gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > İcatlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geleceğin İcatları

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efsane_hazan Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-Ekim-2011
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1
  Alıntı efsane_hazan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geleceğin İcatları
    Gönderim Zamanı: 19-Ekim-2011 Saat 17:18
spr bişey bnlr ya
Yukarı Dön
haydarlı Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 18-Ekim-2011
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2
  Alıntı haydarlı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2011 Saat 13:40
süper teşkür
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22-Aralık-2010 Saat 18:32
Orjinalini yazan: erhanbal

Hocam ben 7.sınıfa gidiyorum kurgu kuşağına sarun bulursan mesajyollarmısın?

Bazı örnekler linkte var. Onlardan yola çıkarak sende kendince yeni hayal, merak ve düşüncelerinden bir çalışma üretebilirsin...

http://gelisenbeyin.net/forum/forum_posts.asp?TID=21&PN=1

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
zaman Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 724
  Alıntı zaman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-Kasım-2010 Saat 14:07
Çok güzeller. Paylaşım için teşekkürler. Gelecek güzel olacak...

Doğru yerdesiniz...
gelisenbeyin.net'tesiniz...
Yukarı Dön
By_Beyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
  Alıntı By_Beyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07-Kasım-2010 Saat 11:06
Hepsi birbirinden ilginç. Gelecekle ilgili harika kurgular. boşuna dememişler tasrım hayalle başlar...

Umarım teknolojiyi iyi yönde kullanırız. yoksa bazı film senaryolarında olduğu gibi yaşanırsa sonumuz vahim... Kendi ellerimizle geleceğimizi yok etmeyelim!

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2010 Saat 12:03
Hayatımızı değiştirecek 10 teknoloji
Hologram tv'ler, elektrikli arabalar, nanotek elbiseler, vücut biosensörleri. Bilimadamları ve şirketler hiç durmadan yeni teknolojileri sunmak için çalışıyorlar. İşte insan hayatını değiştirecek 10 teknoloji...
Gelecek 10 yılda hayatımıza değiştirecek 10 teknolojik ürünün sinyallerini bugünden almak mümkün.

Yıl 2020, herhangi bir gün...

Gece vakti odanızdasınız ve artık uyku zamanı. Bir ses komutu yardımıyla elektronik kâğıt ile boydan boya kaplanmış yatak odanızın tüm duvarlarına samanyolunun ve yıldızların eşsiz görüntülerini yüklüyorsunuz.

Dört tarafınızı kaplayan bu güzel görüntüleri izledikten bir süre sonra göz kapaklarınız kapanıyor, duvarlar yavaş yavaş kararıyor ve artık deliksiz bir uykudasınız.

Sabah olduğunda odanızın içerisinde yükselen melodili ses ve tavandaki dijital saat artık kalkmanız gerektiğini hatırlatıyor.

Bu esnada odanızın duvarları yemyeşil bir ova manzarası ile kaplanıyor ve kuş sesleri eşliğinde güneşin doğuşunu izleyebiliyorsunuz.

Bu sabah kendinizi biraz halsiz hissettiniz, o yüzden bir doktora görünmekte fayda var diye düşünüp bileğinizdeki biosensörü özel bir tarayıcıya okutuyorsunuz.

Tarayıcınız verileri otomatik olarak bağlı olduğunuz hastanenize gönderiyor ve işte 15 dakika içerisinde sonuçlar cep telefonunuzda!

Çok önemli bir şeyiniz yok ama biraz B vitamini almanızda fayda var. Ayrıca havalar da serinlemeye başladı, o yüzden nanotek kıyafetlerinizi sonbahar koşullarına programlamanızın zamanı geldi...

Bu anlatılanlar size çok ütopik ve imkansız gibi mi geliyor? Belki de tekrar düşünmelisiniz, çünkü 10 yıl önce hiç hayal bile edemediğimiz teknolojik araçlar bugün gündelik hayatımızın bir parçası haline geldi. Bilim adamları ve büyük şirketler hiç durmadan yepyeni teknolojileri tüketicilerin hizmetine sunmak için çalışıyorlar.

İşte gelecek 10 yılda hayatımızı değiştirmesini beklediğimiz 10 teknoloji

1. Hologram TV: İlk önce LCD televizyonlar geldi, daha sonra LED ve OLED şimdi de 3 boyutlu televizyonlar. Bundan sonraki adım ise hologram. Bugüne kadar sadece bilimkurgu filmlerinde gördüğümüz bu teknoloji yakın gelecekte oldukça yaygınlaşacak.

Öncelikle reklamcılık alanında kullanılması öngörülen hologramlar gelişen tekniklerle birlikte perakende kullanıcıların da hizmetine sunulacak.

Japonya, hologram teknolojisine öncülük yapan sayılı ülkelerden biri. 2018 ve 2022 Dünya Kupası turnuvalarına aday olduğunu açıklayan Japonya'nın FIFA'ya sunduğu teklif paketinde maçların 3 boyutlu teknoloji ile yayınlanması da var.

Bu konsept projeye göre 200 adet HD kamera ile kaydedilecek olan maçlar, diğer ülke statlarında 3 boyutlu olarak izlenebilecek.

2. Vücut biosensörleri: Biosensör teknolojisi günümüzde güvenlik ve gıda alanında kullanılıyor. Biosensörler yardımıyla kimyasal saldırıları veya gıdalardaki salmonella virüslerini tespit etmek mümkün.


Bilim adamlarının bundan sonraki hedefi ise vücudumuza yerleştirilebilecek biosensörler üretmek. Bu biosensörler sayesinde kan kimyasını analiz etmek ve vücudumuzda olan biteni gözlemlemek kolaylaşacak.

Böylelikle gözle görülmeyen hastalıklar çok daha kısa sürede tespit edilebilecek ve anında müdahale edilecek.

3. Nanotek elbiseler: Nanoteknoloji yardımıyla elbiselerimizin çok farklı özellikleri olacak.

Bu teknoloji yardımıyla bakterilere karşı antibiyotik salgılayan, hareket enerjisinden elektrik üretip cep telefonlarını şarj eden, ıslanmayan, yanmayan, kurşun geçirmeyen, vücudu belirli bir sıcaklıkta tutan ve kendi kendini temizleyen elbiseler kullanabileceğiz.

4. Elektronik kâğıt: Kâğıt gibi esnek ve yeniden kullanılabilir özelliklere sahip olan elektronik kâğıtlara yüklenen veriler elektrik akımının yardımıyla okunabilir görüntü haline dönüşüyor.

Elektronik kâğıt uygulamalarının yardımıyla elektronik teknolojisi bugün bildiğimizden çok farklı bir hale dönüşecek.

Gelişmiş elektronik kâğıt teknolojisi iç mimaride, reklamcılıkta, evlerde, yazılı basında ve ofislerde çok farklı uygulamaların kullanılmasına imkân verecek.

5. Fotovoltaik binalar: Artan şehir nüfusu ve çoğalan teknoloji talebi nedeniyle ihtiyaç duyduğumuz enerji miktarı da her geçen gün daha çok fazlalaşıyor.

Fosil kaynakların azalması ve çevre kirliliği tehditleri ise bu artışın karşılanması için tıpkı otomobil sektörü gibi farklı alternatiflerin denenmesini zorunlu kılıyor.

Bu alternatifler arasında en temiz ve en etkili yöntemlerden biri ise güneş enerjisini güneş pilleri yardımıyla elektrik enerjisine dönüştürmek.

Üstelik bu sistem sadece elektrik santrallerinde kullanılmıyor. Binaların dış yüzü ve çatıları bu güneş pilleri ile kaplanarak fotovoltaik binalar oluşturmak mümkün.

Henüz ülkemizde örneklerini göremediğimiz bu teknolojinin yurtdışında bazı uygulamaları mevcut.

Güneş enerjisi teknolojinin ucuzlaması ile kendi enerjisini güneş enerjisinden üreten fotovoltaik binalar giderek yaygınlaşacak.


Güneş enerjisi özellikle gökdelenler için oldukça önemli bir tasarruf aracı olacak.

6. Yüzey bilgisayarları ve yeni nesil arayüzler: Yüzey bilgisayarları 30 inçlik dokunmatik ekrandan oluşan yeni bir bilgisayar türü. Microsoft'un öncülük ettiği bu teknoloji sayesinde birden fazla kişi aynı anda bilgisayarı kullanabiliyor.

Ayrıca harici aygıtları dokunmatik ekranın üzerine koyarak kablosuz dosya paylaşımı yapmak ve sanal klavye kullanmak da mümkün.

İlk etapta ofis, restoran, otel gibi ticari mekanlarda yaygınlaştırılması planlanan yüzey bilgisayarları, maliyetlerin düşmesiyle son tüketicilerin de hizmetine sunulacak.

Yüzey bilgisayarlarının bir adım üstü ise özel eldivenlerle yönetilen yeni nesil arayüzlü bilgisayarlar olacak.

2002 yılında çekilmiş olan Azınlık Raporu filminde bir örneğini gördüğümüz bu teknoloji sayesinde el ve parmak hareketleri ile bilgisayarları kontol etmek mümkün hale gelecek.

Bu gelecek nesil bilgisayarlarla elde edilecek gerçek boyutta görüntü, üstün hareket kontrolü ve gelişmiş ağ iletişimi sayesinde bugün bildiğimiz anlamdaki bilgisayar kavramı tamamen değişecek.

7. Dijital kredi kartı: Yeni nesil dijital kartlar yardımıyla artık daha güvenli alışverişler yapabileceğiz. Üstün güvenlik sağlayacak olan bu kartların bir PIN numarası olacak ve her alışveriş için özel şifre üretecek.

Alışverişin tamamlanması için her iki numaranın da doğru girilmesi gerekecek.

Böylelikle internet üzerinden gerçekleşen kredi kartı sahtekarlıklarının da önüne geçilmiş olacak.

Citibank ve VISA bu teknolojinin ilk uygulamalarına başladılar bile.

8. Semantik Web Web 3.0: Web 2.0 uygulamalarının yardımıyla internetteki bilginin miktarı son yıllarda muazzam bir şekilde arttı.

Sosyal medya, paylaşım siteleri ve güçlü arama motorları yardımıyla artık sınırsız bilgiye ulaşmak mümkün.

Ama bu durum beraberinde çok büyük bir bilgi kirliliğini de getiriyor. Artık bilgi bulmak değil, bulunan bilginin doğru bir şekilde filtrelenmesi en büyük sorun haline gelmiş durumda.

Geliştirilmekte olan semantik web yani Web 3.0 uygulamaları yardımıyla internet üzerindeki bilgiler ve bunların birbirleri ile ilişkileri daha düzenli bir şekilde indekslenebilecek, bu bilgiler de otomasyon sistemleri tarafından daha kolay bir şekilde anlaşılacak. Böylelikle ihtiyacımız olan yararlı bilgiye erişim daha rahat olacak.

Bugün bir dijital kamera almak istediğimizde internette arama yapıp karşımıza çıkan onlarca hatta yüzlerce sayfayı incelemeye çalışıyoruz.

Fakat karşımıza çıkan bilginin yoğunluğu nedeniyle bu oldukça karmaşık bir süreç halini alıyor. Semantik web yardımıyla, gelecekte internette daha anlamlı aramalar yapmak mümkün olabilecek.

Örneğin bir dijital kamera almak istediğimizde bütçemize, ihtiyacımıza, yapmak istediklerimize, oturduğumuz yere ve hatta mağaza stoklarına göre arama yapabileceğiz.

9. Robotlar: Günümüzde robotlar endüstriyel amaçlarla fabrikalarda belirli komutları yerine getirmek üzere kullanılıyor. Bu teknolojiyi günlük hayatta da kullanabilmek için yapılan çalışmalar ise hızla devam ediyor.

Gelişen teknolojilerle birlikte bilimkurgu filmlerinin değişmez figürleri olan robotların normal

hayatımıza karışmasına da çok az kaldı.

Honda'nın geliştirdiği yeni nesil insansı robot serisi ASIMO mevcut teknoloji yardımıyla hareketli nesneleri, jestleri, mimikleri, çevreyi, sesleri ve yüzleri tanıyabiliyor.

Japon Robot Derneği'nin (JARA) yayımladığı rapora göre 2020 yılında ev ve ofislerde kullanabileceğimiz birçok robot çeşidi ortaya çıkacak.

Bu rapora göre robotlar insanlara hem günlük işlerinde, hem birçok bilimsel deneyde hem de uzay araştırmalarında yardım edebilecekler.

10. Elektrikli arabalar: Azalan petrol kaynakları, otomobil sektöründe yaşanan krizler ve küresel ısınma tehlikesi otomobil firmalarını da farklı alternatiflere sürükledi.

Bu alternatiflerin en önemlisi ise elektrikli arabalar. Elektrik motoru ve kendine özel bir pil ile çalışan bu arabalar atmosfere zararlı gaz da üretmiyor.

Chevrolet, Chrysler, Nissan ve Renault gibi büyük otomobil üreticileri birkaç yıl içerisinde elektrikle çalışan otomobil modellerini belirli ülkelerde satışa sunacak.

Deloitte'un bu sene yayınladığı rapora göre 2020 yılında global araba satışlarının üçte biri elektrikli araçlardan oluşacak.

zaman cumartesi

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2010 Saat 19:52


Film dünyası gelişmeye başladığından bu yana bilim kurgu yapımları sinema ve televizyon dünyasının vazgeçilmez bir parçası oldu. Hayal gücünün sınır tanımayan yaratıcılığı, sadece beyaz perde ve televizyon ekranlarında değil, çizgi roman ve kitaplarda da sayısız uçuk kaçık teknoloji sundu bize. Teknolojinin her gün yeni bir gelişime imza attığı günümüzde, bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz birçok teknoloji ve kehanetin gerçekleşebileceği günlere yaklaşıyoruz.

Peki bunların arasından hangilerinin yakın gelecekte yaşanması daha olası? Uçan arabalar mı, yoksa dünyanın sonu mu?



Jet çantası
İlk olarak 1920’lerde Amerikan bilimkurgu dergilerinde ortaya çıkan sırta takılan ve takan kişinin uçmasını sağlayan jet çantası, popüler kültürde James Bond’un Thunderball ve The Rocketeer gibi filmlerde varlığını sürdürdü. İkinci Dünya Savaşı’nda, Naziler mayın arazilerini üzerinden uçabilmeleri için bu cihazları test etti ancak ilerleme sağlayamadı. Her ne kadar bugüne dek ticari amaçlı olarak hayata geçirilmeye çalışılmış olsa da, jet çantaları sadece uzayın boşluğuna kapılıp gitmemeleri için astronotlar tarafından kullanılıyor. 2010’da ise Yeni Zelanda’nın Martin Aircraft şirketi bu araçları hayata geçirmek için 12 milyon dolarlık bir ortak girişim başlattı. Sonucun ne olacağını hep birlikte göreceğiz.



Yemeğe dönüşen haplar
Gelecekte, günlük hayatımız içinde yaptığımız her şey çok daha pratik bir hale gelecek. Örneğin, saatlerce yemek yapmak ve önümüze konan ıstakozun kabuğunu kırmakla dakikalar harcama yerine, açlığımızı ufak haplarla gidereceğiz. Bu sayede, ne kadar kalori alacağımızı dert etmeden vücudunuzun ihtiyacı olduğu kadar besin değerini almış olacağız. Ancak bilimsel olarak bakıldığında, bu pek olanaklı gözükmüyor. Günlük 2000 bin kalori ihtiyacımı karşılamak için, neredeyse yarım kilo hap yutmamız gerekiyor. Ayrıca, sadece yağ ihtiyacını karşılayacak bu haplar vitamin, karbonhidrat ve vitamin içermeyecek. Oysa günlük yağ ihtiyacımızı bir dilim pizza ile karşılayabiliriz. Öte yandan, İngiliz ve Norveçli bilim insanları, gerçek bir öğün tadı veren sakız geliştirmek üzere olduklarını belirtti. Belki hap olmayacak ama üç öğün yemek ‘çiğneyebiliriz.’




Uçan arabalar
Geleceğe Dönüş (Back to the Future), Blade Runner ve Fifth Element, uçan arabaların yer aldığı önemli yapıtlardan bazıları. Uçan arabalar, bilim kurgu yapıtlarında görülen onca uçuk kaçık şeyin yanında gerçekleşmesi en olası teknolojilerden biri. Araba ve uçakların kullanıldığı bir dünyada neden ikisinin karışımı olmasın? Geliştirilmesi ve test süreci biraz uzun sürebilir. Hatta, uçan arabalar için ehliyet almak belki de en zor aşama olabilir. Ancak yakın gelecekte görme ihtimalimiz en yüksek araçlardan biri uçan arabalar.



Zaman Yolculuğu
“Zaman Makinesi”, “Geleceğe Dönüş”, “Bill ve Ted’in Maceraları” gibi filmlerde, sayısız televizyon dizisinde, kitaplarda ve çizgi romanlarda vazgeçilmez bir bilim kurgu fantezisi zaman yolculuğu. Ancak, felaketleri önleyebilecek olmanın yanında, işleri düzeltmek isterken çok daha beter durumlara yol açmamıza neden olabilecek bir buluş. Bu yüzden makinesi için düşünülebilecek en iyi şey, onu hiçbir zaman keşfetmemek.


Işınlanma
Anında bir yerden bir yere ışınlanabilmek günümüz için hala çok ileri bir teknoloji. Bugüne kadar gerçek hayatta ışınlanma teknolojisini hayata geçirebilecek ciddi bir gelişme yaşanmadı ancak bazı bilim insanları varsayımsal solucan delikleri oluşturarak ışınlanmanın hayata geçebileceğini iddia etti. ABD Hava Kuvvetleri’nin ise bu konuda çalışma yaptığı biliniyor. Hatta bir askeri yetkilinin “aşırı uzayda (üçten fazla boyutlu uzay) insanları bir yerden bir yere ileten yerçekimsel solucan deliği jeneratör sistemleri” patenti aldığı biliniyor.


Su altı şehirleri
Okyanusların derinliklerinde rahat rahat yaşamak varken, yeni gezegenler keşfetmeye neden ihtiyaç olsun? Film yapımcılarının su altı şehirleri fikrinden önce, Kaptan Nemo ile dünyanın tüm okyanuslarını gezen, hatta Atlantis’e bile uğrayan Nautilus (Kaptan Nemo’nun denizaltısı) vardı. Belki de gelecekte gezegenleri keşfetmek yerine insanlık su altında bir Dubai ya da Maldiv Adaları inşa etmeyi başarabilir.



Sayborg insanlar
Tıp ve teknoloji ilerledikçe insanların çip ve biyonik uzuvlar yardımıyla çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması planlanıyor. Ancak bu gelişmeler henüz Terminatör ya da Robocop olacağımız anlamına gelmiyor. Teknoloji geliştikçe, insanların bir gün süper gelişmiş sayborgları belli amaçlar için kullanacaklarına şüphe yok gibi. Ancak bunun iyi mi kötü olacağını bilmek çok zor.



Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
sakız Açılır Kutu Gör
Vip Üye
Vip Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Nisan-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 271
  Alıntı sakız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2009 Saat 17:26
Gelecek bilimciler Richard Watson ve Ross Dawson, önümüzdeki 40 yıl içerisinde neler olacağına dair bir çizelge hazırladı.

Kendilerini “gelecek bilimci” olarak tanıtan ikilinin önümüzdeki 50 yıl içerisinde nelerin insanların hayatına gireceği, nelerin varlığını yitireceği hakkında yaptıkları yorumda, 2049.yılında gelecek bilimcilerin de ortadan kaybolacağını tahmin ediyorlar.

Ross Dawson tarafından hazırlanan Yokoluş Çizelgesi, 1950 yılından başlayarak 2050 yılına kadar yok olabilecek şeylerin listeliyor..Bu listeden esinlenerek “hayatımıza girmesi muhtemel şeyler” listesini hazırlayan Richard Watson, olabilecekler hakkında bir öngörüde bulunuyor.

2010

Hayatımızdan çıkacaklar: Mektup yazmak - Normah sıcaklıklardaki hava düşüncesi - Kişisel gizlilik - Kül tablaları - Sütçüler

Hayatımıza girecekler: Yalan makineleri - Giyilebilir bilgisayarlar - Uyku makineleri

2015

Hayatımızdan çıkacaklar: Kaybolmak -.Teşekkür mesajları - Karasal telefonlar

Hayatımıza girecekler:.Ay üzerinde kurulacak yerleşim yerleri - Tek kullanımlık cep telefonları - Akıllı kozmetik ürünleri - Yalnızca uyumak için tasarlanmış oteller

2020

Hayatımızdan çıkacaklar: Postaneler - Ücretsiz otomobil park alanları - 1. dünya savaşından kurtulanlar - Sekreterler - DVD - Rusya'daki demokrasi - Telefon rehberleri - Normal emeklilik düşüncesi - Özgür Tayvan

Hayatımıza girecekler:.Robotlar tarafından yapılan ameliyatlar - Yapay gözler

2025

Hayatımızdan çıkacaklar: Doğru yazım ve imla - Yollarda ücretsiz olarak otomobil kullanmak - Masaüstü bilgisayarlar - Haftasonu izinleri - Maldivler - Paris Hilton
Hayatımıza girecekler: Hidrojen yakıtı istasyonları - Ülke dışında yerleştirilmiş hapishaneler - Hafıza silme - Duyusal İnternet

2030

Hayatımızdan çıkacaklar: Reality Showlar - Ticari birlikler - Miras vergisi - Normal bir öğle yemeği yemek -.Kozmetik endüstrisi sayesine estetik ameliyata ihtiyaç duymamak

Hayatımıza girecekler: Robot çocuk bakıcıları - Sanal tatiller - Uzaya kurulacak bir merdiven - Yapak hafıza güçlendiriciler - Otomatik şöförlü arabalar - Sanal bakteri

2035

Hayatımızdan çıkacaklar: Kendi kendine oyun oynayan çocuklar - Bozuk para - Petrol - Microsoft - Orta sınıf - Düşük fiyatlı yolculuk - Bangladeş

Hayatımıza girecekler: Kendi kendini tamir eden yollar - Gene göre ayarlanmış diyet - 3 boyutlu yazıcılar - Sanal gerçeklik pencereleri

2040

Hayatımızdan çıkacaklar: Banknot ve cüzdanlar - Petrol ürünleriyle çalışan motorlar - Bağımlılık ve sağırlık - Milli para - Ücretsiz halk alanları - “Özür dilerim” deme fikri - Avrupa Birliği

Hayatımıza girecekler: Uzayda kurulacak fabrikalar -.Evrensel para birimi - Video oynatabilen duvar kağıtları - Yalnızca hapishane olarak kullanılan ülkeler.

2045

Hayatımızdan çıkacaklar: Monopoller - Kravat - İngiliz monarşisi - Doğal doğum

Hayatımıza girecekler: Çevreyi kirletmeye göre ayarlanan vergiler - Görünmezlik pelerini - Mars'taki ilk insan

2050

Hayatımızdan çıkacaklar: Tek parça halindeki Belçika - Körlük - Google - İkinci dünya savaşından sağ kalanlar

Hayatımıza girecekler: Hastalıklarla mücadele edecek küçük robotlar - Beyin nakli - Küresel nüfus hüviyeti.- Hafıza yükleme - Seçimler ve vergileri - Işınlanmak

Daha sonrasında

Hayatımızdan çıkacaklar: Çirkinlik - Birleşik devletler - Ölüm (İstenmediği sürece) Yapay beyin - Göktaşlarında madencilik - Stress seviyesini ölçen ve gösteren elbiseler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz