gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Eğitim Dünyası > Sınavlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

KPSS Nedir?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: KPSS Nedir?
    Gönderim Zamanı: 29-Mayıs-2008 Saat 22:28
KPSS Nedir?

03.05.2002 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanmış olan “Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik”, daha önce kamu kurum ve kuruluşlarına personel seçimi ve ataması ile ilgili yönetmelikleri yürürlükten kaldırmış, DMS ve KMS birleştirilerek Kamu Personeli Seçeme Sınavı (KPSS) adı altında bir sınavın yapılmasını öngörmüştür. Yukarıda sözü edilen yönetmelik, kadroları A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olarak sınıflandırmıştır

KPSS’nin kapsamı nedir? Kimler katılabilir?

A Grubu Kadrolar, Müfettişlik, Denetmenlik, Uzmanlık, Kontrolörlük gibi özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen meslekleri kapsamaktadır. Bu gruptaki kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, KPSS puanlarına göre adayları kendilerinin yapacağı giriş sınavına tabi tutabileceklerdir. A Grubu Kadrolar için kamu kurum ve kuruluşları, KPSS sonuçlarını nasıl kullanacaklarını ve yapacaklarsa giriş sınavlarını nasıl gerçekleştireceklerini basın yoluyla verecekleri ilanlarla adaylara duyuracaklardır. A grubu kadrolara başvuracak adayların en az lisans mezunu olmaları şarttır.
B Grubu Kadrolar ise, bu meslekler dışında ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadroları kapsamaktadır. Bu gruptaki kadrolar için yerleştirme, KPSS puanlarının kullanılması ve adayların kadrolara ilişkin tercihlerinin alınması suretiyle ÖSYM tarafından yapılacaktır. ÖSYM, personel alacak kurum ve kuruluş adlarının, kadro sayılarının ve koşullarının yer aldığı bir tercih kılavuzu ve tercih formu hazırlayacak ve KPSS sonuçları adaylara duyurulduktan sonra bu kılavuz ve formu adayların kullanımına sunacaktır.

KPSS nasıl yapılmaktadır?

Cumartesi sabah oturumuna tüm adaylar girmek zorundadır. Bu Sınav, Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere iki alanı kapsamaktadır. Genel Yetenek bölümü Türkçe ve Matematikten oluşmaktadır. Ağırlıkları ise %50 - %50’dir.

Genel Kültür bölümü; Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%40), Türkiye Coğrafyası (%30), Temel Yurttaşlık Bilgisi (%15), Türk Kültür ve Medeniyetleri (%10) ve Türkiye ve Dünya ile ilgili Genel ve Güncel Sosyo Ekonomik Konular (%5)’dan oluşmaktadır. Diğer oturumlar mezun olunan alana yönelik bilgi sorularını kapsayacaktır.

Yayınları’ndan çıkan KPSS kitapları yılların verdiği birikimin ürünüdür. Piyasada buna benzer kitaplar vardır. Ancak; içerik, anlatım ve dil açısından farklılığını ilk sayfalardan itibaren göreceksiniz. Kitabın sayfalarını çevirdiğinizde göreceksiniz ki, bölümler basit ve açık bir anlatımla sunulmuştur. Sorularla konunun tamamen kavranılması sağlanmıştır.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29-Mayıs-2008 Saat 22:28
1- KPSS-A ne demektir?

KPSS-A Kadroları; genel olarak müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarından oluşmaktadır. 2000'li yıllara kadar KPSS-A kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk fakültesi mezunları başvurabilmekteydi. Sadece bölüm bazında bazı değişiklikler olabilmekteydi. Örneğin Başbakanlık Uzman yardımcılığına (A) bölümü mezunu, Maliye müfettişliğine de (B) mezunları başvuramayabilmekteydi. Ancak, KPSS'nin merkezi olarak 1999 yılından itibaren düzenli bir şekilde her yıl yapılmasıyla beraber başvurabilecek bölümlerde artış oldu. Örneğin kimi kamu kurumları mühendislik fakültesi mezunlarının (AB Genel Sekreterliği) kimileri Fen/Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının (DİE) kimileri de Tabip, Diş Tabibi, Eczacı, Kimyager veya Kimya Mühendisilerinin (sağlık Bakanlığı) başvurularını kabul etmeye başlamıştır. Bu noktada şu hususu vurgulamak gerekmektedir: Her ne kadar başvuran bölüm sayısı artmış ise de hala kamu kurumlarının çoğu atama yapacakları uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı, kontrolör yardımcısı ve denetmen yardımcısı kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları arasından başvuru kabul etmektedir. Mühendislik, mimarlık, fen/fen edebiyat, tıp gibi fakülte ve bölümlerden de yukarıda belirtildiği üzere başvuru alınmasına rağmen, bunlar oldukça sınırlıdır.

2- KPSS-B ne demektir?

Yukarıda belirtilen KPSS-A kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Yani, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05-Haziran-2008 Saat 13:07
KPSS-A ne demektir?

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılıkları ile kaymakam adaylığı kadrolarına A grubu kadrolar, bu kadrolara atanabilmek için yapılan sınava da KPSS-A denmektedir. Örnek gerecek olursak, Maliye Bakanlığı Hesap Uzman yardımcısı, TEDAŞ Müfettiş Yardımcısı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kontrolör yardımcısı kadroları KPSS-A kadrolardır. Bu kadrolara genel olarak SBF, Hukuk, İktisat, İİBF ve İşletme Fakültesi mezunları başvurabilmekte olup, nadiren de olsa bazı kurumlar mühendislik veya diğer dört yıllık bölüm mezunlarının da müfettiş, denetmen, kontrolör ve uzman yardımcılığı kadrolarına başvurabilmelerine imkan tanımaktadır. Ancak şunu belirtmek gerekmektedir: KPSS-A kadroları temel olarak İİBF, Hukuk, SBF, İktisat ve İşletme Fakültesi mezunlarına yöneliktir. Sadece çok az sayıda kurum bu fakülteler dışındaki fakülte mezunlarının da başvurularını kabul etmektedir. Bu kurumların hangi kurumlar oldukları, başvuru kılavuzunda yer almıştır.



KPSS-B nedir?

A grubu dışındaki tüm kadrolar B grubu kadrolar olup, bunlar için yapılan sınava da KPSS-B denilmektedir. Mühendislikten teknikerliğe, memurluktan hemşireliğe, mimarlıktan avukatlığa kadar atama yapılacak tüm kadrolara KPSS-B sınav sonucuna göre atama yapılmaktadır.


Hem KPSS-B hem de KPSS-A kadrosuna başvurabilir miyim? Hem memurluk hem de öğretmenlik kadrolarına başvurabilir miyim?

Yapılacak sınav dört bölümden oluşmaktadır. Cumartesi sabah oturumu genel kültür ve genel yetenekten oluşmaktadır. Bu oturuma herkes katılacaktır. Cumartesi öğleden sonrası oturumu sadece öğretmen adayları içindir ve sabahki genel kültür ve genel yetenek oturumuna katılan öğretmen adayları bu oturuma katılacaktır. Pazar günkü oturum ise sadece müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılığı ve kaymakam adaylığı kadrolarına atanmak isteyenlerin katılması gereken bir oturumdur.

Sınavdan sonra ÖSYM adaylara tek bir puan değil 90'a yakın puan sonucu gönderilecektir. Cumartesi sabah oturumuna ait olan KPSSP3 puanı ile Eylül ayı içinde, KPSS-B kadrolarına başvurulabilecektir.

Cumartesi sabahı oturuma ek olarak cumartesi öğleden sonrası oturumuna da katılan öğretmen adayları için ise KPSSP10 puanı hesaplanacak ve bu puan öğretmen başvuruları için kullanılacaktır.

Pazar günü sabah ve öğleden sonrası oturumuna da katılan adaylar için ise Kılavuzda yer alan her KPSS-A kadrosu için ayrı bir puan hesaplanacaktır. Bu puanlar ile de daha sonra ilana çıkacak olan KPSS-A kadrolarına başvurulabilecektir.

Dolayısıyla bir aday KPSSP3 puanı ile KPSS-B kadrolarına, KPSSP10 ile öğretmenlik kadrolarına ve diğer KPSS puanları ile de KPSS-A kadrolarına başvurabilecektir.

Diğer taraftan, Önlisans mezunları KPSSP93; Ortaöğretim mezunları KPSSP94 puanlarını kullanacaklardır. Önlisans ve lisans mezunları sadece cumartesi sabah oturumuna katılacaklardır.



Mühendisler sınavda hangi oturumlara katılacak?

Mühendis kadrolarına yapılacak atamalar için müracaat edecekler KPSS-B'ye girmektedir. Buna göre mühendis kadrolarına atanmak isteyenler sadece genel kültür ve genel yetenek sınavına katılacaklardır. Bu kadrolar için adayların yabancı dil veya pazar günü oturumlarına katılmalarına gerek yoktur. Diğer taraftan,
alım yapılan ve KPSS-A olarak adlandırılan bazı müfettiş, uzman, kontrolör, denetmen yardımcılıklarına mühendislik fakültesi mezunlarının da başvurusu kabul edilmektedir. KPSS-A türü müfettiş, uzman, kontrolör, denetmen yardımcılıklarına girmek isteyen lisans mezunu adayların Cumartesi sabah oturumuna ek olarak yabancı dil ve pazar günü yapılacak Alan Bilgisi (Maliye, İktisat, Muhasebe, Hukuk vb.) oturumlarına da katılmaları gerekmektedir.


B grubuna yerleşen bir aday daha sonra A grubu veya B grubu başka bir kadroya geçebilir mi?

657 sayılı Kanunun 54. maddesine göre adaylık süresi içerisinde (adaylık en az 1 yıl en çok 2 yıl dır) bir memurun başka bir kuruma nakli mümkün değildir. Ancak, 657 sayılı Kanuna tabi kurumlarda aday memur olarak görev yapmakta iken A Grubu kadrolara ait giriş sınavını kazanan kişilerin yapacağı geçiş nakil olarak görülmemektedir. Bu nedenle aday bir memur, A Grubu kadrolara atanmaya hak kazanır ve kendi çalıştığı kurumdan muvafakat alır ise, sınavını kazandığı A Grubu kadroya geçebilir. Genel olarak kurumlar bu tür durumlarda muvafakat vermekle beraber, bazen de muvafakat verilmemektedir. Ancak, muvafakat verilmemesi halinde uğranılacak maddi kayıplar gerekçe gösterilerek İdari Yargı mercilerinde iptal davası açılabilir.

Aynı durum B grubu kadrolar için de geçerlidir. Bu konuyla ilgili Devlet Personel Başkanlığının görüşleri bulunmaktadır. Ancak, bu görüşler kamuoyuna duyurulmadığı için birçok kişi mağdur olmuştur.



Askerdeyken yerleşenlerin atamaları yapılacak mı?

Bilindiği üzere sınav ve yerleştirme iki farklı durumdur. Bu esnada bazı adaylar askerde olabilmektedir. Yargı yerlerince askerde olma durumu özür olarak kabul edilmekte ve bu adayların atamasının askerlik dönüşünde yapılması istenmektedir. Bu nedenle ataması yapılıp da askerde olması nedeniyle göreve başlayamayan adayların 60 gün içinde idare mahkemelerinde dava açması gerekmektedir.


KPSS'de taban puan uygulaması var mıdır?

DMS'nin aksine, KPSS-B Grubu kadrolara başvurabilmek için Yönetmelikte belirli bir puan sınırı getirilmemiştir. Bu nedenle, açıklanan ve Eylül'de başvuruları yapılacak KPSS-B grubu boş kadrolarına sınava giren tüm adaylar başvurabilecektir. Yayımlanan kadrolar çok sınırlı olduğundan her adaya 15 tercih hakkı tanınacağı hususları göz önüne alındığında yüksek puan almayan adaylarının pek bir şansı yok.


Daha önce KPSS veya DMS ile yerleşenler veya memur olanlar 2007 KPSS'ye girebilir mi?

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmeliğin birinci maddesinde sınavın "ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atanacakların seçimi" için yapılacağı belirtilmektedir. Ancak, uygulamada memur olarak çalışanlar da bu sınava girmekte ve tercihte bulunabilmektedir. Konuyu iki başlık altına incelemek istiyoruz.


a- Çalışan memur istifa yoluyla, yerleştiği yeni kadroya geçiş yapabilir mi?

Bu oldukça riskli bir durumdur. 2003 yılında imam olarak çalışırken KPSS ile yerleştirildikleri öğretmen kadrolarına istifa ederek göreve başlayan 45 aday öğretmenin, bu durumlarının tespiti üzerine görevlerine son verilmiştir. Yukarıda açıklamış olduğumuz KPSS-A grubu kadrolara geçiş süreci aynen bu kadrolar
için de geçerlidir. Çünkü, bu durum nakil olarak değerlendirilmemektedir.

b- Çalışan memurlar istifa ederek hangi görevlere başlayabilir?

657 sayılı Kanunda yer alan ve istifa halinde en az 6 ay bekleme süresi öngören hükümler sadece memuriyet kadroları için geçerlidir. Yani bu süreler 657'e tabi kadrolardan 657'e tabi başka bir kadroya yapılacak atamalarda söz konusudur. Ancak, KPSS ile 657'e tabi olmayan kadrolara da atama yapılmaktadır. Örneğin KİT'lerde çalışan personel temel olarak 399 olarak adlandırılan bir KHK'ye (Kanun Hükmünde Kararname) tabidir. Şayet bir memur, KPSS'ye girer ve 399 tabi KİT'lerdeki bir sözlşemeli pozisyonu tercih eder ve puan durumuna göre buraya yerleşmeye hak kazanırsa, bu aday istifa ederek bu yeni görevine başlayabilir. Bu durum için muvafakat almaya gerek yoktur. Bu durum aynı şekilde şu an için 399'a tabi olarak çalışıp da daha sonra KPSS ile bir memur kadrosuna yerleşecek adaylar için de aynen geçerlidir.



Üniversite mezunları KPSS'ye bir alt öğrenim düzeyinden (lise veya ön lisans) girebilir mi?

Hem 657 sayılı Kanunda hem de 3.5.2002 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik"te buna engel bir durum bulunmamaktadır. Ancak, 2004 KPSS Sınav Kılavuzu'nda "Sınav tarihinden önce mezun olmuş adayların, bir alt öğrenim düzeyinde sınava girmeleri halinde, bu sınavın sonuçlarına göre atamalarının yapılması mümkün değildir" açıklaması yapılmıştır. Sınavdan sonraki yerleştirmede ÖSYM tarafından yapılacağından, bir alt öğrenim durumundan sınava girildiğinin ÖSYM tarafından tespiti halinde, ilgili adayın sınav sonuçları ÖSYM tarafından dikkate alınmayacaktır. Örnek verecek olursak 2002 KPSS veya 2003 KPSS'ye üniversite mezunu olarak giren bir adayın KPSS'ye meslek lisesi mezunu olarak girmesi halinde bu durum ÖSYM tarafından kayıtlardan anlaşılabilir ve adayın tercihleri bu nedenle dikkate alınmayabilir.


Memur olarak çalışanlar öğretmenlik kadrolarına atanmak için KPSS'ye girecekler midir?

Memur olarak çalışanlar iki şekilde öğretmen kadrosuna atanabilir.

a- İstifa ederek: Her memur istifa ettikten sonra en az 6 ay hiç bir kamu kurumuna memur olarak (öğretmenlik dahil) atanamamaktadır. Yani, İstifa edilen tarih ile öğretmenlik kadrosuna atanılacak tarih arasında en az 6 ay olmalıdır. Usulüne uygun istifa edilmemiş ise 1 yıl boyunca memur olunamamaktadır. Bu durumdaki
adaylar KPSS'ye girip yüksek puan alarak öğretmenlik kadrolarına atanabilir. Ancak, 6 aylık bekleme süresini uymayanların bu durumlarının tespit edilmesi halinde görevlerine son verilir.

b- Nakil Yoluyla: Bu yolu tercih edecek kişilerin KPSS'ye girmesine gerek yoktur. Bunlar MEB'in Temmuz veya Ağustos'ta yapacağı açıklama üzerine, (eğer mezun oldukları bölüm itibariyle öğretmen alımı yapılıyor ve gerekli şartları taşıyorlarsa) nakil yoluyla atamalara başvuracaktır.


Düşük puan alan memur adayları nasıl atanır?

Yerleştirmeler tercih edilen birim bazında yapılmaktadır. Tercih edilen bir birimi tercih edenler arasında en yüksek puan alan aday kim ise o kişi kadroya atanmaktadır. Örneğin 60 puan alan aday kimse tercih etmediği için Van'daki bir kadroya atanabilirken; 95 puan alan, kendisinden bir puan daha fazla alan kişilerin de kendi tercih ettiği kadroları tercih etmesinden dolayı hiç bir kadroya yerleşememektedir.

Memurlar, KPSS-A kadroları için Temmuz 2004 KPSS sınavına girmeli midir?

Kamudaki müfettiş, kontrolör, denetmen ve uzman yardımcılıklarına ait kadrolar ile kaymakam adaylığı kadroları KPSS-A kadrolardır. Kılavuzda yer alan kadrolara başvurabilmek için mutlaka sınava girmek gerekmektedir. Bu konudaki zorunlulukta memur olan veya olmayanlar açısından bir farklılık bulunmamaktadır. Memur olarak çalışanlar Kılavuzda kurumlarca belirtilen yaş şartlarına uymak zorunda olduklarından bu hususu göz önüne alarak Pazar günkü oturumu katılmalıdır. Sadece istisnai durumlarda KPSS'ye girmeksizin belirtilen KPSS-A kadrolarına atanılabilmektedir. Bu da yeniden teşkilatlanan kamu kurumlarının yürürlüğe koydukları mevzuatlarda yer alan geçici madde hükümleri ile olmaktadır.



Sınavdan önce yapılan yaş düzeltmesi geçerli midir?

Kılavuzda, yaş şartının sınav tarihi itibariyle aranılacağı belirtilmektedir. Dolaysıyla sınavdan önce yapılacak yaş düzeltmeleri geçerli, sınavdan sonra yapılacak yaş düzeltmeleri ise geçerli değildir.
Mesleki bölüm bitirenler sertifika sahibi olmak zorunda değildir.


Önceki memur sınavlarına girenler Temmuz 2007 KPSS'ye girmek zorunda mıdır?

Memur sınavlarının her birinin belirli bir geçerlilik süresi vardır. Geçerlilik süresi, sınav sonrasında açıklanan boş kadrolara müracaat edebilmek için gereklidir. Daha önce açılan sınavların geçerlilik süresi bitenlerin memur kadrolarına atanabilmesi için bu sınava girmesi gerekmektedir.


Özürlüler KPSS'ye girebilir mi?

KPSS sonuçları hem memur hem de işçi alımlarında kullanılacaktır. İŞKUR özürlülerin işçi olarak atanabilmesi için bu sınava girmeleri gerektiğini belirtmiştir. Ancak, aynı şey memur kadrosu için geçerli değildir. Özürlü memur kadrolarına ait kontenjanlar her yıl Devlet Personel Başkanlığınca üç kez yayınlanmaktadır. Memur kadrolarına atanmak isteyen özürlülerin Devlet Personel Başkanlığınca yayımlanan bu ilanlara başvuruda bulunması gerekmektedir. Diğer taraftan, DPB tarafından yayımlanan bu ilanlara da merkezi sınav (KPSS'ye) girilmesi zorunluluğu bulunmamaktadır.
Yukarı Dön
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25-Temmuz-2008 Saat 23:26
KPSS sonuçları Ağustos'un ilk haftasında
KPSS sonuçları Ağustos'un ilk haftasında
ANKARA (ANKA) - Lisans adaylarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları iki hafta içerisinde açıklanacak. Yüz binlerce adayın katıldığı KPSS sonuçlarının ÖSYM tarafından en erken bir hafta içinde en geç ise Ağustos ayının ilk haftasında açıklanacağı öğrenildi.


Memur olmak isteyen yüz binlerce adayın 28-29 Haziran tarihlerinde girdiği Lisans adaylarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları en geç Ağustos ayının ilk haftasında açıklanacak. ANKA'nın edindiği bilgiye göre ÖSYM, sınav sonuçlarını Temmuz ayı içerisinde açıklamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. KPSS'nin açıklanacağı tarih hala belirlenmezken, en geç Ağustos ayının ilk haftasında açıklanacağı belirtildi.

-AĞUSTOS AYINDA 18 BİN 193 ÖĞRETMEN KPSS SONUÇLARINA GÖRE ATANIYOR-

Binlerce memur adayının yanı sıra öğretmen adayları da KPSS sonuçlarını bekliyor. Öğretmen atamaları 21 Ağustos 2008 tarihinde yapılacak. Yapılacak atamada öğretmenlerin 15 bin 744'ü kadrolu 2 bin 449'u ise sözleşmeli olmak üzere toplam 18 bin 193 öğretmenin ataması yapılacak. Ataması yapılan öğretmenler eğitim öğretim yılının başlaması ile görev başında olacaklar.

-HANGİ BRANŞTAN KAÇ ÖĞRETMEN-

Okul Öncesi Öğretmenliği: 1040 Kişi
İngilizce Öğretmenliği: 1550 Kişi
Bilişim Teknolojileri: 1172 Kişi
Din Kültürü Ve Ahlak Bil.: 700 Kişi
Teknoloji Ve Tasarım: 350 Kişi
Rehber Öğretmenlik: 1126 Kişi
Beden Öğretmenliği: 820 Kişi
Milli Sporcu: 149 Kişi
Müzik Öğretmenliği: 528 Kişi
Fen Bilgisi Ve Teknoloji: 1063 Kişi
Sınıf Öğretmenliği: 6218 Kişi
Türk Dili: 508 Kişi
Zihinsel Engelli Öğr.: 90 Kişi
Türkçe: 90 Kişi
Resim İş: 405 Kişi
Sosyal Bilimler: 435 Kişi
Coğrafya: 125 Kişi
Lise Matematiği: 122 Kişi
Biyoloji: 105 Kişi
Tarih: 75 Kişi
Kimya: 16 Kişi
İmam Hatip: 53 Kişi
Giyim Ve Tasarım: 25 Kişi
El Sanatları: 25 Kişi
İtalyanca: 3 Kişi
Fizik: 20 Kişi
Gazetecilik: 4 Kişi
İspanyolca: 1 Kişi
Psikoloji: 5 Kişi
Radyo ve Tv: 7 Kişi
Denizcilik: 1 Kişi
Almanca: 30 Kişi

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz