Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İlköğretimde seçmeli ders tartışması

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Forum
Forum Adı: Haberler
Forum Tanımlaması: Gündemden habersiz kalmayın...
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=4958
Tarih: 28-Nisan-2024 Saat 02:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: İlköğretimde seçmeli ders tartışması
Mesajı Yazan: By_Beyin
Konu: İlköğretimde seçmeli ders tartışması
Mesaj Tarihi: 05-Mart-2012 Saat 15:05
İlköğretimde seçmeli ders tartışması

AK Parti’nin 12 yıllık kesintili zorunlu eğitime geçişi öngören yasa teklifini görüşen TBMM Milli Eğitim Alt Komisyonu’nun, “İlköğretim 2’nci kademe okullarında, seçimlik ders oluşturulsun” düzenlemesi, “Din eğitimine yol açılıyor” tartışması başlattı.

Eğitim- Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, değişikliğin bütün okulların İHL’leştirilmesi çabası olduğunu savunarak, şunları söyledi:

‘Mahalle baskısı’
“Teklifin İmam Hatip Liseleri’nin (İHL) orta kısmının tekrar açılması için verildiğinden ibaret olduğunu sanırken, aslında bütün okulların İHL’leştirilmesi için bir süreç yaratılıyormuş. Ayrıca mahalle baskısı yapılarak, bütün ilköğretim 2’nci kademede seçmeli ders konulması, dinselleştirme anlamına geliyor.
Din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması bir tarafa, 2’nci kademede isteyen daha çok din eğitim alabilecek.”Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir de, ilköğretim 2’nci kademede dinle ilgili derslerin seçilmeye başlanacağını ve okulların İHL’leşeceğini iddia ederek, şöyle konuştu: “Bu teklifin zaten hiçbir bilimsel ve pedagojik tarafı yok.
Israrlı karşı çıkışlarımıza rağmen hiçbir şey değişmiyor. İktidar ölümü gösterip zatürreye razı ediyor. Başbakan ‘Dindar gençlik yetiştireceğiz’ dedikten sonra, zaten artık 2’nci kademede seçmeli ders olarak din bilgisiyle ilgili dersler seçilir. Kimse kültür sanat dersi seçmez.”

MEB belirleyecek
Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 2’nci kademedeki temel derslerin yanında alınacak seçmeli derslerin içeriklerini yönetmelikle belirleyecek.
Öğrenciler 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfta, seçmeli derslerde sosyal, sayısal ya da dini ağırlıklı eğitim alabilecek. Seçmeli ders saati, ilerleyen sınıflarda artacak. Seçmeli dersler, seçecekleri lise türlerini etkileyecek.

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com