gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kariyer Öğretmenlikte 4 Yeni Kriter

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kariyer Öğretmenlikte 4 Yeni Kriter
    Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2017 Saat 17:05
Kariyer Öğretmenlikte 4 Yeni Kriter
2017-2023 yılları arasını kapsayan Öğretmen Strateji Belgesi, 9 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Öğretmenler 4 Yılda Bir Sınava Tabi Tutulacak 2017-2023 yılları arasını kapsayan Öğretmen Strateji Belgesi, 9 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. 2017-2023 Öğretmen Strateji Belgesine göre öğretmenler 4 yılda bir sınava tabi tutulacak Belgede, bir kariyer sisteminin kurulmasının, motivasyonu ve iş performansını olumlu etkileyeceği belirtildi.

KARİYER ÖĞRETMENLİKTE 4 YENİ KRİTER
Yeni kurgulanacak olan kariyer sisteminin 4 temel unsuru olacak. 1- Öğretmen Yeterliliklerine dayalı olarak yapılacak olan performans değerlendirme sonuçları, 2- Yapılacak sınavlar, 3- Öğrenci başarıları 4- Benzer mahiyetteki kriterler 2018 yılı sonuna kadar kariyer basamakları yeniden oluşturulacak Bu da,öğretmenlerin, mesleki ve alanına ilişkin gönüllü faaliyetleri ile okul dışı çalışmaları, yapılacak sınavlar, Öğretmen Akademilerinde alınacak eğitimler ve öğrenci başarıları gibi çeşitli ölçütlerin dikkate alındığı, bütçe imkanları doğrultusunda ve yükseltmelerin belirli bir süreliğine gerçekleştiği bir kariyer sistemi şeklinde olacak. 2017-2023 Öğretmen Strateji Belgesi Öğretmenlere 4 yılda bir sınav Tüm öğretmenler 4 yılda bir sınava tabi tutulacak. Bu sınav sonuçları, yetersiz öğretmenlere yönelik tedbir alınmasında, kariyer gelişimi, terfi ve hizmet puanlaması hesaplamasında dikkate alınacak.

EYLEM AÇIKLAMA SÜRE
15. Öğretmen yeterliliklerinin ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenmesi Bakanlıkça belirlenmiş Öğretmen Yeterliliklerini ulusal ve uluslararası gelişmeler doğrultusunda güncelleyerek ilgili paydaşlara duyurmak 2017 yılı sonuna kadar   
16. Bütün öğretmenler için zorunlu bir performans değerlendirme sisteminin geliştirilmesi Öğretmen yeterlilileri çerçevesinde öğretmenlerin mesleki gelişim ihtiyaçlarının belirlenmesi, mesleki gelişim çalışmalarının izlenmesi, yönlendirilmesi ve değerlendirilmesine yönelik çoklu veri kaynağına dayalı değerlendirme yaklaşımı çerçevesinde bir perforans yönetim sistemi kurmak. Performans değerlendirme sonucunu mesleki gelişim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik gerekli tedbirlerin alınması, kariyer gelişimi, terfi, hizmet puanı hesaplaması vb. alanlarda bir kriter olarak kullanmak 2018 yılı sonuna kadar   17. Eylem: Bütün öğretmenlerin her dört yılda bir Öğretmen Yeterlikleri çerçevesinde yapılacak olan sınava tabi tutulması İstihdam edilen tüm öğretmenleri her dört yılda bir Öğretmen Yeterlikleri çerçevesinde yapılacak olan sınava tabı tutmak. Bu sınav sonuçlarını öğretmenlerin gelişim ihtiyaçlarının belirlenmesi ve buna yönelik tedbirlerin alınması, kariyer gelişimi, terfi, hizmet puanının hesaplanması vb, alanlarda bir kriter olarak kullanmak 2018 yılı sonuna kadar Öğretmen atama sistemi değişiyor Öğretmen strateji belgesine göre, 2018 yılına kadar, öğretmen atama sistemi değiştirilecek.
Hali hazırdaki uygulamada sadece KPSS sınavı ve mülakat esas alınmaktadır. Ancak 2018 yılı sonuna kadar hayata geçirilmesi hedefi konulan yeni sisteme göre, çoklu veri kaynağı esas alınacak. Buna göre lisans başarısı da öğretmen alımında etkili olacak. Öğretmen strateji belgesinde, öğretmen seçiminde dikkate alınabilecek kriterler şu şekilde hedeflenmiştir.

1- Seçme sınavları
2- Ürün seçki dosyası, (Bundan ne kast edildiği belgede yer almamaktadır)
3- Öğretmenlik uygulaması değerlendirmesi (Üniversite eğitimi sırasında, okullardaki stajın değerlendirilmesini içermektedir)
4- Mülakat Yine belgede yer alan hedefe göre, asgari taban puan şartı getirilecek.

Ancak bu yeni bir uygulama olmayıp hali hazırda zaten uygulamadadır. Bir diğer önemli husus ise, öğretmenlik alanlarındaki dolululuk oranı yer yıl açıklanacak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz