gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Teknoloji Tasarım > Teknoloji ve Tasarım Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Teknoloji ve Hayatımızdaki Önemi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Teknoloji ve Hayatımızdaki Önemi
    Gönderim Zamanı: 05-Ağustos-2010 Saat 12:54
Düşünün bir kere acaba teknoloji olmasaydı hayat nası olurdu. Eğer teknoloji olmasaydı ocak yada fırın sayesinde yemeklerimiz pişiremezdik, buzdolabı olmasaydı besinleri soğuk tutamazdık. Bunlar günlük hayatımızdan çok basit örnekler. Bundan 20 yıl önce de varlardı. Ama bizler için çok önemli araçlar.


Günümüzde en çok kullandığımız cep telefonunu bir başka örnek olarak vermek istiyorum. Düşünsenize eğer cep telefonu olmasaydı o kadar bedava mesajı kime atacaktık. Arkadaşlarımızla nasıl mesajlaşacaktık. Bunlar bir yana cep telefonu çok önemli bir icat,teknolojik araçtır. Hepimizin de bildiği gibi cep telefonlarının asıl amacı iletişim kurmaktı. İlk çıktığında cep telefonunu mesaj çekmek ve konuşmak(bundan kasdettiğim iletişimdir.) için kullanırdık. Ama zamanla bu çok önemli teknolojik alete çok önemli başka özellikler de eklendi. Kamera,yol bilgisayarı,ses kaydı gibi. Artık yanımızda ekstradan fotoğraf makinesi, hesap makinesi, takvim, kamera taşımamıza gerek kalmadı. Çünkü bunların hepsini artık bir makineyle yapabiliyoruz. Tabi ki bazen bu özellikler kötüye kullanılabiliyor(özellikle kamera). Ama herşeyin olduğu gibi teknolojinin gelişmesinin de bazı dezavantajlarının olduğu inkar edilemez bir gerçek.
işte ilk çıkan telefonlardan birisi. şimdi ise ne kadar gelişti.



Cep telefonundan bahsetmişken çağımızın çok çok önemli icatlarından birisi olan bilgisayarı da unutmamak gerekir. Aslında artık o kocaman masaüstü bilgisayarların sayısı azaldı. Artık insanlar daha küçük şeylere yöneldiler. LCD ekranlar, laptoplar çıktı. Ama hepsinin de görevi aynı. Yalnızca boyutlarında bir değişme oldu. Az önce cep telefonundan bahsederken cep telefonlarında da internete bağlanma özelliğinin olduğunu söylemeyi unuttum. Burada söylemiş olayım. Eskiden bilgisayar çok az evde bulunurdu. Oysa şimdi bir evde iki tane var. Artık herkesin kişisel bir bilgisayarı var. Bi de tabi bilgisayarda olmazsa olmazlardan bana göre o olmasa bilgisayarın bir hiç olduğu bir icat var ki çok önemli. Bir tıkla istediğimiz şeyleri önümüze getiriveriyor. Tabiki anladınız neden bahsettiğimi. İNTERNET. İnternet gerçekten çok hem de çok önemli. eskiden 20 ciltlik ansiklopedilerin,sözlüklerin aptığı şeyleri o yapıyor. Hem de bize çok fazla enerji sarfettirmeden. İnternet olmasaydı da ansiklopedilerde aramaya çalışsaydık bize gereken şeyleri bir sürü zaman kaybımız olurdu. Ama bunun avantajlarından biride birşey ararken başka bir şeye bakıp onu da öğrenebilmemizdi. İnternette ise böle bir durum söz konusu değil. Çünkü genellikle arama motoruna neyi yazarsan o konuyla ilgili bilgiler çıkar. Yani ekstra bir şeyler öğrenemezsin pek. İnternetin iyi yanlarından birisi de aynı zamanda haberleşme de yapabilmemizdir. Özellikle MSN diye adlandırdığımız şey bunu çok güzel başarıyor. Telefon konuşması gibi hızlı bir biçimde karşılıklı konuşmamıza olanak veriyor. Bunun yanı sıra webcam le de görüntülü olarak konuşabiliyoruz.


Taşıma kolaylığı gibi nedenlerden dolayı artık herkez laptoplara yöneliyor.
Verdiğim bu sınırlı sayıdaki örnekle umarım teknolojinin hayatımızdaki önemini az da olsa vurgulayabilmişimdir.

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
ferdi Açılır Kutu Gör
Süper Üye
Süper Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 25-Ocak-2007
Konum: Ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 220
  Alıntı ferdi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03-Ekim-2011 Saat 17:03
Sağolun... Bir katkı da benden olsun...

Teknolojinin Önemi ve Hayatımızdaki Yeri

bilimsel ve diğer sistematik bilgilerin pratik alanlarda sistemli bir şekilde uygulanmasıdır. Diğer bir deyişle; İnsan hayatını kolaylaştıran her türlü araç ve gereçtir. teknoloji, araştırmalar ve kuramsal açıklamalar ile uygulayıcılar tarafından karşılaşılan sorunlar arasında bir köprü kurar.

Komün halinde yaşayan ilk insanlar hep birlikte avlanır, hep birlikte oturur yerlermiş sonra tarımı keşfetmişler, tarım için gerekli aleti edevati keşfetmişler bölünmeler başlamış sona telefon cep telefonu insanları gitgide bireyciliğe itmiş kısaca insanlar hayatları zorken birbirlerine destek olurlar.Teknoloji böyle doğmuş ve hala büyük bir hızla devam ediyor.

Gelişime dair ne varsa...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz