gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Bilim ve Teknoloji > Teknolojik Gelişmeler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

''Cep''teki teknoloji

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aşık_Kaan Açılır Kutu Gör
Süper Üye
Süper Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 04-Mart-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 170
  Alıntı Aşık_Kaan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ''Cep''teki teknoloji
    Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2007 Saat 13:33
Cep telefonları MP3 çalar ve dijital kameralara rakip oluyor..
Cep telefonu üreticilerinin piyasaya sunduğu yeni modeller, müzik saklama kapasiteleri ve gelişmiş fotoğraf çekme özellikleriyle müzik ve dijital fotoğraf piyasasındaki rekabeti yeniden şekillendiriyor. Sony Ericsson da pazara sunduğu 5 megapiksel çözünürlükte fotoğraf makineli cep telefonları, 8 GB’a kadar şarkı saklama kapasitesi olan müzik telefonlarla MP3 çalar ve fotoğraf makinelerine rakip olan cep telefonu üreticileri arasında yer aldı.

CEP telefonu üreticileri piyasaya sundukları yeni cep telefonu modellerindeki geliştirilmiş MP3 çalar ve fotoğraf çekme özellikleriyle, MP3 çalar ve dijital fotoğraf makinesi üreticilerinin en büyük rakibi konumuna geliyor. 5 megapiksel çözünürlükte fotoğraf makineli cep telefonları, 8 GB’a kadar şarkı saklama kapasitesi olan müzik telefonlar, pazarı yeniden şekillendiriyor. Zaten birçok araştırma da, cep telefonlarının satın alınmasında en belirleyici unsurların kamera ve müzik olduğunu gösteriyor. İsveç-Japon cep telefonu üreticisi Sony Ericsson da piyasaya sunduğu yeni telefon modellerinde geliştirilmiş fotoğraf ve müzik özelliklerine ağırlık veriyor.

8 BİN ŞARKI SAKLIYOR:

Sony Ericsson, Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlediği toplantıyla ikinci yılını kutlayan Walkman telefonunun iki yeni modelini daha piyasaya sundu. Bir HSDPA (Yüksek Hızlı Veri İndirme) Walkman telefon olan W910 eğlence için tasarlanmış. W910 ’shake (salla)’ özelliğiyle telefonun konumunu değiştirerek müzik parçalarını değiştirmek ve oyunları kontrol etmeye olanak sunuyor. Diğer Walkman telefon W960 ise, 8 GB’lık kapasitesiyle cep telefonunda 8 bin müziğin saklanmasını sağlıyor. İnce UMTS (3G mobil telefon standardı) telefon olan W960, Walkman oynatıcısı içeriyor ve çalma listesinin çevresinde dolaşılmasını sağlayan parmak dokunmalı navigasyona sahip. Cep telefonunun, 3.2 megapiksel kamerası ve televizyon kalitesinde video izlemeyi sağlayan geniş ekranı da var. Sony Ericsson’ın iki yıl önce piyasaya sunduğu Walkman telefondan dünyada 26 milyon adet satıldı. Walkman telefon ’SenseMe’ özelliğine de sahip. Bu özellikle farklı bir yolla Walkman telefonda müzik taranabilecek. Sanatçı ve albüm dışında, tempo ve tarza göre müzik listesi oluşturulabilecek.

TÜRKİYE BÜYÜMEDE PAYA SAHİP OLACAK:

Sony Ericsson Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Başkanı Dee Dutta, Vodafone gibi büyük operatörlerin bulunduğu Türk pazarının patlama yapacağını belirterek, "Türkiye batı ve doğunun geçiş noktasında. Bana göre Türkiye, gelecekte cep telefonundaki büyümede önemli rol oynayacak temel ülkelerden biri olacak" dedi. Türkiye’de büyükşehirler dışındaki abonelere yönelik cep telefonları konusunda da portföy oluşturulması gerektiğini dile getiren Dutta, Türkiye’de sadece lüks ürünler değil şehir dışındakilerin de alabileceği ürünler sunulması gerektiğini aktardı.

Cep telefonunuz kim olduğunuzu anlatır

SONY Ericsson Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Başkanı Dee Dutta, Türkiye’nin önemli büyük pazarlarından biri olduğunu kaydederek, Türk cep telefonu kullanıcısı hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Türk müşterisi dünyadaki her müşteri gibi. Tasarıma ve telefonun özelliklerine bakarak satın alıyor. Cep telefonunuz kim olduğunuzu anlatır. Türk müşteriler bu bakımdan biraz daha zor. Türkiye’yi faaliyet gösterdiğimiz önemli ülkeler arasında konumluyoruz. Önemli büyük pazarlarımızdan biri. Türkiye’de pazara daha fazla telefon sunmayı düşünüyoruz."

5 megapiksel kamera telefon

SONY Ericsson, kamera telefon olarak da iki yeni modeli tanıttı. K850 kamera telefonu 5 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekebiliyor ve Cyber-shot teknolojisine sahip. Üç bant HSDPA telefon, yüksek hızda fotoğraf ve video blogu için elverişli. İleri dijtial fotoğraf makinesi özelikleri BestPic, Photo fix ve Pict Bridge’e de sahip. Oto fokusu ve Xenon flaşı var. Yeni Sony Ericsson Z320 ise, basit kamerayla kompakt bir telefon isteyenlere hitap ediyor. Clampshell şeklindeki telefonun kullanımı kolay. Her ikisi de bu yılın üçüncü çeyreğince piyasada olacak.


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz