gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

TBD, Bilimkurgu Meraklılarını Yazmaya Teşvik Ediyo

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: TBD, Bilimkurgu Meraklılarını Yazmaya Teşvik Ediyo
    Gönderim Zamanı: 10-Haziran-2008 Saat 21:21
TBD, Bilimkurgu Meraklılarını Yazmaya Teşvik Ediyor

TBD, bilimkurgu meraklılarını yazmaya teşvik ediyor

Bu yıl onuncusu düzenlenen Bilimkurgu Öykü Yarışması’na başvurular devam ediyor. Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Bilişim Dergisi tarafından düzenlenen yarışma ile bilimkurgu meraklıları yazmaya yönlendirilirken, öykü yazarları için de farklı bir alan oluşturulmaya çalışılıyor.

(3 Haziran 2008 – Ankara) Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Bilişim Dergisi tarafından ilki on yıl önce düzenlenen ve Türk edebiyatına yeni öyküler ve yazarlar kazandıran 10. Bilimkurgu Öykü Yarışması için başvurular devam ediyor. Son başvuru tarihi 15 Temmuz 2008 olan yarışmada bu yıl ilk kez üç konu belirlenerek bu konularda eser isteniyor. Konu başlıkları şunlar:

     1) İyi Yönetim, Kötü Yönetim, Sıkı Yönetim, Yönetim

     2) Trafik Karmaşası

     3) Çok İşlevli Teknolojik Aletler

TBD yetkilileri, yarışmayla hem bilimkurgu meraklılarını yazmaya teşvik ettiklerini hem de öykü yazarları için farklı bir alan oluşturduklarını ifade ederek, yarışmaya katılan eser sayısındaki artışın da bunun bir göstergesi olduğunu söylediler. Geçtiğimiz yıl yarışmaya 150’in üzerinde eser katılmış ve Orkun Uçar’ın ‘Rahim’ adlı eseri birinci olmuştu. Bugüne kadar TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda dereceye giren yazarlar arasında şunlar yer alıyor: Orkun Uçar, Aşkın Güngör, Müfit Öndeş, Akın Başal…

10. Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda birinciye dizüstü bilgisayar hediye edilecek. Dereceye giren öyküler TBD Bilişim Dergisi’nde yayınlanacak. Ayrıca 2005 yılına kadar yarışmaya katılan eserlerden bir seçki yapılan Bilimkurgu Öyküleri kitabının ikincisinin da basılması planlanıyor. İkinci kitap 2005 sonrası yarışmaya katılan eserlerden seçilerek oluşturulacak.

Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi ve başvuru için:

http://www.tbd.org.tr

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz