Sarımsak'ın Faydaları |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Süper Beyin
Moderatör Kral Mod. Kayıt Tarihi: 21-Mart-2008 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 461 |
Alıntı Cevapla
Konu: Sarımsak'ın Faydaları Gönderim Zamanı: 09-Mayıs-2008 Saat 20:30 |
Arkadaşlar bunu etkilendiğim bir haber üzerine araştırdım.
1) Damar Sertliği : Damarları genişletir, kanı temizler. 2) Kalp hastalığı: Sarımsak iyice ezilip limonla beraber içilir. 3) Brucella: Sarımsak stafılokukos w Brucella abortus denen mikropian öldürür. Brucella özellikle keçiden geçer,kaynatılmadan yapılan peynirle geçer. İnsanı halsiz ve dermansız bırakır. 4) Mantar: Sarımsak, candida albicans gibi mantarları öldürür. Ezilerek sirkeye karıştırılan sarımsak, mantarlı yerlere sürülürse faydalıdır. 5) Cüzzam-Uyuz: Allicin (C6H10OS2) kuvvetli bir mikrop öldürücüdür. Sarımsak ezilerek karışımı veya sade olarak ekzama, uyuz gibi hastalıklara sürülürse şifa verir. 6) Tansiyon: Sarımsak ve soğanın pişirilerek daha faydalı olacağı belirtilmekle beraber birçok aktif maddenin yok olacağı da bir gerçektir Pişirilerek ve de çiğ yenen sarımsak tansiyonu düşürür. 7) Menenjit: Sarımsak yenmesi menenjite iyi gelir. 8) Virüs önleyici: Sarımsak virüslerin çoğalmasını engeller. 9) Romatizma: Sarımsak yemek romatizma ağrılarını geçirir, romatizmanın kökünü kazır. Ayrıca sarımsak % 60 ezilir soğan % 20 ezilir bu karışıma karabiber karıştırılıp limon sıkılıp biraz zeytinyağı ilave edilir. Bu eklem romatizması ve romatizmal şişliği olan bölgeye bağlanır 1-2 gün hiç çıkarılmaz yalnız günde 2 kere kontrol edilir. Sarısu kabarcığında toplanan sarı su. Temizliğe dikkat edilerek patlatılıp çıkartılır. 10) Anjin (Boğaz iltihabı): Sarımsak ezilip sütle içilir. Ayrıca sarımsak ezilip sirke ile gargara yapılır, içilir. 11) İdrar söktürücü: Sarımsak ezilip bal şerbetiyle içilir. 12) Bağırsak parazitleri: Sarımsak ezilir, pelin otu ve papatya, civan perçemi karışımından yapılan çaya atılıp aç iken içilir 1-2 saat hiçbir şey yenmez ardından müshil sinameki çayı alınır. İshal olduktan 1 saat sonra yemek yenilir. 13) Güneş çarpması: Asırlardır sarımsak güneş çarpmasına karşı kullanılır. Gerek yemek olarak gerekse cacıkta yenen sarımsak güneş çarpmasına faydalıdır. 14) Balgam söktürücü: Sarımsak ezilip balla macun yapılıp yenirse balgam söktürür. 15) Sarılık: Balla yapılan sarımsak macunu kanı temizler, karaciğeri düzene sokar, sarılığı tedavi. eder. 16) Kulak ağrısı ve iltihabı: Sarımsak ezilip zeytinyağıyla karıştırılır 2-3 gün bekletilen sarımsaklı zeytinyağı süzülüp kulağa damlatılırsa kulak ağrısına, iltihaba şifa verir. 17) Nasır ve Siğil: Sarımsak ezilip az zeytinyağı karıştırılıp nasırlı veya siğilli yere bağlanır, sonra sıcak suda bekletilir. 18) İyileşmeyen yaralar: Sarımsak ezilir zeytinyağı ve ballı krem yapılıp iyileşmeyen yara ve çıbanlara sürülürse kısa sürede iyileştirir. 19) Göz rahatsızlıkları: Sarımsakta A vitamini bu1unduğıır gece körlüğüne faydalıdır. Kalp ve göz ardı kaslarına giden kılcal damarlardaki kan dolaşımını güçlendirdiğinden gözün görme gücünü arttırır. 20) Kanser: Son zamanlarda yapılan araştırmalarda sarımsak yenen ülkelerde kanser hastalığına daha az rastlandığı gözlenmiştir. 21) Şeker hastalığı: Sarımsağın bileşimindeki cystein. inulin ve benzeri bileşimler nedeniyle sarımsak hem kanı temizler hem şekeri düşürür. 22) Kabızlık gidericidir: Sarımsak ezilir ilik suyla yada ilik bal şerbetiyle içilirse kabızlığı giderir. 23) Vücuda direnç ve kuvvet verir: Mısır'da piramitlerin yapımı esnasında, kölelere, soğan, sarısı> sak ve turp yedirildiği rivayet edilmektedir. 24) Kepek: Sarımsak dövülüp zeytinyağında bir hafta bekletilir bu yağla saç dipleri ovulup 2-3 saat beklenir ilik suyla iyi zeytinyağlı sabunla yıkanırsa saçlar kuvvetlenir. Saç derisindeki bakteriler, mikroplar ölür, deriyi besler kepek önlenir. 25) Saçkıran: Sarımsak ezilir kına, bal ve zeytinyağıyla merhem yapılıp saçkıranlı yer ovuşturulur, günde 2 kere tekrar edilip tedavi 10 gün sürer. 26) Sarımsak içeceği: Sarımsak güzel soyulup yıkanır sonra ezilip, limon suyuna katılıp 10 gün serin yerde bekletilir, kekik ilave edilir. Bu suya sirke ve bal ilave edilebilir. Süzülüp kalp damar sertliği, tansiyon kafadaki uğultuyu bertaraf eder, bazı Batılı kitaplarda limon yerine alkol tarifi vardır. Bu hem haram, hem alkolde şifa yoktur. 27) Astım, verem: Sarımsak yemek akciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. 28) Kolesterol: Kalp sektesinin nedeni olan bu maddenin bağırsaklardan atılmasını sağlar. 29) Sinirleri teskin eder: Sarımsak yemeyi alışkanlık haline getirenler daha az kızar, sinirleri gevşer. 30) Alerji: Sarımsak alerjilere karşı vücudun direncini korur. 31) Kan pıhtılaşması: Sarımsağın ihtiva ettiği yağlar kana karışınca kan sulanır, pıhtılaşması önlenir. 32) İhtiyarlık: Sarımsak yiyen ülkelerde insanlar 120 yaşına kadar yaşamaktadır, geç ihtiyarlamaktadırlar. 33) Bağışıklık sistemi: Sarımsak yemek bağışıklık sistemini güçlendirir. |
|
love_angel
Moderatör Kayıt Tarihi: 23-Mart-2007 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 288 |
Alıntı Cevapla Gönderim Zamanı: 29-Temmuz-2008 Saat 16:59 |
çok faydalıymışş paylaşım için teşekkürler
|
|
●●квя●●««Milletin lafıyla coşana kalbimin adımıyla koşmam gururumu hiçe sayıp kötü konuşana ölüyorm dese de bakmam!!!»»●●квя●●
|
|
Yanıt Yaz |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |