gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Düşünme Zamanı > Yazılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ne Ekersen Onu Biçersin

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ne Ekersen Onu Biçersin
    Gönderim Zamanı: 10-Haziran-2008 Saat 19:06
Ne Ekersen Onu Biçersin
“İnsan için yaptığının karşılığından(!) başka birşey yoktur” değil! “Yaptığının dışında birşey yoktur”; sadece yaptığıdır olan!
“Karşılık”, insanın bakış açısına, şartlanmasına göre mecazi bir anlatımdır… Gerçekte yapana ulaşan, yaptığının karşılığı değil, YAPTIĞININ TA KENDİSİDİR!... Ancak o anda bu gerçeğin farkında olmasa bile, izlediği yolda, bu haliyle yüzleşeceği bir olay ile er veya geç mutlaka karşılaşır ki, bu da, “yaptığının karşılığını” buldu diye yorumlanır...
“Aksaçlı Bilge”, vaktiyle şöyle demişti:
“Kime ne yaparsanız yapın, hakikatte onu evvelâ misliyle kendinize yapmaktasınız! Sizden çıkanla karşınızdakine bir misli tesir ulaşıyorsa, sizden çıkışıyla o tesir size yüzlerce misliyle ulaşmıştır. Şunu düşünün! Bir ışığın şiddeti ve tesiri çıktığı kaynağa yakın yerde mi daha büyüktür, yoksa karşısında vurduğu, yansıdığı yerde mi? Elbette, kaynağında en tesirlidir! Aynı şekilde sizden çıkan her fiil ve her düşünce de evvelâ tesirini en yüksek düzeyde, misliyle sizde oluşturur, sonra da çok çok daha düşük düzeylerde karşınızdakinde!...”
Bunu anlamaya çalışırsak, sistemin nasıl işlediğini ve şu gerçeğini farkederiz!
Bizden çıkan her düşünce ve davranışın tesirini, gerçekte aslıyla kendi içimizde yaşamaktayız! Belki ondan sonra da, bununla mukayese edilemeyecek kadar misliyle az bir düzeyde de o tesir karşımıza projekte olur!.. Meselâ, kızgınlık evvelâ sahibini misliyle yakar, sonra tesiri çok daha az düzeylerde karşısındakine ulaşır! Yine aynı şekilde, sevenin sevgisinin hasılası, evvela sahibine misliyle, sonra karşısındakine daha az düzeyde erişir! Nankörlük eden evvelâ misliyle nimete kendi kapısını kapatır, sonra da belki çevresini mahrum eder. Cömertçe paylaşan, veren, karşısındakine yaşattığı, vesile olduğu bolluğu evvela misliyle kendine yaşatır! İşte bu düzene işaretle de, bu dünya “etme - bulma dünyası” denmiştir.
Kendinize ne yaşatmak istiyorsanız, ürettiğiniz o olur! Ortaya koyduğunuz ne ise, kendi yaşadığınız ve haliniz de odur!
Kime ne yaparsanız, önce aslıyla ve misliyle onu kendinize yaptığınızı bilin; ve dilediğinizi yapın!… Ve hayali bir yana bırakıp, sizden çıkana bakın, halinizi anlayın!
“İnsan için yaptığının dışında birşey yoktur.”



Ahmed HULUSİ

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz