Zorunlu Rotasyonla 850 Bin Öğretmen Huzursuz Olur! |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
zaman
Moderatör Kayıt Tarihi: 31-Ocak-2007 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 724 |
Alıntı Cevapla
Konu: Zorunlu Rotasyonla 850 Bin Öğretmen Huzursuz Olur! Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2014 Saat 15:39 |
Zorunlu Rotasyonla 850 Bin Öğretmen Huzursuz Olur!
Milli Eğitim Bakanlığında eğitim yöneticilerinden sonra rotasyon sırası öğretmenlere mi geldi ? Bakanlık Merkez Teşkilatında Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği hazırlanıyor. Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğine , öğretmenlere il içerisinde rotasyon uygulamasının getirilebileceği tartışmaya açıldı. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu il içerisinde rotasyonu destekliyor. Özellikle metropol illlerimizin merkez ilçelerinde aynı okulda 20 - 30 yıldır görev yapan ve mesleki tükenmişlik sendromu yaşayan binlerce öğretmen bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığında en büyük sıkıntı , öğretmenlerin merkezi ve gözde okullarda çalışmasının tek şartının diplomalarının eskimesi ve yıl şartı olması kesinlikle tartışmaya açılmalıdır. Örneğin , İstanbul ilinde Beyoğlu , Beşiktaş , Şişli gibi güzide ilçelerde aynı okulda 35 yıldır öğretmenlik yapan ve 65 yaştan emeklilik bekleyen yüzlerce öğretmen bulunuyor. Buna karşılık 20 yıldır kenar semtlerde çalıştığı halde , merkez ilçelere gelemeyen öğretmenlerimiz bulunuyor. Öğretmenlere il içerisinde rotasyon konusuna sendikalar tepki verebilir. kamudanhaber.com |
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |