Sokrat'ın Süzgeci |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
gelisenbeyin
Yönetici gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4737 |
Alıntı Cevapla
Konu: Sokrat'ın Süzgeci Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2010 Saat 22:12 |
Sokrat'ın 3'lü süzgeci
Bir adam filozof Sokrat’a sordu: - Arkadaşınla ilgili ne duyduğumu biliyor musun? - Bir dakika bekle, diye cevap verdi Sokrat, şimdi seni testten geçireceğim. Buna üçlü süzgeç diyorlar... Ve devam etti: - Bana birazdan söyleyeceğin şeyin tam anlamıyla gerçek olduğundan emin misin? - Hayır, dedi adam, aslında bunu sadece duydum ve .... - Tamam, dedi Sokrat, sen bunun gerçekten doğru olup olmadığını bilmiyorsun. Şimdi ikinci süzgeci yani iyilik süzgecini deneyelim... - Buyurun... - Arkadaşım hakkında bana söylemek üzere olduğun şey iyi bir şey mi ? - Hayır, tam tersi... - Öyleyse, diye devam etti Sokrat, onun hakkında bana kötü bir şey söylemek istiyorsun ve bunun doğru olduğundan emin değilsin. - Evet öyle... - Üçüncü soru... Bana arkadaşım hakkında söyleyeceğin şey benim işime yarar mı? - Sanmıyorum... - İyi, diye tamamladı Sokrat; eğer, bana söyleyeceğin şey doğru değilse, iyi değilse ve işe yarar değilse bana niye söyleyesin ki? Güzel bir düşünce değil mi? 3 lü testi günlük yaşantısında kullanabilene helal olsun..: ) |
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |