gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Düşünme Zamanı > Yazılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

pratik bilgiler

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ramazan Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Ocak-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 117
  Alıntı ramazan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: pratik bilgiler
    Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2007 Saat 18:40
Teşekkürler. Bu paylaşımdan faydalanacağım çok konu var..

<marquee>Her Paylaşım Bir Teşekkürü Hak Eder..</marquee>
Yukarı Dön
ModeratorBeyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge
Halkla İlişkiler Müdürü

Kayıt Tarihi: 10-Mart-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 408
  Alıntı ModeratorBeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2007 Saat 17:51
Patates Soyarken

Patateslerini daha kolay soyabilmek için, soyma işlemine başlamadan önce 10 dakika sıcak suda bekletin.


Peynir Keserken

Peyniri daha kolay kesmek için kullanacağınız bıçağı soğuk suya tutun. Böylece hem peyniri çok kolay kesersiniz hem de kesme işlemi bittikten sonra bıçağı daha rahat yıkarsınız.


Limon Kabukları

Limon kabuğu ne işe yarar demeyin! Bunları güneşli bir yere koyup kurutun ve saklayın. İsli ve yağlı mutfak eşyalarınızı kurutmuş olduğunuz limon kabukları ile temizleyin. Sonuçlarına siz de şaşıracaksınız.


Limon Nasıl Yumuşatılır?

Aldığınız limonlar sert ise, kullanmadan önce bir iki dakika sıcak suda bekletin. Limonlarınız yumuşayacak ve daha sulu olacaktır.


Olmamış Limonlar

Yeterince olmamış limonlar çok sulu olmaz. Bu limonları kullanmadan önce birkaç dakika sıcak suda bekletin. Limonlarınız yumuşayacak ve beklediğinizden daha sulu olacaktır.


Kuş Üzümlerini Ayıklarken

Kuş üzümlerinin içinde genelde çöpler de olur ve bunları ayıklamak zahmetlidir. Üzümlerinizi bir avuç unla ovuşturup kalın delikli bir süzgeçten geçirirseniz, üzümlerinizin arasındaki çöpler unla beraber süzgeçten düşecektir.


Buzdolabının İyi Soğutması

Buzdolabınızdan gerektiği gibi randıman alamıyorsanız, bunun en büyük sebebi dolabınızdaki nemdir. Buzdolabınızın içine bir torba tuz koyarsanız, tuzun dolabınızdaki nemi aldığını ve daha iyi soğuttuğunu göreceksiniz.


Bayatlayan Bisküviler

Açıkta unuttuğunuz ve bayatlamış bisküvilerinizi küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtın. Yeniden tazelik kazandıklarını göreceksiniz.


Kavanozları Açarken

Cam kavanozların kapaklarını açmakta zorlandığınızda, kavanozun altına sert bir şekilde vurmayı deneyin. Daha kolay açıldığını göreceksiniz.


Bayatlamış Ekmek

Bayatlamış ekmeğiniz var ve sizin o an değerlendirecek yeriniz veya fikriniz yoksa ekmeği mutfak robotunda çekip galeta unu haline getirin. Dondurucuya koyun ve istediğiniz zaman kullanın.


Taze Ekmek Keserken

Taze ekmek keserken parçalanır. Eğer ekmeği daha düzgün ve kolay kesmek isterseniz, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin ve zaman kaybetmeden kurulayıp ekmeği dilimleyin. Bu işlemi ne kadar sıklıkla yaparsanız başarı şansınız o kadar artar.


Açılmayan Kavanoz Kapakları

Açmayı başaramadığınız kavanoz kapaklarını, kavanozun kapak kısmını sıcak suya batırıp biraz bekleyerek, bir bez yardımıyla kolayca açın.


Kararan Meyveler

Kabuklarını soyduğunuz meyvelerin kararmasından şikayetçiyseniz, kararmalarını önlemek için limonla ovmayı deneyin.


Pörsümüş Domatesler

Uzun süre bekleyen domatesler zamanla su kaybına uğrayarak pörsür ve güzel görünümünü kaybeder. Bu domatesleri tuzlu su dolu bir kabın içine koyarak yarım saat kadar buzdolabında bekletirseniz, eski güzel görünümlerine tekrar kavuşacaklardır.


Patates Soyarken

Patatesleri daha kolay soymak istiyorsanız, soymadan önce 10 dakika sıcak suda bekletin.

Başka bir yöntem olarak da bulaşık teli kullanabilirsiniz. Patatesleri soyarken üzerini bulaşık teli yardımıyla ovuşturun. Kolayca soyulduğunu göreceksiniz.


Jöleyi Kalıbından Çıkarmak

Hazırladığınız jöleyi tek parça halinde kalıptan çıkarmak için, pişirmeden önce kalıbını soğuk suyla yıkayıp, içine bitkisel yağ sürün.


Sert Etleri Yumuşatmak

Haşlayacağınız etin suyuna bir yemek kaşığı sirke katarsanız, etinizin kolayca yumuşadığını göreceksiniz.

