SBS SINAVI |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Yazar | |
Süper Beyin
Moderatör Kral Mod. Kayıt Tarihi: 21-Mart-2008 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 461 |
Alıntı Cevapla
Konu: SBS SINAVI Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2008 Saat 16:29 |
Arkadaşlar 1.2 derken sbs nin ilki bu sene olacak.
1- SBS sorularının müfredata uygunluğunu test etmek için pilot uygulama yapılacak mı? 2008 yılında ilk defa uygulanacak olan SBS soruları daha önce herhangi bir sınavda uygulanmadığı için test edilerek bilimsel anlamada ön değerlendirmesi yapılacaktır. Bunun için, Aralık ayında en az 150 okulda programların ilk dört aylık bölümlerini kapsayan pilot bir SBS uygulaması yapılarak soru tipleri test edilecektir. 2- Sınav sorularının hazırlanmasında öğretmenlerin katkısı olacak mı? Okullarda görevli olan öğretmenlerimiz de http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde yer alan e-posta adreslerimize hazırladıkları soruları gönderebilirler. Genel Müdürlüğümüze ulaşan sorular incelenerek değerlendirilecektir. |
|
gelisenbeyin
Yönetici gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4737 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 23-Haziran-2008 Saat 10:48 |
SBS'lerin birincisi olmayacak
İlköğretim 6. sınıf öğrencilerinin cumartesi günü girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS), dün de 7. sınıf öğrencileri ter döktü. Böylece Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği yeni liselere giriş sistemi işlemeye başladı. Liselere girişte SBS puanları yüzde 70, öğrencilerin yıl sonu başarı puanları yüzde 25, öğretmenlerin vereceği davranış puanları ise yüzde 5 etki edecek. SBS'lerin bir yarışma imtihanı olmadığını vurgulayan Milli Eğitim, öğrencilerin puanlarının belirtileceği 31 Temmuz'daki duyuruda, dereceye girenler açıklanmayacak. SBS'lerde sadece o yılın derslerinde işlenen konulardan soru sorulurken, 6. sınıfların SBS soruları kolay, 7. sınıfların soruları ise 'biraz zor' çıktı. Yetkililer, o yılın müfredatına uygun sorular sorduklarını, 7. sınıf müfredatının diğer sınıflara göre daha ağır olduğunu kaydetti. Milli Eğitim yetkilileri, "Soruları sorarken müfredata uymak zorundayız. Ayrıca SBS o yılın müfredatının öğrenciler tarafından öğrenilip öğrenilmediğini ölçüyor." dedi. Seviye Belirleme Sınavları'nı 'bir sıralama sınavı yerine öğrencinin konuyu öğrenip öğrenmediğini ölçme sınavı' olarak değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı, sonuçları 31 Temmuz'da açıklayacak ancak, öğrencilerin il ve ülke dereceleri açıklanmayacak. Sadece tüm soruları çözenler kendilerinin birinciler arasında yer aldığını bilecek, diğer öğrenciler ise derecelerini bilemeyecek. 'SBS'lerin bir yarışma sınavı' olmadığını kaydeden Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Ekinci, şunları söyledi: "Liselere giriş, sadece SBS sonuçlarına göre olmayacak, bununla birlikte öğrencilerin okul başarıları ve davranış puanları da etkili olacak. Yani öğrencilerin başarısı ilköğretim başarılarıyla birlikte ortaya çıkacak. O nedenle SBS'de dereceye girenleri açıklamayacağız." ZAMAN |
|
gelisenbeyin
Yönetici gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4737 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2008 Saat 13:39 |
SBS sınav sonucunu öğrenmek için
http://sbs2008.meb.gov.tr/ SBS sonuçları açıklandı Bu yıl son kez yapılan Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nın (OKS) yerini alacak olan ve ilki 21 Haziran'da, 6. ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları saat 10.00'da açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, öğrencilerin tek sınavla değerlendirilmemesi amacıyla, OKS'nin yerine yapılmasına karar verdiği ilk SBS'de sonuçlar açıklandı. İller bazında sıralama yapılmayacak olan SBS sonuçlarını, 6. ve 7. sınıf öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı'nın www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden, TC kimlik numaralarını girerek görebilecekler. Sonuçlar, öğrencilerin adreslerine de gönderilecek. SBS açıklandıktan sonra yapılacak herhangi bir işlem olmayacak. Tercihler 8. Sınıf SBS sınavından sonra yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu sebeple SBS'de dereceye giren öğrencileri de açıklamayacak. ] |
|
TriaL-ChiLd
Üye Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2008 Konum: İsTanBuL Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2008 Saat 18:09 |
ben 307 yapmışım :(
|
|
love_angel
Moderatör Kayıt Tarihi: 23-Mart-2007 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 288 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 31-Temmuz-2008 Saat 23:32 |
oov canım biraz kötü ama olsun üzülme daha çok çalış sana güveniyorum yaparsın daha iyilerini sen |
|
●●квя●●««Milletin lafıyla coşana kalbimin adımıyla koşmam gururumu hiçe sayıp kötü konuşana ölüyorm dese de bakmam!!!»»●●квя●●
|
|
Süper Beyin
Moderatör Kral Mod. Kayıt Tarihi: 21-Mart-2008 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 461 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 01-Ağustos-2008 Saat 22:48 |
oleeey ben 366 yabdım =)))))))[=)]))
|
|
love_angel
Moderatör Kayıt Tarihi: 23-Mart-2007 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 288 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 01-Ağustos-2008 Saat 22:49 |
tebrikler
|
|
●●квя●●««Milletin lafıyla coşana kalbimin adımıyla koşmam gururumu hiçe sayıp kötü konuşana ölüyorm dese de bakmam!!!»»●●квя●●
|
|
sosa_13
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02-Ağustos-2008 Konum: İstanßul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 4 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 02-Ağustos-2008 Saat 15:02 |
Teşekkür Ederim Çok Sağolun.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |