gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

IDA 2008 'de Türk Tasarım Ekibine büyük ödül

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: IDA 2008 'de Türk Tasarım Ekibine büyük ödül
    Gönderim Zamanı: 11-Şubat-2009 Saat 19:06
IDA 2008 'de Türk Tasarım Ekibine "sürdürülebilir yaşam ve çevresel koruma" alanında bir büyük ödül daha‏
Tasarım "Oscarı" Su kapanında
Türk ekibine Dünyadan Tasarım Oscarı yağıyor ...



Konu; International Design Awards 2008 (IDA 2008) ödülleri verildi.
Uluslararası Tasarım Ödülleri 2008 'de Türk Tasarım Ekibine bir büyük ödül daha .....


Green dot award 2008'de Ürün dalında 2. lik ödülü kazanan Aqua-trap projesi, (Hakan Gürsu,DR ODTÜ) International Design Awards 2008 (IDA 2008 tasarım oscarları) ödüllerinde de sürdürülebilir yaşam ve çevresel koruma dalında büyük ödüle layık görülmüştür.
Amerika Birleşik Devletleri'nde her yıl düzenlenen ve en prestijli uluslararası tasarım yarışması olarak kabul edilen International Design Awards Ocak 2009 sonunda açıklanmıştır. Mimarlık, iç mimarlık, moda ,grafik tasarımı ve ürünler gruplarında; yıl içinde geliştirilen en sıradışı çalışmaların ayrı, ayrı başlıklarda değerlendirildiği en prestijli ve kapsamlı uluslararası tasarım organizasyonu olarak kabul edilmekte ve otoritelerce Tasarım Oscarları olarak da değerlendirilmektedir.   www.idesignawards.com .Bu yıl 54 ülkenin önde gelen 2000 üzerinde firmasının 4846 proje ile katıldığı tasarım organizasyonunda bu yıl çevresel sorunlara ağırlık veren projeler ödüllere ağırlığını koymuştur. Kazanan eserlerin yıl süresince saygın müzelerde, uluslararası ortamlarda sergilenme imkanı tanındığı ve kazanan eserlerin yüksek tirajlı bir kitap içersinde toplanması ile dünyada tasarım bilincini vurgulayan en önemli aktivitelerden birisi olarak kabul edilmektedir. Gruplarında en çevreci ve yaratıcı bulunan eserler, basın ve yayın organlarınca sergilenerek toplumda çevre bilinci geliştirilmesi hedeflenmektedir. IDA 2007 ödüllerinin toplandığı kitap ayrıca bu yıl dünyanın en iyi grafik tasarım ürünü olarak başka bir yarışma organizasyonu tarafından da ödüllendirilmiştir.
Bu yıl kazananların ödülleri, geleneksel olarak 2009 haziran ayı içersinde Los Angeles kentinde yapılacak büyük bir tören ile proje sahiplerine verilecektir.


Ödüllere doymayan ve ulusal tasarım gücümüzü uluslararası ortamlarda başarı ile sergileyen Hakan Gürsu, Dr ODTÜ ve Designnobis ekibi , Green Dot Award 2008 'de gene bir Türk Tasarım Ekibi olarak, önce ulaşım başlığı altında; birinciliği "Volitan" projesi ile, ikinciliği ürün grubunda Aqua-Trap (su kapanı) projesi ile ve kavramsal dalda Fire-knight (susuz orman yangını söndürme aracı) projesi ile de Mansiyon olmak üzere 3 farklı dalda birden kazandığı ocak ayı içinde basına yansımıştır. Bilindiği üzere Volitan ; Tasarım oscarları kabul edilen IDA 2007 de büyük ödülü iki dalda ülkemize getirmeyi başaran ODTÜ öğretim üyesi Dr. Hakan Gürsu başkanlığındaki Designnobis ekibin dünya da saygı uyandıran ürünüdür..


2009 yılının ocak ayı sonunda açıklanan IDA 2008 ödüllerinde ise, Aqua-Trap/Su Kapanı projesi, bir başka büyük başarıya daha imza atarak, ülkemize 2 yıl üst üste Tasarım oscarı getiren 2. proje olarak tarihe geçmiştir.


Özellikle dünyanın en iyi tasarımcılarının ve markalarının ödül aldığı bu kapsamlı tasarım aktivitesinde dünyanın en tanınmış isimlerinin yarışmacı olarak katıldığı ve ödül kazanmanın büyük bir onur kabul edildiği izlenmektedir. Ulusal marka yaratma gücünün, gerçekte ve ağırlıkla uluslararası alanlarda gösterilen başarılara dayandığını olgusundan hareket edildiğinde; bu ilklerin ve başarıların sürekliliği, toplumsal motivasyon değeri ve ulusal endüstriye etkisi çok önemlidir. Özellikle ülkemizde giderek önemli bir sektör olan tasarım ve inovasyon becerisinin sürdürülebilir bir kalkınma ve toplam kalite hedeflerimize katkısı ve yaratılacak uluslararası farkındanlığın ne kadar önemli olduğu yatsınamaz bir gerçektir. Diğer taraftan, Ulusal Tasarım bilincinin yaratılması ve gelişmesinde, uluslararası ortamlardaki marka kimliğinin, varlığının ve kalıcılığının bu ve benzeri buluş değeri taşıyan özgün tasarım projeleri ile mümkün olacağıda işin önemli püf noktalarından birisidir.


Green Dot awards 2008 ödüllerinde , İkincilik ödülü ile onurlandırılan su kapanı ise; IDA 2008 ödüllerinde 1. ödülü ile onurlandırılmış, ürün kalitesini dünyanın en önemli yarışmalarında bir kez daha kanıtlamış bulunmaktadır. Giderek su problemi ile karşı karşıya kalan dünyanın, tatlı su kaynaklarının % 84 tarım alanlarında kullandığı düşünüldüğünde, Projenin önemi ortaya çıkmaktadır. Aqua-trap yeni dikilmiş ağaçların ekonomik ve pratik destekleme sistemidir. Doğal ortamda kayıp olan ve buharlaşan su zerreciklerini toplamayı ve ağaç köklerine yönlendirmeyi amaçlayan ürünün ağaçlandırmayı ciddi şekilde desteklediği düşünülmektedir.


Green Dot awards 2008 ödüllerinde, İkincilik ödülü ile onurlandırılan su kapanı ise; IDA 2008 ödüllerinde 1. ödülü ile onurlandırılmış, ürün kalitesini dünyanın en önemli yarışmalarında bir kez daha kanıtlamış bulunmaktadır. Giderek su problemi ile karşı karşıya kalan dünyanın, tatlı su kaynaklarının % 84 tarım alanlarında kullandığı düşünüldüğünde, Projenin önemi ortaya çıkmaktadır. Aqua-trap yeni dikilmiş ağaçların ekonomik ve pratik destekleme sistemidir. Doğal ortamda kayıp olan ve buharlaşan su zerreciklerini toplamayı ve ağaç köklerine yönlendirmeyi amaçlayan ürünün ağaçlandırmayı ciddi şekilde desteklediği düşünülmektedir.


IDA 2007 'yi 2 dalda kazanan Türk tasarım ekibinin, 2008'de sırası ile Design Turkey yarışmasında kavramsal dalda ve Dünya Çevre Oscarlarında 3 ödül birden alması ile ve son olarak IDA 2008 de birincilik ödülü alması, giderek yükselen bir başarı grafiğini ortaya koymaktadır.
Daha öncede ulusal ve uluslararası ortamlarda pek çok ödül aldığı ve pek çok başarılı ürün ile geliştirdikleri "Designnobis" markasını Ulusal Tasarımın parlayan bir yıldızı olarak sergilemekte oldukları başarılar ile uluslararası otoritelerce Doğu Avrupa'nın önemli tasarım şirketlerinden birisi olarak kabul edildikleri de bir başka gerçektir. Dünyanın en saygın tasarım sitelerinde ve bloglarında, Designnobis tarafından geliştirilen yaratıcı ürünler ve ürünlerle ilgili yorumlara ait tüm kaynaklar için ; bakınız (www.google.com) search; Designnobis.


Not: Ödül alan tüm projeleri görmek ve tasarımcılar hakkında bilgi almak için aşağıdaki linkleri kullabilirsiniz. (www.designnobis.com) .
http://www.idesignawards.com/winners/catwinner.php?compName=PRODUCT%20DESIGN&level=pro&compNum=comp-2
http://www.greendotawards.com/winners/index.php
http://www.greendotawards.com/winners/index.php?type=Other

http://www.greendotawards.com/winners/honorble.php?type=CONCEPT


Aquatap PPT sunuşunu http://rapidshare.com/files/192923333/aquatrap.ppt.html adresinden indirebilirsiniz.

DESIGNNOBIS
KADER SOK. NO: 15/7
G.O.P / ANKARA 06700

Tel: +90 312 4665524
Fax: +90 312 4665523

info@designnobis.com
www.designnobis.com


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz