gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Duyurular, Kurallar, Forum Yardımı
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

internet bağımlılığı nedir? bağımlılıktan kurtulma

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dodos Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 15-Nisan-2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 202
  Alıntı dodos Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-Mayıs-2008 Saat 11:00
teşekkürler ama ben sadece sizin sitenizin bağımlısıyım:)..en son yazdıklarınızda hayattaki acı gerçekler...:(
Yukarı Dön
TriaL-ChiLd Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Temmuz-2008
Konum: İsTanBuL
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 32
  Alıntı TriaL-ChiLd Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30-Temmuz-2008 Saat 11:43
Aslında Bende Az Bi Bağımlılık Var ama Bu Aralar Kısıtlıyorum Çok Güzel Bir konu  Teşekkürler.
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2011 Saat 11:31
Modern çağın köleliği!




İnternet kullanımındaki artış ve sosyal medyanın önlenemez yükselişi bazı kullanıcılar için ‘internet bağımlılığını gündeme getirdi.
Sorunlu internet kullanımı psikiyatrinin yeni ilgi alanlarından biri. Ülkemizde genç nüfusun fazlalığı ve internet kafelerin kontrolsüz yaygınlaşması, yeni tanımlanan ‘internet bağımlılığı’na zemin oluşturuyor.
İletişimi artırmak ve bilgi paylaşımını kolaylaştırmak için geliştirilen internet, zaman içinde tahmin edilenin ötesinde yaygınlaşırken, bazı kullanıcılar internete girişlerini kontrol edemeyerek iş, sosyal ve özel alandaki işlevselliklerinde sorun yaşamaya başladılar. İnternet kullanımındaki artış, bu kişiler için sorunlu kullanıma, hatta “bağımlılığa” dönüştü.

İnternet kullanımıyla ilgili aşırı zihinsel meşguliyet, kullanımı sınırlama ve kontrol etmeyle ilgili yineleyici düşünceler, erişim isteğini durduramama, işlevselliğin çeşitli düzeylerde bozulmasına karşın internet kullanmayı sürdürme, giderek artan sürelerde internette zaman geçirme, kullanma olanağı bulunamadığı zaman arama ve aşerme gibi davranışlar, internetin aşırı ve kötü kullanımıyla ilgili sorunlar olarak dikkat çekiyor.

İnternet bağımlılığı ya da sorunlu internet kullanımı, psikiyatrinin en yeni ilgi alanlarından biri haline gelmiş bulunuyor.

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi doktorlarından Uzman Dr. Ömer Şenormancı ve Uzman Dr. Ramazan Konkan’ın, bugüne kadar internet bağımlılığı hakkındaki araştırmalardan yaptıkları derleme, internet bağımlılığı ya da sorunlu internet kullanımının henüz diğer bağımlılık tiplerindeki gibi çerçevesi tam çizilmiş bir tanı ve değerlendirme ölçütüne sahip olmadığını ortaya koydu.

İNTERNET BAĞIMLILIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Dünyada internet bağımlılığının yaygınlığının yüzde 1,5-8,2 arasında değiştiğine, kültürler arasında internet bağımlılığı sıklığının farklı seviyelerde seyrettiğine dikkat çekilen çalışmada; sosyal fobi, manik depresyon, anksiyete bozuklukları, utangaçlık, içe dönüklük, kişilik bozuklukları ve dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğunun internet bağımlılığında en sık rastlanan psikiyatrik tanılar olduğu kaydedildi.

Çalışmaya göre, internet bağımlılığının tedavisi için ağırlıklı olarak psikoterapi ve bazı farmakolojik girişimleri içeren çözümler önerilirken, tedavide alkol ve madde bağımlılığı ve kötüye kullanımıyla klinik benzerlikleri göz önünde bulundurularak benzer tekniklerden yararlanılıyor.

Türkiye’de de internet bağımlılığı giderek daha önemli bir sorun haline geliyor. Genellikle aşırı internet kullanan kişilerin aileleri aracılığıyla psikolog ve psikolojik danışmanlara başvuru yapılırken, önümüzdeki yıllarda bu sorunun ülkemizdeki psikiyatri pratiğinde daha çok yer alacağı öngörülüyor.

İnternet bağımlılığının psikopatolojisi, değerlendirilmesi ve kanıta dayalı tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi için standardize edilmiş, geniş ölçekli yeni çalışmalara ihtiyaç olduğu vurgulanıyor.

Ntvmsnbc

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz