Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İnovasyon Örnekleri

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Teknoloji Tasarım
Forum Adı: İnovasyon, Patent
Forum Tanımlaması: inovasyon nedir? İnovasyon örnekleri, Patent nedir? Nasıl alınır? vb.
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=3979
Tarih: 28-Mart-2024 Saat 19:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: İnovasyon Örnekleri
Mesajı Yazan: By_Beyin
Konu: İnovasyon Örnekleri
Mesaj Tarihi: 21-Temmuz-2010 Saat 23:52
Bir firma, yıkandığında buruşmayan, dolayısıyla da ütü gerektirmeyen kumaş geliştirip, üretir ve satarsa inovasyon yapmış olur. Başka bir firmanın daha iri, bol ürün veren, hastalıklara dayanıklı domates üretmek için domates tohumlarını geliştirmesi de inovasyondur. Diğer bir firmanın, insan sağlığı için yararlı bir yağ olan Omega 3 içeren yumurtalar üretmesi ve bunları çocukların ilgisini çekecek ve onları yumurta yemeğe özendirecek şekilde güzel paketler içinde satması da bir inovasyondur. Ya da bir hastane, hastalarının tahlil sonuçlarını İnternet’ten görebilmelerini sağlıyorsa, o da inovasyon yapmış olur.

inovasyonla ilgili tüm bilgiler
http://www.gelisenbeyin.net/inovasyon.html - http://www.gelisenbeyin.net/inovasyon.html

inovasyon örnekleri
http://www.gelisenbeyin.net/inovasyon-ornekleri.html - http://www.gelisenbeyin.net/inovasyon-ornekleri.html

Ürün inovasyonu örnekleri
http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=4061 - http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=4061


-------------
http://gelisenbeyin.net">
Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: By_Beyin
Mesaj Tarihi: 21-Temmuz-2010 Saat 23:58
Örneğin, müşterilerin doğal besinlerle sağlıklı beslenmeye yönelik artan ilgilerini farkeden bir firma “Organik Süt” üretmeye başlayabilir. Organik süt, tamamen doğal ve sağlıklı bir ortamda yetişen ineklerden alınır ve yine doğal ve sağlıklı bir süreçten geçirilerek nakledilip işlenir. Sağlıklı ve doğal beslenmek isteyen müşteriler diğer sütler yerine organik süt üreten işletmenin sütlerini tercih ederler. Dolayısıyla bu işletme, müşterilerin değişen ihtiyaçlarına (sağlıklı beslenme) ve yeni müşteri isteklerine (doğal ürünler kullanma) cevap vermiş; bu fırsatları kullanarak inovasyon yapmış olur.


Teknolojideki gelişmelerle yakalanan inovasyon fırsatlarına güzel bir örnek, yukarıda sözü edilen İnternet üzerinden yemek siparişi alan işletmenin faaliyetleri gösterilebilir. Bilişim teknolojilerinde yaşanan gelişmeleri iyi takip eden ve insanların daha fazla İnternet kullanıyor olmalarını fırsat bilen işletme, İnternet üzerinden sipariş verilmesini sağlayan siteyi kurarak bu fırsatı daha önce yakalayıp değerlendirmeyi akıl edemeyenlerin önüne geçer.


Yine teknolojik gelişmelerle yapılan bir inovasyon örneği, nanoteknolojiyi kullanan boyalardır. Günümüzde hızla gelişen ve gelecekte hayatımızda büyük farklar yaratacak olan önemli bir teknoloji olan nanoteknoloji, pek çok alanda çok önemli inovasyonlar için fırsat yaratmaktadır. Nanoteknoloji, tekstil, boya, taş, su arıtma, elektronik, sağlık, otomotiv, bilgisayar teknolojisi ve sanayinin tüm kollarında devrim yaratacak nitelikte bir teknolojidir. Nanoteknoloji sayesinde, Amerika ve Uzakdoğu ülkelerinde zor kirlenen kumaşlar, kırılmayan dayanıklı camlar, kolay çizilmeyen otomobiller, buzdolabında bozulmayan ürünler, bakteri üremesini engelleyen ürünler, sıcağı soğuğu geçirmeyen yalıtım malzemeleri, havayı fotosentez yapan nano partikülleri geliştirilmiş ve hayata geçirilmiştir. Ülkemizde de nanoteknolojinin kullanılmasıyla geliştirilen boyalar rakiplerine göre önemli rekabet avantajı kazanmış durumdadır.

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.


Mesajı Yazan: gelisenbeyin
Mesaj Tarihi: 23-Temmuz-2010 Saat 12:58
Örnek: Finlandiya Başarısını İnovasyona Borçlu

Dünya Ekonomik Forumu’nun yaptığı rekabetçilik araştırmalarına göre son yılların rekabet gücü en yüksek ülkesi Finlandiya.

Ülke, inovasyona yaptığı yatırımla, güçlü bir ekonomi ve yaşam seviyesi yüksek bir toplum yaratmayı başardı. Fin hükümeti, yaklaşık 20 yılı önce inovasyona büyük kaynaklar ayırmaya ve inovasyonu teşvik eden bir ortam yaratmaya başladı. Bu yatırımlar, ekonomik durgunluk dönemlerinde bile azalmadı. 1990’ların başında yaşanan ve işsizliği yüzde 20’lere tırmandıran krizin etkileri de bu sayede hızla atlatıldı. Krizden hemen sonra kapsamlı bir ulusal eğitim ve araştırma programı başlatıldı. Bu programın bir gereği olarak üniversiteler ve şirketler arasında güçlü bir ağ kuruldu. Böylelikle ormancılığa ve tarıma dayanan ekonomi, yerini hızla sanayiye dayalı ekonomiye, ardından da inovasyon ekonomisine bıraktı. 2000’li yıllarda, bilişim teknolojileri sektörü Finlandiya ekonomisinin itici gücü haline geldi.

Bunun yanında, metal ve mühendislik sektörleri ile orman ürünleri sanayiinde de inovasyona dayalı rekabetçilik devlet tarafından desteklenmeye devam etti. Sonuçta, 1985’lerde 10.470 Dolar olan kişi başına düşen milli gelir, 2004’de 29.000 Dolar’a ulaştı.


-------------
http://gelisenbeyin.net">
Gelişimin adresi...


Mesajı Yazan: gelisenbeyin
Mesaj Tarihi: 07-Ağustos-2010 Saat 00:25










Daha fazla bilgi ve resim için aşağıdaki linke tıklayınız...
http://www.gelisenbeyin.net/inovasyon-ornekleri.html - http://www.gelisenbeyin.net/inovasyon-ornekleri.html

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Gelişimin adresi...


Mesajı Yazan: özveri
Mesaj Tarihi: 05-Mart-2011 Saat 21:21
teşekkürler..

-------------
Aynı dili konuşanlar değil,aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir...


Mesajı Yazan: e-gül
Mesaj Tarihi: 06-Mart-2011 Saat 20:50
çok teşkrleeerrr


Mesajı Yazan: zaman
Mesaj Tarihi: 27-Mart-2011 Saat 23:40
Çok güzelmiş...

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...


Mesajı Yazan: sakız
Mesaj Tarihi: 19-Nisan-2011 Saat 13:52
Güzel paylaşımlar

-------------
http://www.gelisenbeyin.net/bilim_adamlari.html">



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com