Eti pişirmeye başlamadan önce yumuşatmak istiyorsanız, eşit oranlardaki su-sirke karışımının içinde etinizi 2 saat kadar bekletin.


Biftekleri Yumuşatmak

Bifteklerinizi yumuşatmak için önce sirke ve zeytinyağı ile ovun, ardından su-sirke karışımında 2 saat bekletin.


Deniz Ürünlerinin Kabuklarını Açmak

Midye ve istiridye gibi kabuklu deniz ürünlerini açmak için bunları bol soğuk su ile yıkamak ve plastik bir torbanın içinde bir saat buzlukta bekletmek yeterlidir.


Sos, Jöle ve Pudingin Kabuk Bağlamaması

Jöle, puding ve soslarınızın üzerinde oluşan kabuklanma ve gözeneklerden kurtulmak için üzerine, pişer pişmez çok ince bir kat eritilmiş tereyağı veya krema sürün.


Çok Sert Etler

Çok sert etleri karbonatla iyice ovup birkaç saat bekletin ve sonra yıkayıp pişirin.


Karıncaları Uzaklaştırmak

Özellikle yaz aylarında mutfağınıza doluşan karıncalar rahatsız edicidir. Karıncaları uzaklaştırmanın en kolay yolu kuru defne yapraklarını ufalamak ve bunları karıncaların bulundukları yere serpmektir.


Donmuş Tereyağı

Buzdolabında donmuş tereyağınızın yumuşamasını hızlandırmak için sıcak bir kaba koyun. Özellikle sıcak suyun içine konulmuş bir kap, bu işin en uygun olanıdır.


Meyve Salatası Hazırlarken

Meyve salatası hazırlarken şeker koymak için acele etmeyin. Son aşamada ve şekeri suda eriterek salatanız üzerine dökün. Yoksa şeker, meyvelerinizin diriliğini kaybetmesine neden olur.


Yumurtanın Kabarması

Yumurta akına bir tutam tuz katarsanız, yumurtanın kolay kabarmasını sağlarsınız.


Domatesin Kabuğu

Domatesin kabuğunu soymak zor geliyorsa, bunu kolaylaştırmak elinizde. Domatesleri kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirirseniz, kabuklarının kolayca soyulduğunu göreceksiniz.


Soğanın Gözleri Yaşartması

Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmasını istemiyorsanız, soğanları içi su dolu bir kabın içine koyun ve öyle soyun.


Mayonez Hazırlarken

Mayonez hazırlarken sos kesilebilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve bir miktar zeytinyağı ile koyulaştırın. Daha sonra koyulaşan karışımı da kesilen sosa çırparak yedirin.


Farklı Bir Garnitür

Haşladığınız ıspanağın suyunu nasıl değerlendirebilirim diyorsanız, bununla mayonezinizi boyayarak farklı bir garnitür hazırlayabilirsiniz.


Salatanın Lezzeti

Lezzetli bir salatanın sırrı; malzemelerin salataya eklenme sırası ve şeklidir. Salatalık sebzelerinizi hazırladıktan sonra, önce sirkeyi veya limonu tuzla karıştırıp salatanızın üzerine dökmeli, sonra da zeytinyağını ilave etmelisiniz.


Donmuş Etin Çözülmesi

Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesini istiyorsanız, bir kaba soğuk su koyup içine tuz ilave edin ve etinizi bu karışımın içinde bekletin.


Kekin İyi Kabarması

Güzel kabarmış bir kek marifetli ellere işaret eder. Küçük bir ipucu ile siz de marifetliler safına katılabilirsiniz. İşin sırrı margarin ve şekerin iyi karıştırılmasındadır. Bir diğer önemli nokta da margarin ve yumurtanın oda sıcaklığında olması.


Böreklere Ekstra Lezzet

Yufka ile yaptığınız böreklere lezzet katmak mı istiyorsunuz? Bizim Margarin’i eritin ve içine biraz süt katın. Yufkalarınıza bu karışımı sürerseniz börekleriniz daha lezzetli olacaktır.


Bayat Ekmekten Kanepe

Bayatlamış ekmeği değerlendirmenin birçok yolu vardır. Peki bu ekmekleri lezzetli kanepelere dönüştürmeye ne dersiniz? Bizim Margarin ile dövdüğünüz sarımsağı karıştırın ve küçük ekmek dilimlerinin arasına sürün. Yüksek ısıdaki fırına ekmekleri verin. Fırından çıkardığınızda bayat ekmeklerinizin lezzetli kanepelere dönüştüğünü göreceksiniz.


Izgara Etlere Ekstra Lezzet

Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Teremyağ koyarsanız değişik bir lezzet elde edersiniz.


Et Suyu Tüketimi

Et suyu hazırladığınızda lezzetinin bozulmaması için günlük tüketmenizde fayda var. Et suyunun defalarca kaynatılması lezzetini bozar. Bu nedenle bunları çorba, sos, pilav gibi değişik yerlerde günlük olarak tüketmeniz önerilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz