Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Teknoloji ve Tasarım Soru Önergesi Oldu

Nereden Yazdırıldığı: gelisenbeyin.net
Kategori: Teknoloji Tasarım
Forum Adı: Teknoloji ve Tasarım Bilgileri
Forum Tanımlaması: Ders hakkında genel bilgiler, Ders işlenişi ve sorunları, Öneriler ve aklınıza gelen tüm konular.
URL: http://www.gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=5701
Tarih: 28-Nisan-2024 Saat 23:36
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 9.50 - http://www.webwizforums.com


Konu: Teknoloji ve Tasarım Soru Önergesi Oldu
Mesajı Yazan: gelisenbeyin
Konu: Teknoloji ve Tasarım Soru Önergesi Oldu
Mesaj Tarihi: 03-Kasım-2013 Saat 14:59
Teknoloji ve Tasarım Soru Önergesi Oldu

Samsun Milletvekili sayın Prof. Dr. Haluk Koç’a sorunlarını anlatan ve bu sorunlara bir an önce çözüm bulunması için yardım isteyen Teknoloji ve Tasarım Öğretmenlerinin sorunlarını bir soru önergesi ile meclise taşıdı.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 7.07.2009 Tarih ve 80 Sayılı Kararı gereği MEB'e bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olanlar ile mezun oldukları yüksek Öğretim Programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin çizelgede belirtilmektedir.

Öğretmenlerin atamasına esas olan ve mezun olduğu Yüksek Öğretim Programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere uygun olmayan derslere atamalarının yapıldığı uygulamada görülmüştür.

Buna göre;

1- Kendi branşlarında eş durumundan atamaları yapılamayan bazı öğretmenler, zorunlu olarak branş değiştirmek sureti ile eşlerinin yanlarına atandılar. Bu öğretmenler norm kadrosu fazlası olduğundan dolayı atamaları yapılamazken aynı dönemde eş durumu nedeni ile atamaları yapılamayan kendi branşlarına MEB tarafından neden başka atamalar yapılmıştır?

2- YÖK bünyesince bu derslere yönelik öğretmen ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde öğretmen yetiştirecek bölüm açmayı düşünüyor musunuz?

3- Teknoloji ve Tasarım derslerine giren öğretmenler, kendi branşlarında çalıştırılmadıkları için psikolojik çöküntü içindedirler, bu durumda olan öğretmenlerden nasıl bir verim almayı düşünüyorsunuz? Bu konuda nasıl bir tedbir almayı düşünüyorsunuz?

4- Bu sıkıntıları yaşayan öğretmenlerden nasıl bir talep alıp, mağduriyetlerini gidermeyi düşünüyorsunuz?

5- Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretim Programı için hedeflenen amaçlara ulaşılabilmesi için sınıftaki öğrenci sayılarının çok fazla olduğu gözlenmiştir. Kalabalık sınıflarda nasıl verim almayı hedefliyorsunuz?

6- Eş durumu nedeni ile atamaları yapılamayan bu durumdaki öğretmenlerin sayısı kaç kişidir?



Sorularını yönelterek Alan değişikliği, özür grubu atamaları, Teknoloji ve Tasarım dersine öğretmen yetiştirecek bölümler, eski alanlarına dönmek isteyen öğretmenler ve sınıf mevcutlarının Talim Terbiye Kurulunun belirttiği 25 geçen sınıfların ikiye bölünmesi gerektiği ama bölünmediği gibi konularda Milli Eğitim Bakanının yanıtlaması isteği ile soru önergesi vermiştir.

Memiş Kılıç
Eğitimci - Yazar

-------------
http://gelisenbeyin.net">
Gelişimin adresi...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2007 Web Wiz - http://www.webwizguide.com