gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Teknoloji ve Tasarım Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Teknoloji ve Tasarım Çalıştayı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
By_Beyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
  Alıntı By_Beyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Teknoloji ve Tasarım Çalıştayı
    Gönderim Zamanı: 02-Kasım-2009 Saat 14:53
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ''Üniversitemizin eğitim seviyesini yükselterek bu millete hizmet edeceğimizin bilincindeyiz'' dedi.

   Akdeniz Üniversitesinin düzenlediği ''Teknoloji ve Tasarım Dersi Hizmetiçi Eğitim Programları Devamlı İş Birliği Çalıştayı'' Antalya'nın Alanya ilçesinde başladı.

     Goldcity tesislerindeki çalıştayın açılış törenine, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil
Kurtcephe, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhaneddin Güvenç, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanvekili Merdan Tufan, KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi Müdürü Ömer Pak, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ile ilgili kurum yöneticileri ve bazı öğretim üyeleri katıldı.

     Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, yaptığı konuşmada, bilginin, her zaman en kıymetli şey olduğunu söyledi. İnsanın sahip olduğu en önemli değerlerin başında bilginin geldiğini belirten Kurtcephe, son 30 yılda Türkiye'deki üniversitelerin sayısının hızla arttığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

     ''Cumhuriyet kurulduğunda sadece bir üniversite varken, Ulu Önder'in gayret ve çabalarıyla bu ikiye çıkmış, bugün Türkiye'deki üniversite sayısı 146'yı bulmuştur. Bu üniversitelerimizin özel bir misyonu var. Akdeniz Üniversitesi de bu misyon doğrultusunda tasarladığı eğitim, öğretim hedeflerine ulaşmak amacıyla, bilgiyi teknolojiye dönüştürmek ve bu teknolojinin üreteceği ürünleri bu milletin hizmetine sunmak gayreti ve çabasını göstermektedir.''

     Akdeniz Üniversitesinin, diğer eğitim kurumlarıyla iş birliği içerisinde olduğunu vurgulayan Kurtcephe, ''Üniversitemizin eğitim seviyesini yükselterek bu millete hizmet edeceğimizin bilincindeyiz. Eğitim kurumlarıyla iş birliği yapmayı amacımıza uygun bir davranış biçimi olarak görüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi her alanda yakın iş birliğini sürdürüyor. Geçen yıl Antalya'da 10 bin öğretmenimize meslek içi eğitim kursları verdik. Bu
çalışmaları devam ettireceğiz'' dedi.

     Akdeniz Üniversitesinin, Türkiye'nin uluslararası alandaki yarışına katkı sağlamak için kendisine birtakım özel görev alanları belirlediğini dile getiren Kurtcephe, teknolojiyi ürüne dönüştürmek amacıyla kurdukları teknokenti geliştirmek için yoğun çalışma programı yürüttüklerini kaydetti.

     Göreve geldiklerinde devraldıkları teknokentte patent sayısı 6 iken, yaklaşık 9 aylık süre sonrasında bu patent sayısını 28'e çıkardıklarını bildiren Kurtcephe, ''Yine burada üretilen patentlerin ürüne dönüştüğünü görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdi Türk ve dünya piyasasına iki ürünümüzün çıktığını görmek gerçekten bizi heyecanlandırıyor'' diye konuştu.
    
     -''ÇALMADIK İŞ ADAMI KAPISI BIRAKMADIK''-
    
     Üniversitelerin sadece bilgi üreten yerler olmanın yanı sıra sanayiyle birleşerek, halkla paylaşarak, ancak amaçlarına ulaşıp bu ürünleri üretip dünya piyasasına sunabileceklerine de değinen Kurtcephe, şöyle devam etti:

     ''Göreve geldiğimiz günden itibaren bize yönelik tüm eleştirileri ortadan kaldırmak için çalmadık iş adamı kapısı bırakmadık. Gitmedik sivil toplum kuruluşu bırakmadık. Ve onlara (Geliniz burada bilgi ve teknoloji var. Bu ülke için ne yapmak istiyorsak beraberce yapalım) dedik. Bunun sonucunda iş konseyleri oluştu. Bilim adamlarımız, iş dünyasının farklı sektörlerinin temsilcilerinden oluşan insanların katıldığı iki toplantı yaptılar ve bu toplantılar sonrasında ortaya çıkan programlar çerçevesinde çalışmaya başladılar. Çok güzel projeler ortaya çıkıyor. Bir araya gelmenin ürünlerini şimdiden almaya başladık.''
    
     -KOSGEB BAŞKANVEKİLİ PAK'IN KONUŞMASI-
    
     KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) Müdürü Ömer Pak da yatırımların en pahalısının insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

     Günümüzde hızla ve baş döndürücü bir şekilde ilerleyen modernleşme ve küreselleşme süreçlerinin, tüm eğitim hayatını önemli düzeyde etkilediğini belirten Pak, ülkelerin rekabet gücünün, teknolojilerin üretime dönüştürülmesi ve aktarılmasına bağlı olduğunu dile getirerek, ''Bu nedenle yeni teknolojilerin hızla yayılmasını kolaylaştıracak kurumsal yapı ve ilişkiler büyük önem kazanmaktadır'' dedi.

     KOSGEB olarak üniversitelerle iş birliği halinde oluşturdukları çok sayıda Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin (TEKMER) faaliyetlerini yürüttüklerini anlatan Pak, ''TEKMER'ler, üniversite ve girişimciyi, sanayiciyi, katma değeri yüksek sonuçlar elde edebilmesi, her iki tarafın bilgi ve deneyimlerini paylaşarak yenilikçi ürün ve prosesler geliştirebilmeleri için bir araya getiren ortak platformlardır'' dedi.

     Pak, KOSGEB'in, üniversite ve sanayi iş birliğini en etkin şekilde sağlayarak, üniversitelerdeki bilgi birikimi ve teknik potansiyelin doğrudan sanayiye aktarılmasını, TEKMER'ler aracılığıyla yaptığını sözlerine ekledi.

Komisyon ve grup çalışmalarıyla devam eden çalıştay, 24 Ekim cumartesi günü sona erecek.
Kaynak : http://www.haberantalya.com/haber_detay.asp?haberID=9489


Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz