gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Dikkat Rotasyon Geliyor...

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dikkat Rotasyon Geliyor...
    Gönderim Zamanı: 05-Ekim-2011 Saat 20:56
Bakanlık yetkilileri bu konuda kamuoyuna sızmayı önlemek için her türlü tedbiri almış durumda. Başbakanın ustalık kabinesinde yer verdiği en dikkat çekici isimlerden birisi olan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Meb'de inanılmaz bir değişime imza atmaya hazırlanıyor.

AYNI İLDE 8 YILINI DOLDURAN ÖĞRETMENLER DE DAHİL TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA İLLER ARASI ROTASYON

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından yürütülen mevzuat geliştirme çalışmasında sona gelindiği bildiriliyor. Memurlar.biz'e gelen bilgilere göre aileleri ile birlikte 5 milyonluk bir camiayı ilgilendiren değişikliklerden en önemlisi; iller arası zorunlu yer değiştirme -rotasyon- uygulamasının tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi oluşturuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği başlığı altında tek elden yürütülen yönetmelik çalışmasıyla farklı statüdeki tüm eğitim çalışanlarının atama ve yer değiştirme yönetmeliği tek başlık altında birleştiriliyor. Yapılan çalışmayla 6 hizmet bölgesine ayrılan illerden birisinde 8 yıllık zorunlu çalışma süresini dolduran Eğitim Denetçisi, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü, Okul Müdürü, Müdür Baş Yardımcısı, Müdür Yardımcısı, Şef, Memur ve Öğretmen başka bir eğitim bölgesine zorunlu yer değişikliğine tabi tutuluyor.

Kamuoyundan sır gibi saklanan çalışma, müfettişlerin rotasyonuna benzer değişiklikler içeriyor. Çalışmaya göre 6 hizmet bölgesinden birinde bir öğretmen en fazla 8 yıl çalışabilecek.

Bulunduğu ilde zorunlu yer değiştirme tarihi itibarıyla en az iki yıllık çalışma süresini tamamlayanlardan;

1- Hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayanlar, isteğe bağlı yer değişikliği kapsamında 20 il tercihinde bulunabileceklerdir.

2- Bölge hizmetini tamamlamamış olanlar, bulundukları hizmet bölgesi ile sınırlı olmak kaydıyla beş il tercih edebileceklerdir.

Yürütülen mevzuat çalışması ile ilgili sitemize gelen yüzler e-postada belirtildiği gibi sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da öğretmen tutmanın yolunu hizmet bölgelerinde zorunlu çalışma yönteminde bulmuş gözüküyor.Ancak gözden kaçan bir kaç hususu belirtmekte fayda var. Zorunlu yer değiştirmeyle bir çok öğretmen emekli olmak zorunda kalacaktır. Emekli olacak olan öğretmenlerin boşalttığı yerler hali hazırda bekleyen 150 bin öğretmen açığıyla had safhaya ulaşacaktır. Her yıl en az 100 bin civarında eğitim çalışanı yolluk ve harcırahını alarak başka bir ile göç etmek zorunda kalacak bu da zaten bu mali politikalarla ülke ekonomisine daha fazla zarar verecektir. Ekonomik yanlarını bir yana bırakırsak sosyal ve inasani açıdan bir çok aile sıkıntı çekecektir. Eşinden ve ailesinden ayrı binlerce eğitim çalışanına onbinler eklenecektir.

Buradan bakanlık yetkililerini kamuoyunun merakla beklediği bu konulara ilişkin açıklama yapmaya davet ediyoruz.

Memurlar.biz/ÖZEL

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz