yaptığı etkinlikleri ile her geçen gün kendisini geliştiren saygın bir sivil toplum kuruluşudur. Biz basın mensupları siz ve sizin gibi sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmaları kamuoyuna ulaştırmanın çok önemli bir iş olduğunu düşünüyorum. Toplumda maalesef sanki dünyada hiç güzel işler yapılmıyor, olmuyor gibi bir algı var. Aslında bunun suçu da yine basınındır. Çünkü yazılı ve görsel basına bakıyorsunuz hep olumsuz haberler, kan, gözyaşı… Oysa ülkemizde de, dünyada da çok güzel işlerde yapılıyor. İşte biz DBMD-Dünya Basın Mensupları Derneği olarak yapılan güzel işleri, sizin gibi gayretle çalışan sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları bu kar amacı gütmeyen, kamu yararı için gece gündüz hizmet eden organizasyonların bu çabalarını halkımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Başta Besam Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Nuri Kaynar olmak üzere BESAM’ a emek veren siz emektarları tebrik ediyorum. Bundan sonraki yıllarda bu güzel işlerinizin artarak devam edeceğine inanıyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Programa Besam Başkan Yardımcısı ve Nuzbuz Yönetim Kurulu Başkanı Umut Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Alkan, Nuran Arabacı, Aslıhan Derin, Murat Can ve Eğitimci Yazar Erhan Sarıca, Eğitimci Yazar Dilara Polat, Abdi İpekçi İlkokulu Müdürü Eralp Akman, Eğitimci Yasemin Çelebi, Handan Gündüz, İlknur Kaynar, Orhan Akın, Besam Gençlik Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Onur Gültekir, Dünya Basın Mensupları Derrneği Genel Başkan Yardımcısı Şehriban Arslan,Besam Üyeleri ve üniversite öğrencilerinden davetliler katıldı.Davetlilerden Besam’ın beşinci yılı dolayısıyla duygu ve düşüncelerini ifade etmek isteyenlere söz verildiği toplantı, BESAM logolu pastanın birlikte kesilmesinden sonra, sohbetlerle devam etti. www.besam.org.tr

http://www.yerelhaberim.net/egitim/besam-bes-yasinda-h34290.html

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz