Ninniler |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ramazan
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 21-Ocak-2007 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 117 |
Alıntı Cevapla
Konu: Ninniler Gönderim Zamanı: 11-Mart-2011 Saat 14:39 |
Ninniler
Ninni desem dağlar uyur Dağlarda naneler büyür. Benim yavrum şimdi uyur. Ninni yavrum ninni. Gül ağacı dürgün dürgün, Yatırım dibinde yorgun. Sağ olanlar gelir birgün. Ninni yavrum ninni. Gül ağacını budamışlar, Gülü konca bitsin diye. Öksüzü al giydirmişler, Anasını unutsun diye. Eledim eledim bebek eledim, Aynalı beşikte bebek beledim. Büyüttüm besledim, asker eyledim. Gitti de gelmedi buna ne çare. Gıcılar ağaçlar gıcılar, Kâbeden gelir hacılar. Hani o çifte bacılar, Bacım derde ağlar mola. Dandik dandik dastana Danalar girdi bostana Kov bostancı danayı Yemesin lahanayı eeee… (Aslı Barın – 55 yaş – Çukuryurt) Dandili dandili dasdana Danalar girmiş bostana Kov bostancı danayı Yemesin lahanayı. Eeee… *** Uyusun da büyüsün ninni Tıpış tıpış yürüsün ninni. (Evren TOPAK – İkizce) Uyusun da büyüsün ninni Annesinin bir tanecik oğlu Uyusun da büyüsün ninni (Hasan AK –Güneşli ) Uyusun da büyüsün ninni Tıpış tıpış yürüsün ninni (Evren TOPAK-İkizce) Kara yavrum gül harmanı Kalmadı dizimin dermanı Kara yavrum sana nenni Sana yavrum sana nenni. (A.KEY- Eskikışla) Güzel yavrum uyusun Ninni benim güzel yavruma Uyusun da çabuk büyüsün Ninni benim güzel yavruma, ninni. (F. GÖZEN- Kapıtaş) Nenni disem birim birim Dert yürekte türüm türüm Dört duvar sırrın örtüsü Ben derdimi kime dirim Nenni guzum sana nenni. Nenni disem uyudurum Gül yüzünü bürüdürüm Gadir Mevlam izin verse Ben de seni büyüdürüm Yüce dağ başında bir guzu meler Guzunun meleyişi bağrımı deler Annesiz yavruyu kim çezer beler Nenni guzum sana nenni. Gara goyun gara goyun Gitti yünün dara goyun İl guzusu yavru olmaz Sen yavrunu ara goyun Gara goyun etli olur Gavurması datlı olur Annesiz galan yavrular Ölmez ama dertli olur Nenni guzum sana nenni. Nenni yavrum sana nenni. (Z. Derin – Kökez) Bebeğin beşiği camdan Yuvarlandı düştü damdan Beybabası gelir tarladan Nenni nenni nenni Bebeğin beşiği bakır Yerinden kalkmaz ağır Ben sallarım takır takır, Nenni nenni nenni (A. KESMEZ-Bayramdüğün) Maniler Saçları lüle lüle Benziyor beyaz güle Yanağında gül açmış Yeni açmış bir güle **** Mendilim yüle yüle Benziyor beyaz güle Yedi mendil eskittim Göz yaşı sile sile **** Değirmenim iki çak Küstüysek barışak Aramız uzak düştü Mektubunan konuşak **** Portakal aldım handan Seni severim candan Sana bir mektup yazdım Gözümden akan kandan **** Ben seni pekmez sandım Yüreğimi yakmaz sandım Yediğim su ekmeği Başıma kalkmaz sandım **** Analar hatun olur Sevdası bütün olur Anaya kalkan eller Yanacak kömür olur. (Döne Barın – 32 – Çukuryurt) Analar hatun olur Sevdası bütün olur Anaya vuran eller Yanacak odun olur. *** Ben seni bekmez sandım Yüreğimi yakmaz sandım Yediğim tuz ekmeği Başıma kakmaz sandım (Zekeriya BOZTOPRAK-Böğet) Masa üstünde roman Okurum zaman zaman Kız seni alacağım Memur olduğum zaman *** Yaza yaza yaz geldi Mürekkebe zam geldi Daha çok yazacaktım Kalemime zam geldi. (Muhammed ÇEÇEN / Kapıtaş) Kara kara kazanlar Kara yazı yazanlar Cennet yüzü görmesin Aramızı bozanlar (Ö. ERKOL / Taşkesik) Yüksek uçtuk havada Azin düştük yuvada Kınalı keklik ararken Kör çulluk bulduk yuvada (Mustafa KOYUNCU- Meryemağılı) Dağlar dağladı beni Gören ağladı beni Ayırdı zalim felek Derde bağladı beni Kara koyun meler gelir Dağı taşı deler gelir Kimsesi olmayan kişinin Gör başına neler gelir Ah şu dağlar olmasaydı Laleleri solmasaydı Ölüm Allah emri Ayrılık olmasaydı Yazı yazdım kışıdı Kalemim gümüş idi Yazacağım çok idi Parmaklarım üşüdü Mektup yazdım karadan Dağlar kalksın aradan Konuşmaya çare yok Kavuşturur Yaradan Karanfilim çarşılarda Ben ağlarım komşularda Eli karanfilli gelin Başı telli duvaklı gelin Kaleden kaleye atılamadım Kırıldı kantarım dartılamadım Feleğin elinden kurtulamadım Maraş’ın dibinde bir birlik koyun Biçildi kefenim ılıdı suyum Nişanlım duymadan mezarıma koyun Bulguru kaynatırlar Sererler yaylatırlar Senin gibisini Almazlar oynatırlar Kahvenin kaynayışı Fincanın oynayışı Eşşeği yoldan çıkarır Sıpanın oynayışı Oturduğun şu Eskil’in ovası Kabul oldu düşmanların duası Bozuldu şu yiğidin yuvası Karanfilsin gararın yok Gül goncasın timarın yok Kimsesizsin yananın yok Kaldır kaşlarını kara deymesin Sarılalım kıyamete kalmasın Bize geldi Kul başına gelmesin İncili mercanın şak şak Küstüysen barışak Aramız uzak düştü Mektup ile konuşak Sabahına esen seher yeline Benim gönlüm divane mi deli mi? Durup durup yâr göğsünü geçirir Yoksa bugün ayrılığın günü mü? Kara kazan kaynamasın Ağzın dilin oynamasın İki sene asker oldun Nazlı yârim ağlamasın Ekin ektim eylek eylek Ona da dadandı leylek Yazımız biridi Kışın ayırdı felek Çiçeği burnunda yirmi yaşında Vatanı beklerim nöbet başında İsmimi okursan mezar taşında Anneciğim ağlama sakın Karanfil ektim bitti mi? Yârim burdan gitti mi? Yâr üstüne yâr sevenin Boynuzları bitti mi? ( .Erkol, Taşkesik) Ayakkabısı kırmızı Anasının tek kızı İstedik vermediler Sanki padişah kızı Dam dama eklenir mi? Hovarda beklenir mi? Hovardanın günahı Deveye yüklenir mi? Gözler göre güz olsun Sür harmanı düz olsun Doksandokuz yaram var Bir de sen vur yüz olsun. Allı beyazlı olur Bahçe kirazlı olur Bir yiğidin sevdiği Hem güzel, hem nazlı olur. (Ayşe Kesmez – Bayramdüğün) |
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |