gelisenbeyin.net Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum > Haberler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

BinbirCinFikir Yarışması

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gelisenbeyin Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
gelişime dair ne varsa.. Yahya KARAKURT

Kayıt Tarihi: 01-Ocak-2006
Konum: Istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 4737
  Alıntı gelisenbeyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: BinbirCinFikir Yarışması
    Gönderim Zamanı: 25-Nisan-2012 Saat 23:26
BinbirCinFikir Yarışması
Yazmak için kalem, kalemi kullanmak için kağıt icat olundu. Sonra kağıtlara kalemlerle binlerce şey yazıldı. Hesaplar, kitaplar yapıldı.
Eksiler, artıları götürdü. Eşitlerin ardına sonuçlar sıralandı. Sonuçlar kağıt üzerinde ayaklandı. Kesildi, yapıştırıldı, vidalandı, sıkıştı. Bulunan icatlar hayatı kolaylaştırdı. Türkiye’nin 9-14 yaş aralığındaki genç mucitlerine sesleniyoruz.
Henüz kağıt üzerinde gerçekleşmeyi bekleyen bir projen mi var?
Projen hayata geçerken beş büyük ödülden birini kazanma şansını da yakala. Belki buluşun sana sıradan gelebilir ama unutma,
bir başkasının hayatını kolaylaştırabilir.

Siz de yarışmaya projenizle katılmak istiyorsanız, ''Başvuru Formu'nu İndir'' butonuna tıklayarak formu, bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

1. Yarışmaya, Türkiye Cumhuriyeti’nde ikâmet eden ve öğrenim gören, 9-14 yaş arası (1998 yılı ve sonrası doğanlar) tüm ilköğretim öğrencileri katılabilir.

2. Son başvuru tarihi 13 Haziran 2012’dir. Söz konusu tarihte, imzalanmış başvuru formunun ve proje çiziminin aşağıdaki adrese ulaşmış olması gerekmektedir.
FC İstanbul Film Yapım Dağıtım Ltd. Şti
Aytar Caddesi, Peker Sokak
Akyıldız Apt. No:26, D:13
34330 1. Levent – İstanbul – Türkiye

3. Her öğrenci yarışmaya yalnız bir projeyle başvurabilir.

4. Yarışmaya sadece bireysel başvurular kabul edilir.

5. Yarışmaya proje gönderenler, projenin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılırlar.

6. Şartnameye uygun olarak hazırlanmış olduğu belirlenen projeler, TÜBİTAK, İstanbul Üniversitesi,
İTÜ Bilim Merkezi, Hacettepe Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi’nin ilgili birimlerinin öğretim görevlilerinden oluşturulacak jüri tarafından değerlendirilerek 35 asil ve 2 yedek projeye indirilecektir.

7. Projelerin, öğrencilerin özgün düşünceleriyle kendileri tarafından hazırlanmış olması beklenmektedir.

8. Projelerin değerlendirilmesinde, özgünlük, yaratıcılık, kullanılan bilimsel yöntem, tutarlılık, katkı, yararlılık (ekonomik, sosyal), uygulanabilirlik, kullanışlılık, kaynak taraması, özümseme, hâkimiyet, sonuç ve açıklık gibi kıstaslar göz önünde bulundurulacaktır.

9. Jüri tarafından seçilen projelerin tüm yapım aşamaları proje sahibiyle birlikte bulunduğu şehirde, yayınlanmak üzere kaydedilecektir. Çekim ve yayın tarihi TRT Çocuk Kanal tarafından belirlenecek, sınırsız mecrada sınırsız sayıda yayınlanabilecektir. Proje sahibi ve ilgili okul müdürlüğü, söz konusu çekimler sırasında ekibin çekim yapabilmesi için gerekli desteği vermekle yükümlüdür. Yarışmacıların bulundukları şehirden başka bir şehirde çekim ya da canlı yayına davet edilmeleri halinde konaklama, yol ve yiyecek giderleri TRT Çocuk ve/veya FC İstanbul tarafından karşılanacaktır.

10. Jüri ve internet üzerinden seyircilerin yapacağı oylama sonucunda seçilecek ilk 5 (beş) proje sahibine, TRT Çocuk tarafından 5.000TL (Beş bin Türk Lirası) nakit ödül verilecektir. Ödül alan projeler, TRT Çocuk Kanalı’nda ve internette açıklanacak ve proje sahipleri canlı yayına davet edilecektir. Yarışmacıların bu yayına katılmaları mücbir sebepler dışında zorunludur. Yarışmada yüzde altmış (%60) jüri oyları, yüzde kırk (%40) internet oylarının ortalaması esastır.

11. Ticari bir değeri olduğu düşünülen projeler için sergilenmeden önce patent başvurusunda bulunulması önerilir. Söz konusu başvuru için gerekli bilgi http://www.tpe.gov.tr adresinden edinilebilir.

12. Bilim kurulunun kriterlerine uygun ve yeterli sayıda proje katılımı sağlanmadığı takdirde, yarışmayı iptal ya da erteleme hakkı TRT Çocuk Kanalı’nın yetkisindedir.

13. Binbircinfikir katılım koşulları 13 maddeden oluşur ve her yarışmacı bu koşulları kabul etmiş sayılır.TRT Çocuk Kanalı ve Binbircinfikir yetkilileri katılım koşullarında değişiklik yapma hakkına sahiptirler.

Katılım formunu indirebilmek için Katılım Koşullarını kabul etmeniz gerekmektedir.
Yarışmaya katılmak için...
http://www.binbircinfikir.com/

Gelişimin adresi...
Yukarı Dön
fako Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 07-Şubat-2012
Konum: ankara
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 48
  Alıntı fako Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2012 Saat 14:15
güzel bir şeye benziyo
FENERBAHÇE KUPA ALMAMA REKORUNU DENİYOR :D
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz