gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Öğrenci Dünyası
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sorular Bu Yıl Daha Kolay

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aşık_Kaan Açılır Kutu Gör
Süper Üye
Süper Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Mart-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 170
  Alıntı Aşık_Kaan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sorular Bu Yıl Daha Kolay
    Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2007 Saat 14:37
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan hafta sonu sınava girecek üniversite adayı öğrencilere büyük müjdeyi verdi: Sorular geçen yıla göre çok kolay ben de baktım ve kolay geldi.
Hem ailelerin hem de 1 milyon 639 bin öğrencinin merakla beklediği Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) soruları ile ilgili çarpıcı açıklamayı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan SABAH'a yaptı.

Öğrencilerin geçen yıl sistemin değişmesi ve bu değişiklikten çekinip, "nasılsa yapamam" diyerek, özellikle lisans programlarına yerleştirmeyi sağlayan ÖSS'de ikinci bölüm sorularını yapmaktan çekindiklerini anlatan Yarımağan, hem öğrencilerin hem de ailelerin yüreğine bu yıl soruların kolay olacağını söyleyerek su serpti. Soruların geçen yıla göre zor olmamasını istediklerini ve bu yönde çaba harcadıklarını söyleyen Yarımağan, sorular ile ilgili şöyle konuştu: "Geçen yıla göre sorular daha kolay. Özellikle geçen yıl adayların cevaplamakta çekindikleri 2 numaralı testlerden Matematik 2, Fen Bilimleri 2 testlerindeki soruları biraz daha kolaylaştırdık. Bu durumda da Sayısal 2'de geçen yıl 185'i geçen aday sayısı 108 bindi. Bu yıl bunun 180 bin olmasını bekliyorum. Gerçi kolaylık ve zorluk göreceli bir olay. Ben baktım, sorular geçen yıla göre daha kolay geldi. Ama öğrencilerin nasıl bulduğunu sınavda hep birlikte göreceğiz."

NASIL OLDUYSA SINIF GEÇMİŞLER
Yarımağan geçen yıl özellikle 2006 öncesinde mezun olan adayların lise 2 ve lise 3 müfredatındaki dersleri öğrenmeden "nasıl olduysa geçer not alarak" mezun olduklarını söyledi. Yarımağan, "Özellikle de bu adaylar sorulara cevap veremeyeceklerini düşünerek, çekindiler. Onun için bu adaylar daha çok birinci testteki puanlarla bir yere girmeye çalıştılar. O zaman 2 numaralı puanı hesaplanan özellikle de 185'i geçen aday sayısı sınırlı kaldı" diye konuştu.

30 SORUYU YAPAN 89 KİŞİ
Geçen yıl ön lisans programlarına kabulde kullanılan ve tüm adayların yapmak zorunda olduğu testlerden özellikle Fen Bilgisi-1 bölümüne öğrencilerin cevap vermediklerini anlatan Yarımağan, "Oysa Fen 1 tüm adaylara hitap ediyor. Hepsinin cevaplaması gerekiyordu. Hepsi o konuları okudu. Ancak yapamadılar. Matematik 2, Fen 2'de hepsi o dersleri almıyor. Ama Fen 1 hepsine hitap ediyor. Buna karşı cevap veren aday sayısı son derece az. 1 milyon 100 bini buna dokunmuyor doğru düzgün. 1 milyon 530 bin kişiden yalnızca 30 soruyu yapan kişi sayısı 89. sadece 522 bin kişi 1 ve üstünde soru yapmış. 960 bin kişi ise 0 ya da 0.5. Ama geçmişler sınıflarını nasılsa" şeklinde konuşuyor.

ESAS DEĞİŞİKLİK ADAYLARDA
Yarımağan'a göre bu yıl sınavda asıl değişikliği adaylar yapacak. Çünkü geçen yılki lise müfredatı ile testlerin önem ve anlamını artık biliyorlar. Yarımağan şunları anlatıyor: "Zaten bu yıl başvuran adaylardan 801 bini son sınıf öğrencisi. Geçen yıl mezun olanlar da benzer biçimde son sınıf derslerine önem verdiler. 2 yıl öncesi ve daha öncesinde mezun olanlar da bir miktar açıklarını kapattılar. Bu yıl daha çok Matematik 2, Fen Bilgisi 2, Sosyal 2 testlerine cevap vereceklerini düşünüyorum. Böylece SAY2, SÖZ2, EA2 puanı hesaplanan ve 185'i geçen aday sayısı geçen senenin bir hayli üzerinde olacak."
Yukarı Dön
cengiz.metin1 Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge
cengizmetin@antipati.org

Kayıt Tarihi: 10-Ocak-2007
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 247
  Alıntı cengiz.metin1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16-Haziran-2007 Saat 14:38
vay be demek sorular giderek kolaylaşıo :D
Yukarı Dön
kara++kurt Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20-Mart-2007
Konum: Erzurum
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 130
  Alıntı kara++kurt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2007 Saat 11:22
2 bolum zordu ama herseye ragmenyaptıkkkkkkkkkkkk
Hayat ,tesadüflerin güzel renkleriyle boyanmiş bir tablodur.
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2007 Saat 13:05
İnşallah kazanırsınız...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz