Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tpe Tübitak Desteği ama yeterli mi?

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Teknoloji Tasarım
Forum Adı: Teknoloji ve Tasarım Bilgileri
Forum Tanımlaması: Ders hakkında genel bilgiler, Ders işlenişi ve sorunları, Öneriler ve aklınıza gelen tüm konular.
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=3192
Tarih: 29-Mart-2024 Saat 18:04
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: Tpe Tübitak Desteği ama yeterli mi?
Mesajı Yazan: aakan33
Konu: Tpe Tübitak Desteği ama yeterli mi?
Mesaj Tarihi: 02-Ekim-2008 Saat 12:25
Ben geçen sene hem tpe ye hem de tübitak dergisinin web sayfasına öğrenci çalışmaları gönderdim. Çalışmalar hem tpe hem de tübitak web sayfasında yayınlandı. Ayrıca bilim teknik dergisinde toplamda geçen yıl 10 tane çalışma bilim teknik dergisinde yayınlandı.
        Tabii bu durum hem öğrenciler hem okul idaresi açısından olumlu karşılandı. Okul idaresi yayınlanan projelere başarı belgeleri verdi. Buraya kadar problem değil çok da iyi.
        Ancak yine de gereken itibar okullarda malesef yok. Hala sbs ve okul başarı puanları açısından bizim dersler önemsenmiyor. Bence daha etkili ve kalıcı çözümler bulunmalı.      
        Bir de şunu fark ettim ki bu dersi meraklısı ve isteklisi uğraşıyor. Geçmiş yıllara bakarsanız değişim sağlayan buluş icat vs. Gibi olaylar ya çaresizlikten yada ilgi ve meraktan ortaya çıkmıştır. Bu konuları biraz sorgulamak gerekli




Cevaplar:
Mesajı Yazan: gelisenbeyin
Mesaj Tarihi: 02-Ekim-2008 Saat 12:42
Arkadaşım söylediğiniz gibi. Dersimizi yeterince daha insanlarımıza tanıtamadık. İlk önce öğretmen arkadaşlarımıza ve idarecilere devamında velilere anlatmak gerekir. Geçenlerde veli toplantısında dersimizle ilgili bilgi verdim. Hepsi çok şaşırdı. Yeterince bilgilendirildiklerinde eminin gerekli yerimizi alacağız. Halen milli eğitim bize gereken önemi vermiyor. Süreci sorgulama farkli düşünme kendini ifade etme aracı olarak tasarım günlüğü ve ürün dosyası, bilim adamları, buluş hikayeleri, yaratıcı düşünme vb. konularda etkili bir eğitim verildimi sanırım daha güzel projeler ortaya çıkacaktır. Kendimiz dersimize önem verirsek daha çok önemseceğinin bilincindeyim. Meb uygulama esaslarına göre daha norm kadroyu ayarlamadan, Tüm okullara dersimiz ve atölye ile ilgili bir genelge göndermedikçe sanırım daha çok çekeceğimiz var.

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Gelişimin adresi...


Mesajı Yazan: yolcu
Mesaj Tarihi: 07-Ekim-2008 Saat 00:22
Genelge fikrine kesinlikle katılıyorum. Başka türlü kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Atelyesiz ve okul idarelerine durumu açıklayacak bir genelgesiz bu iş olmaz. Kılavuz kitapta yazıyor uygulama esasları derse giren meslektaşlarımızın çoğu bile bu duruma ilgisiz.

-------------
Gidilecek yol varsa, yolcu bulur!



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com