gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Teknoloji ve Tasarım Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

TPE den haber

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
By_Beyin Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 08-Ocak-2007
Konum: İstanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 388
  Alıntı By_Beyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: TPE den haber
    Gönderim Zamanı: 27-Mart-2010 Saat 19:47

İlköğretim Okullarının 6, 7 ve 8 inci sınıflarında okutulan Teknoloji Tasarım Dersi öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik olarak Türk Patent Enstitüsü ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu işbirliği ile oluşturulan internet sitesi (http://egitim.tpe.gov.tr/egitim/index.jsp) öğrenci akınına uğradı.

1 Şubat 2008’den bu yana hizmet veren sitede yayınlanması için yapılan öğrenci başvurularının sayısı 6000’i aştı.

Etkileşimli olarak tasarlanan internet sitesinin en önemli özelliğini İlköğretim öğrencilerinin internet erişimi olan herhangi bir bilgisayardan projelerini siteye yükleyebilmeleri ve böylece projelerinin sitede yayınlanmasını sağlayabilmeleri oluşturuyor. Yükleme ve yayın kolaylığı nedeniyle ülkenin dört bir yanından çok sayıda ilköğretim öğrencisi çalışmasının TPE Teknoloji ve Tasarım Dersi web sayfasında yayınlanması için başvuruyor.

Sitede ayrıca öğretmenler ve öğrenciler için TPE’nin çocuklara yönelik yayınları ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin bilgiler de sunuluyor. Çocuklarımızın bilime, teknolojiye ilgi duyması ve düşünce ürünleri geliştirmelerinin teşvik edilmesine büyük önem veren Türk Patent Enstitüsü, yayınlanan çalışmaların (proje) sahibi olan öğrencilere internet üzerinden teşekkür belgesi de veriyor.

TPE çocuklarımızın yaratıcı, yenilikçi ve üretken bir düşünce yapısına sahip olarak yetiştirilmesi amacı doğrultusunda yıl boyu web üzerinden verdiği bu hizmetin yanı sıra çeşitli etkinlikler de düzenliyor. Bu etkinliklerden en fazla ilgi gösterileni ise TPE ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen “Şimdi Düşünme Zamanı” İlköğretim Okulları Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Çalışmaları Sergisi.

İlköğretim Okulu Teknoloji ve Tasarım Dersi öğrencilerini, eğitim öğretim yılı içerisinde yapmış oldukları özgün çalışmaları ile TPE çatısı altında buluşturan “Şimdi Düşünme Zamanı” İlköğretim Okulları Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğrenci Çalışmaları Sergisi’nin bu yıl Nisan ayında gerçekleştirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor.

TPE, ülkemizde ilköğretim okullarında okuyan tüm öğrencileri yaratıcı ve özgün çalışmalarda bulunmaya ve bunları “Teknoloji Tasarım Dersi ve Patentler” (http://egitim.tpe.gov.tr/egitim/index.jsp ) web sitesinde yayınlamaya davet ediyor.

Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz