İstanbul Şarkıları |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
zaman
Moderatör Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 724 |
Alıntı Cevapla
Konu: İstanbul Şarkıları Gönderim Zamanı: 17-Mart-2011 Saat 11:43 |
Istanbul - Levent Yuksel
saclarini dagitir ruzgar yeditepe uzerinden hatiralar tarihin kullerini savurur kadin gibi, kisrak gibi sarilayim gel ince beline yarim istanbul gel opeyim gerdanindan tuketilmis yasanmamis hediyelik hayatlar, ah bu evler, pencereler bu kapilar, sokaklar huzun gibi, sevinc gibi, eskitilmis zamanlar yarim istanbul gel opeyim gerdanindan minareler uzanmis gokyuzune bagirir kara sevdan nerelerden yuregimi cagirir? dua gibi, buyu gibi ezberledim hasretini yarim istanbul gel opeyim gerdanindan Ugur Isilak - Istanbul'u özledim İstanbul'dan ziyade İstanbul'u özledim Tertemiz, saf ve sade İstanbul'u özledim Gönül öksüz bu gece Efkarlıdır her hece Hasreti bile yüce İstanbul'u özledim Nefes nefes aradım Dert çekmeye yaradım O'nda kaldı muradım İstanbul'u özledim Ey masum bakışlı yar Gözünde istanbul var En az gözlerin kadar İstanbul'u özledim |
|
zaman
Moderatör Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 724 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 17-Mart-2011 Saat 11:42 |
İstanbul şarkıları dediğimizde mırıldandığımız veya söylediğimiz kaç tane şarkı vardır? Aşağıda bunlardan birkaçının listesi var. Birlikte İstanbul şarkılarını bir araya getirelim arkadaşlar.
1. istanbul istanbul olalı (sezen aksu) 2. ah güzel istanbul (söz vecdi bingöl, beste kadri şençalar) 3. istanbul sokakları (selahattin sarıkaya) 4. istanbul seni hapsetmiş (ibrahim artun ertürk) 5. kız sen istanbul’un neresindensin (söz aşık yener, müzik ünal narşın) 6. ah her şeyinle güzelsin istanbul (erol sayan) 7. katibim 8. ada sahilleri 9. adalar’dan bir yar gelir bizlere (yesari asım arsoy) 10. biz çamlıca’nın üç gülüyüz (yesari asım arsoy) 11. gel güzelim çamlıca’ya (söz anonim, müzik faiz kapancı) 12. çamlıca yolunda (söz anonim, müzik nuri halil poyraz) 13. sazlar çalınır (yesari asım arsoy) 14. heybeli (yesari asım arsoy) 15. çek küreği güzelim uzanalım göksu’ya (arif sami toker) 16 beyoğlu’nda gezersin 17. gidelim göksu’ya bir alem’i ab eyleyelim (yahya kemal beyatlı, lavtacı sirto) 18. yemenimde hare var 19. daracık sokakları hare bürüdü (ahmet cemil cankat) 20. mendilimin yeşili 21. telgrafın tellerine kuşlar mı konar 22. yangın olur biz yangına gideriz 23. istanbul’dan üsküdar’a yol gider 24. yanıyor mu yeşil köşkün lambası istanbul'da olmak yayılmışız dünyanın dört bir yanına kimisi ta kopenhag'da, kimisi paris bedenimiz orda burda dolanır amma çok hem de çok uzak yerde kalbimiz bir allı turna olsam, karlı dağları aşsam varsam bizim ellere, kendi göğümde uçsam şimdi istanbul'da olmak vardı anasını satayım püfür püfür bir vapurun yan tarafında köprüde balık ekmek yemek dolmuşa hadi gidelim demek ver elini yenikapi ver elini bebek, tarabya şu anda oralarda olmak vardı ya şimdi istanbul'da olmak vardı anasını satayım boğazda köhne bir iskelenin yamacında tabakta kavun, peynir kadehte buz gibi rakı dilinde yari acı yarı tatlı bir şarkı şu anda istanbul'da olmak vardı! benim derdimi dermanımı bilen yok yayılmışız dünyanin dört köşesine kiminin adresi sidney kiminin hamburg yaşamaya dört elle sarılmışız da yine de gözlerim dolu, yüreğim buruk başımı hiç bir zaman eğmedim amma yine de yüregim yara, içimde boşluk minnacık tohum olsam savrulsam dönümlerce kış biter bahar gelir, açılsam yüzbinlerce açılsam milyonlarca şimdi istanbul'da olmak vardı şimdi istanbul'da, şu anda istanbul'da ah ! istanbul... (Söz-Beste:Şanar Yurdatapan) bu sabah yağmur var İstanbul'da gözlerim dolu dolu oluyor bilinmez niye anne sözü dinler gibi masum ağladım bu sabah günler dayanılmaz oldu senden uzak olunca martılar mahzun oldu onlar bile ağladılar Şarkılarda düşünmek seni bana getirmez ki seni bana getirmez ki, seni bana getirmez ki. bu sabah yağmur var İstanbul'da gözlerim dolu dolu oluyor bilinmez niye anne sözü dinler gibi masum ağladım bu sabah günler dayanılmaz oldu senden uzak olunca martılar mahzun oldu onlar bile ağladılar sarkılarda düşünmek seni bana getirmez ki seni bana getirmez ki, seni bana getirmez ki. seni bana getirmez ki. (MFÖ) Aziz İstanbul sana dün bir tepeden baktım azîz ıstanbul! gormedim gezmedigim sevmedigim hic bir yer. ömrüm oldukça gönül tahtıma keyfince kurul! sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer. nice revnaklı şehirler görülür dünyada. lâkin efsunlu güzellikleri sensin yaratan. yaşamıştır derim, en hoş ve uzun rü'yâda, sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan. (Güfte: Yahya Kemal Beyatlı , Beste: Münir Nurettin Selçuk) Bekle bizi İstanbul Salkım salkım tan yelleri estiğinde Mavi patiskaları yırtan gemilerinle Uzaktan seni düşünür düşünürüm İstanbul Binbir direkli Haliç'inde akşamlar Adalarında bahar Süleymaniye'nde güneş Ey sen ne güzelsin ey kavgamızın şehri İstanbul Boşuna çekilmedi bunca acılar Büyük ve sakin Süleymaniye'nle bekle Parklarınla, köprülerinle, meydanlarınla Bekle bizi İstanbul Tophane'nin karanlık sokaklarında Koyun koyuna yatan çocuklarınla bekle Bekle zafer şarkılarıyla geçişimizi İstanbul Haramilerin saltanatını yıkacağız Bekle o günler gelsin gelsin İstanbul Sen bize layıksın bizde sana İstanbul İstanbul Boşuna çekilmedi bunca acılar Büyük ve sakin Süleymaniye'nle bekle Parklarınla köprülerinle meydanlarınla Bekle bizi İstanbul (Söz: Vedat Türkali, Beste: Onur AKIN) İSTANBUL Sevgisi icimde yasayip duran Nazli guzellerin sirin Istanbul Hayali kafamda hukumdar suren Gormez gozlerime gorun Istanbul Ortasinda deniz kenarlar kara Bu dunyada cennet olmus kullara Mehtapta sandallar ne hos manzara Sahildir yayladir yerin Istanbul Gemilerin gelir pesi pesine Sohretin yayilmis hudut disina Ayri bir guzellik basli basina Sevgi muhabbetin derin Istanbul Fatih Mehmet Sultan temeli kurdu Ondan sonra oldu Turklerin yurdu Edirne'den gelen o buyuk ordu Ayyildiz bayrak nurun Istanbul Denizler kilidi bogazlarin var Dunyaya haykiran avazlarin var Yilmaz Turk Ordusu sahbazlarin var Ferah tut gonlunun serin Istanbul Dunya guzelligi sendedir mevcut Hususi ozenmis yaratmis Mabut Herkesin gonlunde vardir bir maksut Halis Turk maksadin varin Istanbul Edipler sairler yetismis sende Ehl-i asklar yanmis tutusmus sende Bir aciz kimseyim Veysel'im ben de Seversen olayim yarin Istanbul (Aşık Veysel) |
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |