Düzen Kuşağı Örnekleri |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 34567> |
Yazar | |
saadetart
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 30-Eylül-2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2011 Saat 16:44 |
Merhabalar
Sitenize üye oldum ve sık sık ziyaret ediyorum.Resim öğretmeniyim bu yıl tek.tas. dersine giriyorum.Öğretmen klavuz kitabını okuyorum vede klavuza göre yönlendireyim dedim.Hazır birimlerle başladım.Okul istanbulda, mevcut 40 kişi gibi.gecekondudan öğrenci alıyoruz.Bu müfredat çok iyi fakat bize göremi diye düşünüyorum.Daha çok; avrupada hertürlü altyapı problemi çözülmüş entellektüel temeli olan soyut zekası gelişmiş çocuklara hitap ediyor.Çok zorlandım.Pipetlerle kağıt üflüyorlar bardakları üst üste koyup bantlıyorlar toplam iki ders saati bile sürmüyor.Tasrım günlüğü ne varki ne yazayım diyorlar. Bizden önce sınıfın kontrolü isteniyor.Sizin görüşlerinizi merak ediyorum.iyi günler. Saadet |
|
By_Beyin
Moderatör Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2011 Saat 17:13 |
Sayın hocam, ilk başta bende sizin gibiydim. çok zorlandım. Ders içeriği tamamen öğretmene bırakıldığı için yani müfredatı doldurma öğretmene bırakılmış. Derste bilgi verme gibi bir zorunluluk yok ama yine de buluş hikayeleri, bilim adamları, sudoku çözme, yazma yeteneği geliştirecek öykü tamamla ve sitedeki düşünme zamanı etkinliklerini kullanabilirsin...
Sitedeki sunular ve yeri geldiğinde videoları kullanabilirsin. Ayrıca öğrencilerin etkinliği daha iyi kavramaları için ilk önce grup çalışması yaptırıp daha sonra bireysel etkinlik yaptırabilirsin. Teknoloji ve Tasarım kavramları, teknolojinin önemi, teknolojik gelişmeleri tasarım günlüklerine yazabilirler.. |
|
laleler
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07-Ekim-2011 Konum: öğrenci Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2011 Saat 17:20 |
Saadet Hanım! Merabalar.Bende tasarım öğrt. değilim benimde okulum göçmen mahallesi.Size tavsiyem internette var olan düzen çalışmalarının çıktısını alıp çocuklara dağıtın bakarak yapsınlar o zaman farklı düşünmeye başlarlar.Bende günlük yazdırıyorum ve illaki bir sayfayı doldurmalarını istiyorum.Sınıfında arkadaşlarının yaptığı çalışmaları anlatsınlar,en beğendikleri çalışmaları anlatsınlar.Derste neler yapmak istediklerinii hayellerini olmadı akşam ne yaptıklarını anlatsınlar yazsınlar önemli değil önemli olan kelime bilgilerini,yorum yapabilme gücünü arttırmak,tabi yazım kurallarını unutmasınlar,okuyup imza atın.Her şey taklitten doğar ve gelişir,gazete,dergi sayfalarını kullansınlar,atık malzemelerden yararlansınlar
|
|
By_Beyin
Moderatör Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2011 Saat 17:43 |
Aslında ders uygulama esaslarına göre sınıfta ki örenci sayısı 26' yı geçti mi sınıfın iki gruba ayrılması gerekir... Ne yazık ki bazı okullar bölünmüyor... Teknik sorunlar hal olursa ders süper olur... Tüm olumsuzluklara rağmen severek dersime giriyorum...
|
|
hayriyegezgin
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02-Eylül-2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2011 Saat 00:14 |
merhabalar çalışmalrın büyük çoğunluğu güzel fakat bazı çalışmalar yanlış bilmeyen arkaadaşlarımızı yanılgıya düşürmeyelim.en başta hiçbir geometrik şeklin formu değiştirilemez.
ama bazı çalışmalarda bu yapılmış.ayrıca bazı çalışmalarda geometrik cisim olmayan birimlerde kullanılmış.dikkatli bakıp ayır etmek lazım.teşekkürler |
|
ferdi
Süper Üye Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2007 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2011 Saat 08:45 |
Söylediğiniz o geometrik biçim olmayan birimler 6. sınıflara aittir. 6. Snııfta geometrik şekiller kullanılmaz. Orada hazır birimler kullanılır. Herhangi bir yanlışlık yoktur. Bazı şekillerde de yanlışlık olması doğaldır. Dersi ortaya çıkışından günümüze gelen değişim ve gelişi sitede görüyoruz... |
|
BomBer
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 08-Ekim-2011 Konum: Teknoloji Tasar Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2011 Saat 11:08 |
Teşekkürler.
|
|
58sıla
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 09-Ekim-2011 Konum: istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2011 Saat 12:11 |
Teşekkürler..
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <1 34567> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |